Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mrsandin

mrsandin

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2004-04-20
  • Senast aktiv 2010-08-03
  • Antal inlägg 362

Foruminlägg

De senaste inläggen mrsandin har skrivit i forumet.

Jag har föregångaren HL-1430 och har använt den problemfritt i tre år nu. Har skrivit ut ca 4000 sidor uppskattningsvis.

Hur kan det någonsin fungerat om du säger dig ha optisk utgång från datorn och koaxial ingång på din ljudanläggning? Då måste du ju ha en omvandlare för att det ska fungera. Hur hade du kopplat innan och med vilken typ av kabel?

Skickas senast 1feb står det hos mig... en lång väntan...

Officiellt är det nog ingen som vet det. Men Steve sa under sin senaste Keynote att alla macar ska köra Intel processorer innan 2006 är slut

Ursprungligen av Fredric:

Det var ju snack om att .Mac skulle få en skön uppdatering denna vecka och att man bla skulle kunna ha en annan domän än .mac knutet till kontot? var även snack om en prissänkning, mer utrymme mm? var det bara sköna drömmar eller?

Jag saknar oxå den uppdateringen. Det är just avsaknaden att kunna koppla sin domän till .mac kontot som gör att jag inte kan använda mig av det. Annars hade jag haft .mac sedan länge.

Det står i alla specifikationer att .mac är rekommenderat för iWeb publicering. Men kommer det att fungera med mitt nuvarande utrymme hos min leverantör? Använder iWeb någon databas för generering av sidorna man skapar?

Någon som vet så här direkt efter lanseringen?

Snacka med rätt person inom IT driften på skolan så kan de säkert sponsra med en InDesign licens. Eventuellt har de grupplicenser att tillgå.

Ursprungligen av apple4ever:

Hemskt, men bra att du iaf klarade dig Olle.
Undra vad man kan göra att allt småsplitter..möjligen att du öppnar datorn och FW hårddisk kabinettet och gör rent innuti.

Och då ryker eventuell garanti, samt att det inte är säkert att du får ut allt glassplitter. Jag tycker du ska kontakta ditt försäkringsbolag och låta en auktoriserad verkstad sköta rengöringen av datorn.

Jag köpte en svart väska från Bruuns Bazar till min 12" Powerbook. Datorn har jag i ett Tucano Second skin och den passar perfekt i väskan, plats finns också för laddare och utrymme motsvarande en tunn pärm. Jag gav upp letandet efter en snygg axelväska hos datoråterförsäljare och hittade denna i en vanlig klädbutik. Ett tips är att leta väskor i klädbutiker som säljer kläder från Bruuns Bazar, Acne, Tiger mfl. Dessa kollektioner har oftast snygga väskor oxå som passar perfekt till en nätt laptop.

Ett annat tips är www.acmemade.com finns hos Kullander&Kullander

Många unga datorköpare kommer att besöka Apple Centers och klämma och känna på prylarna men handla på applestore på nätet med studentrabatt. Detta får följden att de nyetablerade butikerna eventuellt kommer få problem med lönsamheten då de blir tvungna att pruta lite grann för att få igenom en affär. Att direkt hänvisa till applestore är ju inte så klokt det heller.

Apple har beslutat att från och med 1 Oktober får inte återförsäljare sälja Apples produkter med studentrabatt. Studentrabatt ges från och med 1 Oktober endast via AppleStore på nätet, ej i butik.

Jag fick det bekräftat idag då jag skulle beställa en Powerbook på Apple Center i Luleå.

Jag kan tänka mig att detta kommer kraftigt att påverka de nyetablerade Apple Center som blomstrat upp här i Sverige det senaste året. Då studenter är en stor målgrupp så är valet inte så svårt vart man handlar i fortsättningen... applestore på nätet.

Vad tror och tycker ni?

Ser du telefonen om du söker enheter via datorn?
Ser du datorn om du söker enheter via telefonen?

Hade problem med min förra T630 ett par gånger innan jag fick till det. Samma sak med P900.

Ursprungligen av Mattias Hedman:

En viss ökning har jag märkt av men inte några 72% i min bekantskapskrets.

LUTH? Har de blivit Mac vnäligare på senaste halvåret eller? För ett mer M$ iffekterat Universitet har jag inte träffat på...

LUTH eller LTU som det heter idag har inte blivit mer mac vänligt. Däremot finns trådlöst nätverk på nästan hela skolan så de flesta som har egna maskiner sitter med dessa istället för att trängas i sunkiga datasalar.

Andelen bärbara mac ökar stadigt och jag kan se en stor ökning det senaste året, bland mina bekanta för ett år sedan var det bara jag som körde mac. Idag känner jag 6 personer som köpt iBook/Powerbook det senaste året, och fler verkar det bli.

Ursprungligen av thevil:

Av någon anledning så blandas bilderna i Finder, det är väl en feature, vad vet jag. Hursomhelst så markera bilderna du vill visa och dra dem till Preview istället och välj Bildspel där så visas de i rätt ordning.

Hur menar du då du säger att det är en feature att de blandas i finder?

För mig visas de korrekt i namnordning i Finder, men så fort jag högerklickar dem och väljer bildspel så blandas de. Mycket dåligt av apple att leverera funktionen på detta sätt.

Ursprungligen av Martin Belak:

Är det någon som har problem med bildvisning i Finder?

Markera ett gäng bildfiler, högerklicka och välj bildspel. Funkar det?

/M

Det fungerar men jag har ett stort problem. Bilderna visas inte i den ordning de ligger i mappen. Bildspelet blandar bilderna lite hur som helst trots att filerna är numrerade tex IMG_001.jpg

Är det någon annan som har detta problem? Jag har reparerat behörigheter utan att det hjäpt att rätta till felet.