Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ingemarl

ingemarl

Avstängd
  • Registrerad 2004-09-13
  • Senast aktiv 2005-06-25
  • Antal inlägg 212

Foruminlägg

De senaste inläggen ingemarl har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Gabriel Malmqvist:

Vilket är en oönskad utveckling som enknappsmusen är till för att stävja. Dessutom bör man skilja mellan "mindre åtkomlig" och "oåtkomlig".

Enknappsmusen är inte till för att "stävja" någonting, det är en medveten marknadsploj av Apple för att bidra till "think different" mytologin.

Ursprungligen av Gabriel Malmqvist:

Ge gärna exempel på situationer då en funktion inte alls är tillgänglig annat än vid högerklick i Mac OS X!

Det finns inte. Jag skrev "mindre åtkomlig".

Ursprungligen av Gabriel Malmqvist:

Man bör också ha i åtanke att Mac OS X är ett relativt ungt operativsystem och därför inte har alla de år av "polish" som gamla Mac OS hade. Detta är någonting som Apple arbetar med att förbättra allteftersom nya versioner släpps.

Om du med "förbättra" menar att kontextmenyerna kommer att försvinna så kan du glömma det direkt, det kommer inte att hända.
Dom är populära bland vana användare, dom mindre vana kan fortsätta med att använda puckomusen.

Ursprungligen av Gabriel Malmqvist:

Det finns en väldigt god anledning till att Apple fortfarande levererar enknappsmöss med sina datorer. Kickaha, från webbforumet AppleInsider förklarar det såhär:

Fast iom MacOS X så stämmer det inte längre, även om kontextmenyerna ("högerklick") där är mer primitiva än i Windows så adderar den funktionalitet som annars är mindre åtkomligt.

Ursprungligen av Errol Garner:

Varför testade de inte en Dell som motsvarade Powerbooken i vikt och likvärdig utrustning? Kan det ha berott på att den bärbara PCn då hade blivit dyrare......

True, samma slimmade look och vikt på en bärbar PC så ligger priset mellan 20-30000, dvs ung samma som på Powerbook:en

Ursprungligen av pichia:

Jan-Åke: var snäll med dina nätverktekniker, de brukar vara av ganska känslig natur. Kan de påstå att strömmen kommer från "Macarna", så sitter de på information som antyder det.

Ojoj, du har höga tankar om nätverkstekniker

Jag har varit med om att bli beskylld för att "sabotera datorerna" i ett nätverk av en tekniker som dessutom varit i branschen i över 10 år....vad var det då för brutal behandling jag hade utsatt dom stackars Windows NT 4 datorerna (datorn actually, endast en dator) för? Jooo i Internet Explorer 5 så hade jag högerklickat på menyraden, valt "anpassa" och minskat knappstorleken för att få lite mer utrymme på skärmen (14" skärm)....jag trodde först att han skämtade, men nope, det var blodigt allvar :rolleyes:

att pc ger bättre pris/prestanda är knappast någon överraskning för dom flesta normalt tänkande människor

apple kan inte tävla med pc sidan om prestanda, så är det och så har det varit dom senaste 6-7 åren

men som många på det här forumet är snabba med att påpeka så är det inte därför som man köper en mac

Ursprungligen av Netzach:

suverän sida

skönt att någon tar tag i google hypen, desto roligare är det när folk som "tänker annorlunda" bara använder en sökmotor, google, utan att reflektera över monopol situationen.

Ursprungligen av Björn Nordström:

IT Paradiset har just nu ett erbjudande (kampanj) med TwinMOS / M-TEC DDR PC 3200 512 MB för 682:- inkl moms (frakt tillkommer). Billigaste jag sett någonsin, men är TwinMOS bra? Törs man köpa 2 st till sin nyligen beställda G5:a eller är matchade minnen (Kit) ett måste för PowerMac G5?
Vilka fabrikat rekommenderas och vilka är dåliga?

tvinmos, crucial, apacer och kingston är kända för bra kvalitet på minnesmodulerna.

johan dansk, "utvecklare" får nog läsa på lite innan han slänger fram länkar som bekräftar det jag sagt;

Citat:

These abilities build on the already impressive capabilities of the journaled HFS+ file system.

bara det att det är inte ett dugg imponerande, spotlight liknar i det här läget en simpel flat access "databas" (mdb fil)

Ursprungligen av stfm:

Exakt vad är det som gör spotlight dåligt med det nuvarande filsystemet? Att blixtsnabbt kunna hitta filer?

hfs+ har inte kapacitet att kunna ge det som apple skryter om med spotlight, metadata för att söka filer? amatörmässigt.

Senast redigerat 2004-11-11 20:18

utan ett helt nytt filsystem i tiger så har jag svårt att se att spotlight kommer att leva upp till hypen

Ursprungligen av Anders Täpp:

Sidor kodade på och för Win Explorer med inbäddade Win Media-länkar funkar väldigt sällan på OS X. Fattar inte varför. Hur svårt vore det för MS att inkludera en fungerande webb-plugin med OS X-version av spelaren?

Man får högerklicka å visa källkoden för sidan och sen leta efter länken. Har man bara länken kan man kllistra in den i spelaren 99 gånger av 100. Sök efter .wmv eller .asf i källkoden.

tja om du kan skriva in "about: plugins" i adressfältet i safari så kommer du nog se att det finns en wmp plugin där, problemet ligger snarare hos safari, som alltid höll jag på att säga, behöver jag nämna att det funkar i firefox?

Ursprungligen av anders gbg:

känns som dagen då apple lanserar powerbook G5 kommer skapa hysteri. Hur många är det inte egentligen som går och håller på sig med att köpa nytt?

tja alla imac g4 ägare gick och väntade på g5 så när den nu kommit så är det väl bara powerbook g4 ägarna som håller på uppgraderingarna?

wwdc 2005

Ursprungligen av Errol Garner:

Warrants och Search warrants är inte riktigt samma sak.

det har jag inte skrivit heller. var har du hittat på det där?

som sagt, ribban är mycket lägre för rättsväsendet här i sverige att agera mot enskilda medborgare än i usa, det krävs betydligt mindre för myndigheterna att inkräkta på vår frihet här än i usa, tror man något annat så har man nog tittat lite för mycket på hollywood filmer och tror att det gäller sverige också.

Ursprungligen av Christian Hansson:

Det är jag fullt medveten om, och på hur vis gör det det bättre eller ok? Speciellt eftersom det inte ens behövs en "warrant" (vad faen det nu e på svenska har jag faktiskt glämt...)

-CMH

well, det behövs ingen warrant här i sverige heller för polisen att efterfråga sådan information så välkommen till "frihetens högborg"...

det behövs inte heller och har aldrig behövts någon warrant (=beslut om anhållan eller häktning, det förstnämnda av åklagare, det andra av domstol)för ex husrannsakan här i sverige, endast sannolika skäl, med beslut från åklagare, så den nivån av medborgerlig frihet som du/ni är van med i usa är fortfarande mycket högre än här i sverige/europa

du skrev från början att dom var skyldiga att uppge information om vad man köper/lånar för böcker, det är inte fallet.

Ursprungligen av Christian Hansson:

Det är illa nog att bokhandlarna och biblioteken måste informera "homeland security" om vilka böcker du köper och läser (Neeej, jag skämtar tyvärr INTE, så är det faktiskt)...

med tanke på att du bor i usa så förvånar det mig lite att du är så pass dåligt informerad, bokhandlare och bibliotek är skyldiga att uppge information om enskilda låntagares och bokköpares lån/köp om en federal myndighet efterfrågar det, viss skillnad

Citat:

Eftersom jag flyttade från Sverige när jag var 20, har jag ingen erfarenhet av vad det behövs att starta eget i Sverige. Kan någon peka mig till några bra web sidor med dylik information? (Och, ja, jag är fortfarande Svensk medborgare...)

/CMH

starta eget här i sverige? ja lycka till.... :rolleyes: