Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
AndreasF

AndreasF

Medlem
  • Registrerad 2004-04-23
  • Senast aktiv 2009-05-04
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen AndreasF har skrivit i forumet.

Är det någon som testat denna till Mac? Fungerar den bra?

Edit: Matrox-adaptern alltså

Stämmer!

Du menar att jag ska öppna en till databas (från FM-servern) samtidigt som är webbpublicerad? Det kan funka, tack för idén. Jag återkommer om jag lyckas, alternativt behöver fler idéer!

Ursprungligen av Taz_1999:

Varför?

Jag behöver övervaka den datorn med hjälp av Nagios. Jag kommer inte på något annat sätt att göra det på. Nagios kan trigga alarm om ett program inte är igång.

Hej!
Jag skulle vilja att programmet Filemaker Pro (8.5 el 9) avslutades då den tappar kontakt med värddator. Som det ser ut nu så får man ju upp en dialog där det står typ "Kontakten med värddatorn avbröts" och sen en OK-ruta som man måste klicka i.
För att göra det hela lite mer komplicerat så är det en windowsburk (med xp eller vista) som kör Filemaker-klienten.
Är ingen avancerad filemakeranvändare själv och kanske ligger svaret (om det finns något) i operativsystemet istället? Ställer ändå frågan här.

tack på förhand!

Ursprungligen av mbp:

Jag har själv inte testat Leopard så följdfrågan blir då.... Kan Leopard lösa mina problem? Apples hemsida gav mig inte något direkt svar.

Ursprungligen av adm_kenshin:

släng upp det på en liveCD med linux speciellt designat för kioskmode. Flash är ju plattformsoberoende, så om du kör i helskärm märks inge skillnad (om nu flash finns till linux dvs).

Nja, föredrar nog att hålla till på OS X. Ska släppa administrationen på detta senare och tror inte de klarar av Linux. Tack för tipset dock

Ursprungligen av Johan S:

Kör du det på en webbsida? Isåfall kan man köra Saft i Safari och kiosk-läge, då är Safari igång i fullskärm och går ej att avsluta utan lösenord.

http://haoli.dnsalias.com/Saft/index.html

Det lät bra, men tyvärr kör jag inte det i en webbsida utan det är ett separat program.

Hej!
Kör Tiger.
Ska visa en flashprogramvara på en utställning. Vilka åtgärder ska man göra för att klåfingriga användare inte kan använda annat än det programmet. Har provat med "begränsad finder", men då kunde inte flashprogrammet köras. Som det är nu så är alla program avmarkerade men stödprogram tillåtna i "vissa begränsningar".
Det känns inte som en optimal lösning, då andra stödprogram skulle kunna köras oxå.
Kan man hindra att usbminnen/cdskivor kan läsas? Vad mer kan man tänka på (datorn är ej ansluten till nätverk)

Jag tyckte att det bästa sättet vore att flash programmerades så att det inte gick att stänga ner, men det lyckas inte min utvecklare med.

Som sagt Tiger kör jag och planererar att fortsätta med det om det går att lösa!

Får följande fel

sudo: unable to execute /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart: Text file busy

Jag skulle vilja starta ARD-klienten (under fildelning) på en dator ifrån terminalen. Alla behörigheter är satta så det är egentligen bara kryssrutan som ska kryssas i. Alltså den innan det står Apple Remote Desktop.
Någon som vet hur?

Tack på förhand.

Det funkade när jag formaterade om den i skivverktyg. Hade för mig att jag provat detta och att Format då var gråmarkerat. Nåja, nu funkar det som sagt. Tack för hjälpen!

mvh

//Andreas

Hej!

Jag har ett USB-minne som en polare använde i sin macbook (i windowsläge). Nu kan jag bara mounta den i Read-Only läge från min PB G4.
Kan jag fixa det på nåt sätt från min dator?

Skriver jag mount i terminalen frår jag fram följande information:
/dev/disk2s1 on /Volumes/NO NAME (local, nodev, nosuid, read-only)

tack på förhand

Hej!
Sitter på en minimac med 10.4.6 och har dragit igång webbdelningen. Men jag fastnar på att om jag lägger undermappar så måste jag skriva ut den sista slashen (/) i url:en för att komma dit.
Ex:
- 192.168.100.2/bilder dirigeras till webserver.local/bilder/ vilket innebär att jag inte kommer åt detta från annan dator.

- 192.168.100.2/bilder/ fungerar utmärkt.

Hur åtgärdar jag detta?

Tack på förhand

Hej!
Jag har fått mailat till mig .mdi-filer. Läser på MS hemsida att de går att öppna enbart med "Office Document Imaging 2002". Nån som vet hur en macanvändare ska göra?

//Andreas