Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sia

Sia

Medlem
  • Registrerad 2004-09-30
  • Senast aktiv 2010-11-16
  • Antal inlägg 86

Foruminlägg

De senaste inläggen Sia har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2010-08-01 14:18

Jag fick hjälp av comhem-killen och loggade in på mitt modem och tog bort krypteringen och då fungerade airport men sen när jag tog tillbaka den så slutade den igen.

Jag måste även tillägga att samma dator (airport) har fungerat fint med bredbandsbolagets modem av ADSL-typ med WPA. Så problemet verkar enbart vara beroende av kommunikationsproblme i krypteringen mellan imac och netgear modemet. hmmmmm......

  • Medlem
  • 2010-08-01 11:51

Tack Marcus för ditt svar, jag har startat om datorn ett par gånger utan framgång. Det lustiga är att alltt fungerar med ipad och nu har jag kollat att det fungerar med iphone 3Gg och iphone 3GS utan problem, det är bara min imac som är knasig. Jag har även uppdaterar firmware och uppdaterat till senaste airportverktyget men inget händer

Ska prova ringa apple men har ingen garanti kvar så vi får se...

  • Medlem
  • 2010-08-01 10:47

Hej,

Jag har nyligen bytt till comhem och fick hem ett modem från Netgear för BB-TV och tel. när jag försöker koppla mitt imac via airport (av typen WPA PSK) och skriver in mitt lösenord får jag medelandet att anslutningen misslyckades. När jag gör samma sak med min ipad så fungerar allt utan problem och helt perfekt.

Jag har pratat med comhem och deras kille trodde att något är fel med krypteringen som gör att jag inte kan koppla på airport, att på något sätt har netgear kryptering inte uppdaterats i mitt imac system. Jag har därefter försökt uppdatera min imac med de senaste men där fanns inga uppdateringar för airport.

För övrigt fungerar comhem-mdemet utmärkt med kabel och i WLAN med min ipad men inte med imac. Vet någon hur jag kan lösa problemet?

mvh
SIa

Senast redigerat 2010-08-01 11:14
  • Medlem
  • 2010-07-08 02:06

Jag har samma problem med ipad inköpt i USA och jag har dessutom ett riktigt bankkonto kopplade till min amerikanska itunes-konto, Vad gäller itunes eller ibook i ipad så kan jag inte handla annat än apps då jag ser inte vare sig musik, video eller böcker. jag ringde apple care och fick veta att detta är enbart möjligt om jag kopplar mig till itunes store m.h.a. VPN. jag frågade därefter hur amerikaner utomlands kan handla på itunes men han hade inget svar. det låte inte särskilt väl genomtänkt av apple. och för övrigt undrar jag varför vi i Sverige inte får köpa filmer i itunes.

  • Medlem
  • 2010-07-08 01:52

det har jag, jag ringde sen apple care och fick veta att tills apple bestämmer sig för att lansera ipad i Sverige, måste alla som vill handla på itunes med sina ipad skaffa en VPN-förbindelse, dvs utöver det faktum att du behöver ett utländsk kreditkort kopplade till ditt konto. Nät jag sedan frågade hur amerikaner utomlands ska kunna handla på itunes hade han inget svar. För övrigt vad är det för fel att t.ex. lansera filmer i itunes i Sverige, är det någon som vet varför vi inte för köpa filmer här?

  • Medlem
  • 2010-07-07 14:39

He,

Är det någon som vet varför jag inte kan hitta vare sig filmer, böcker eller music i itunes-applicationen i ipad. jag har både loggat in i mitt svenska konto och även i mitt amerikanska konto men ser inte fil, böcker eller music menyerna i itunes. någon som vet?

  • Medlem
  • 2010-05-04 11:36

Min son har av misstag uppdaterat mjukvaran på sin iphone 2G (från USA) i itunes och nu står telefonen helt oanvändbar. JAg letade lite bland inläggen men det finns så många och jag kan riktigt bedöma vilken tråd som är den rätta. Skulle nåon kunna berätta för mig hue man löser upp (jail breakar) den eller hänvisa till rätt tråd.

ytterst tacksam för hjälp
/Sia

  • Medlem
  • 2008-12-06 23:29

Jag har resettat TC'n utan resultat. Vad menar du med bridge mode. Jag får just nu tillgång till internet via ethernet med kabel och i min netverks inställningar säger den att den använder DHCP med en viss IP adress. Menar du i så fall att jag måste stänga ner Ethernet för att få tillgång till DHCP dedikerat till Airport., vad kan jag göra.

Det är kanske enklast att jag stannar hemma ett par timmar på måndag och ringer apple, garantin gäller fortfarande tack och lov.

  • Medlem
  • 2008-12-04 16:52

Jag har kopplat time capsule med kabel till datorn. Time capsule är i sin tur kopplade till en sån där box från BB-bolaget för internet och IP-telefoni. Jag har därmed fått tillgång till internet och kan därför vara på nätet men inte airport nät utan cabel nät. Nu när Time capsule är direktkopplade ,borde jag väll kunna se en ikon för enheten (hårddisken) men inte. JAg har försökt att ominstallera mjukvarna som följde med med time capsule (airport utlity) men sedan när jag startar airport utility får jag följande medelande
"AirPort Utility was unable to find any pple wireless devices. Please make sure the Apple wireless device you want to set up is plugged in and in range of your computer, and then click rescan tot try again".

Det bör tilläggas att min airport fngerade tidigare och jag tappade förbindelsen då jag försökte ändra kanal eftersom den var för långsam och det bor flera i mitt hus med trådlöst nät.

Jag har även provat att starta om time capsule men det fungerade inte heller.

Jag har även en appleTV. Borde inte airport utility åtminstone kunna hitta den?

Några ideer??

Senast redigerat 2008-12-04 17:19
  • Medlem
  • 2008-11-23 19:55

Jag har en mac mini. Jag har kopplat tillbaka till nätet via kabel. Problemet är följande:

1- I system preferences går jag till network och där väljer jag airport.
2- i advanced läge syns inte namnet på mitt nätverk utan jag väljer bilda en ny. Jag väljer namn och password och sedan öppnas ett fönster som vill ha min admin namn och password. När jag skriver dessa upprepas samma fönster och det går igenom. Alltså blir jag aldrig kopplade till det nya nätverket. Jag är dock helt säkert att det är rätt uppgifter jag anger som admin.

Jag har ett minne av att när jag skaffade timecapsule, gick jag till airport utility, där hittade datorn min timecapsule och sedan fökjde jag instruktionenra. Men time capsule sysns inte längre iairport utility, jag trycker rescan men någon time capsule sysn itne eller annan utrustning med airport. så nu är jag fast, några ideer?

  • Medlem
  • 2008-11-22 22:36

Hej!

JAg har en timemcapsule som har tidigare fungerat, lite för långsam så jag tänkte ändra band. Det gick inte så bra så jag bestämde att ta bort befintlig nätverk och börja från början. Problemet nu är att airpot utility inte hittar min time capsule längre.

Vet någon vad det kan bero på?

  • Medlem
  • 2008-08-24 12:20

jag har provat koppla hårddisken direkt till time capsules usb och jag märker ingen skillnad i hastighet, kanske för att filöverföringen måste ske via en annan dator. jag ska prova flytta time capsuln närmare datorn föt att se om det hjälper men det som är konstigt är att apple påstår att mac mini klarar 54mbits/s vilket borde bli nästan 8 mb/s men för min del fungerar det just nu med 1/16 hastighet, dvs inte ens inärheten av påståendet.

  • Medlem
  • 2008-08-22 01:30

Tack Sodemus för utförlig svar. Ja jag ska bara föra över filer till hårddisken på Time Capsule, det är innehållet i min Itunes biblitek som ska ligga där eftersom jag skulle vilja kunna dela materialet mellan två datorer och en apple TV och vill kunna strwama över filerna. Jag har bland annat märkt att när jag spelar filmer så hackar filmen vilket är inte det jag hade hoppats på.

Jag har försökt kolla versionen på 802.1x och hittade den under systemprofile/Network setting 0ch under fliken 802.1x men där framkommer inte någon info om vilken av 802.11 protokollen som används utan står bara 802.1x. Jag vet att jag inte gör saken rätt och vore tacksam om någon kunde guida mig till rätt applikation för inställning av protokollet.

  • Medlem
  • 2008-08-21 14:44

Tyvärr det verkar inte att det går snabbare med tiden, jag har nu hållit på i nästan 2 dygn och den har inte ens kopierat 90 GB av 300. I tidigare inlägg stod det att de flesta får hastigheter mellan 5-10 Mb/s och en annan påstod hela 30-40 Mb/s hur bär de sig åt, vilka inställningar har ni? jag tror att jag inte kan ens få 1Mb/s och det låter jäkligt illa eftersom jag kan ladda ner mycket snabbare via bredband eller FTP, vad är finesen med den nya supersnabba protokollen om den inte ens levererar som en tele modem från 2000!

  • Medlem
  • 2008-08-21 12:45

Hej!

Jag försöker föra över ca 300 Gb filer från en extern hårddisk till Time capsulens hårddisk. Jag har provat med både direkt USB koppling av den externa hårddisken till Time Capsule's USB och via koppling av den externa hårddisken till en mac mini och föra över filerna till Time capsulens hårddisk sladlöst. Både alternativen är enorm tröga och tar cirka 150 timmar och när den kopierar filer stegar den med en halv mega byte per sek ungefär. ska det verkligen vara så här trögt? jag misstänker att det finns sätt att påskynda filöverföringen, kan någon hjälpa mig med det?

Sia