Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
olsfors

olsfors

Medlem
  • Registrerad 2004-09-06
  • Senast aktiv 2011-08-15
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen olsfors har skrivit i forumet.

1

Jag vet att jag får byta minne utan att garantin påverkas, har gjort det bla på min iMac G5 och sedan lagat på applecare. Vad jag undrar är om garantin påverkas om man sätter in mer minne än vad som rekommenderas. Visst, man kan spara minnet och sedan sätta tillbaka det om den skall lämnas in på reparation, men det är inte ett alternativ för mig. (Krångligt och känns inte ok)

Funderar på att uppgradera minnet i Macbooken. Vad jag förstår säger Apple att man kan uppgradera till 4Gb, men att det även fungerar med 8Gb. Då prisskillnaden inte är så stor och om jag ändå skall in och skruva i datorn så funderar jag på 8Gb. Funderar dock på vad som händer med garantin, att man får byta minne vet jag, men är det ok att byta till mer än det Apple säger? Någon som vet?

Förutom det rent kosmetiska, finns det någon fördel att ha en Time Capsule jämfört med att ha en Airport extreme med en extern USB hårddisk?

Har gjort en ominstallation av min iMac G5 Med 10.4.11. Nu vill jag föra över användarkonton och filer (bilder, musik mm) från min frus MacBook med 10.5.6. Kopplar ihop dem med firewire och men då står det typ "Mac OS är inte installerat på den andra datorn" (dvs på MacBooken). Går det inte att göra detta från en högre OS till ett lägre??

Fungerar detta även om datorn är avstängd?

Kan man strömma media från en NAs till en "ohackad" AppleTV utan att ha på någon annan dator i nätverket? Om det går, vilken/vilka NAS fungerar det med?

/Jonas

Hej!

Känns nästan som om man är tbax i windowsvärlden..:). Helt plötsligt kommer jag inte in i datorn utan möts av svart skärm med texten "Darvin/BSD (namnet på datorn.loca) (console)

login:

Vad göra, inget av mina valiga password funkar

/J.

Jättehögt small det....och säkringarna gick......och sedan dess går den inte att starta Tur att man har både apple Care (bara några månader gammal visserligen) och att det är en "hyrdator" så det ordnar väl sig med lagning men vet någon vad som kan ha hänt? (alla gissningar välkomnas)

/jonas

Har fått överta en gammal blå ibook (av typen "dasslock") Funkar klockrent förutom att luckan till CD spelaren inte fastnar. Går att sätta tejp över men det vore ju kul om det gick att laga. , eller kanske ska man byta ut hela spelaren.

Någon som vet om det finns någon guide på nätet?

/Jonas

Har oxå upptäckt detta. Trodde det var fel på någon av mina inställningar.... Kan man få tag på äldre vers. tillsvidare?

Tack för all hjälp. Ville bara berätta att det funkar hur fint som helst med senaste OS. Inga problem alls!
/J.

Hej!

Bytt från PC till ibook och har en fråga ang. OS. Vilket OS klarar en IBook 500 G3 med 640mb av? Dvs kan man ha OS X.3 utan att det blir allt för långsamt? Om svaret är ja, vilket OS ska/bör man då skaffa?

/Jonas

1