Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christopher Anderton
  • Namn Christopher Anderton
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Illustratör och grafisk formgivare.
  • Registrerad 2001-10-22
  • Senast aktiv 2016-12-27
  • Antal inlägg 4692

Foruminlägg

De senaste inläggen Christopher Anderton har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Motivering? Är det nånting speciellt amatörmässigt med dem?

Well. Har haft kunder som haft dem. Väldigt mycket problem, problem med uppsägningar, serverar som har usel uptime, dåligt med minne, konton som stängs ner utan motivering, support som inte kan någonting, usla på säkerhet, problem med databasservers.. Etc.. Skall jag fortsätta?

Nåväl. Använde mig till slut av Site5.com Amsterdam servern. Mycket fina hastigheter och bra service och funktioner till priset. Space2u är också bra enligt mina erfarenheter (har nog arbetat mot alla webbhotell som finns i Sverige).

Jag behöver PHP 5.3 Binero har inte det trots att de har gått ut under lång tid att det skall komma (annars kan jag rekommendera dem). Så nu behöver jag byta webbhotell. Oderland och One är inga alternativ. Inte heller Hemmapulare webbhotellen som Surftown.

Ursprungligen av julian-c:

Fan vilken kväll. Skulle lägga mig tidigt för har ett möte i jobbet på morgonkvisten. Känner mig inte så sugen på att gå till jobbet i morgon. Är detta Apples fall? Jag litar då allafall inte på Cook som en bra ledare.

Då kanske du helt ärligt skall fundera på vad du prioriterar i livet. Och det skriver jag inte för att vara elak, utan jag menar allvar. Senast jag såg något liknande var det en katolik på mitt jobb som sa något liknande om den nye Påven.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Det är inte bara beta –.det är tidig beta, det är inte förrän nästa år de räknar med att det ska släppas, så mycket lär hända. Det är jättebra att du tar dig tid att skicka dina synpunkter, för tro det eller ej, det spelar roll och kan man motivera dem väl så tar teamet dem på största allvar.

Jepps! Brukar göra det, och skall göra det nu med. Skall skriva ihop lite mer läsligt på Engelska (med buggar också).

Ursprungligen av suddgummi:

Men XBMC-projektet utvecklar inte längre XBMC för Xbox. Det är numera ett eget projekt: XBMC4XBOXXBMC4XBOX » Xbox Media Center

För TS: Har du startat igång någon brandvägg? Kan det ses några fel i XBMC:s eller MediaMasters loggar?

Jo, det vet jag. Men som sagt. Problemet är exakt detsamma på vilken plattform du än har. Eftersom XBMC4XBOX använder siga v exakt samma nätverkskod så TS problem exakt detsamma för mig oberoende om jag kör XBMC på Mac, Windows eller XBOX.

Ursprungligen av keptang:

Baserar vad på? Mitt inlägg är 100% korrekt.

TS har en iMac, varför drar du upp Xbox 1? Eller du kanske tror att XBMC för Xbox 1 är identisk den TS kör på sin iMac, jovisst.

Släpp sargen..

Min unge herre.

Jag tar det i punkter så du förstår:

1. TS har XBMC på en iMac eller en aTV
2. Jag har exakt samma problem som honom fast jag kör på en Xbox 1 (och en Mac Mini)
3. Jag har senaste stabila bygget av XBMC (XBMC4XBOX som är en branch från XBMC projektet) som har exakt samma nätverksfunktioner som den officella PC/Mac versionen.

Varför drar jag upp Xbox? Jo, för att jag har EXAKT samma problem som TS. Strunta i om XBMC ligger på en Xbox eller en iMac. I och med att vi båda kör samma programvara fast på olika plattformar men med exakt samma problem som inte är plattformsspecifik, utan detsamma på Windows, Mac och XBOX.

Det var någon som sa att man skulle installera Plex (vilket i sig inte hade något med tråden att göra, varav jag sa att det är svårt att installera på Xbox. That's why). Jag installerade det på Mac Minin, men jag föredrar XBMC, där jag har större kontroll. Plex Media Manager buggade ur, och du har inte lika mycket funktioner som XBMC (dom har tagit bort en del saker för göra det enklare). Så jag gick tillbaks till XBMC. På Mac minin så löste jag det att helt enkelt flytta över hårddisken till minin i väntan på bättre tider.

Men vill man diskutera Plex, så kan man säkerligen ta det i en annan tråd.

Senast redigerat 2011-08-23 20:39

Oftast när man trigger upp förväntningarna med att tro att de kommer släppa ett rymdskepp eller liknande så blir det istället en ny musmatta.

Har testat nu. Och det finns flera frågeställningar (som jag kommer att skicka till Adobe).

1. Ok. Det är beta. Koden är inte rolig. För designers ja. Men vad för designers? Inte folk som jobbar med design. Snarare hemmapularen.

Men vi får se vart det lider. Även om jag personligen tycker att man skall börja i rätt ända och fokusera först på att få ut ren kod. Att ge sidor skapade med Muse till en utvecklare för integrering med olika CMSer innebär onödigt mycket extra arbete. Men visst, det kommer väl som sagt förhoppningsvis. Tänk om jag får ta över någons jobb, och denne har gjort en sajt i Muse. Ett par extra debiterade timmar för mig att rensa upp allt. Vilket är bra för mig, men inte så bra för kunden.

Varför bra kod? Den här artikeln från Webdesignerdepot förklarar rätt så bra (från 2009, men lika gällande). Det handlar inte om snobberi. Utan sunt förnuft.

2. Prenumerationsmodellen känns inte helt optimalt rent personligen. Kanske göra som med CS.5.5 och ha två alternativ?

3. Varför är Muse och Edge olika program? Börjar Adobe gå över till mer "widget" liknande modell med små appar för olika funktioner?

4. AIR applikation. Inga problem för mig. AIR har mognat riktigt bra. Lite små GUI fixar som menyer och knappar använder en font som ser ut som man sitter i Linux. Bara småsaker dock.

5. Integrering. Som sagt det är en beta. Men projektfiler borde kunna delas mellan t.ex Dreamweaver.

6. Just nu verkar det som man bara kan göra sidor med "Fixed width" vilket kanske inte är helt vettigt för webben.

7. Under "Fonts" så finns det "Web Safe Font" men samtidigt om man scrollar vidare så finns alla installerade typsnitt på systemet väljbara. Om man väljer ett icke webbsäkert typsnitt så är det inte tal om @font-face eller dylikt, utan fonten omvandlas till en bild. Hej 90-tal!

8. Läskigt icke-optimerat för sökmotorer.

9. HTML5 funktioner är i princip placerade i Javascript till stora delar.

En annan sak som får mig att undra lite är hur det är tänkt? Programmet är till för designers enligt marknadsföringen. Men som jag sa tidigare så är det väldigt missvisande. Programmet är riktat till hemmapulare och inget annat. Kanske som ett snabbt prototyp verktyg.

Utvecklarna verkar inte heller fatta webben. De jämför att man inte tittar på koden bakom postscript, men det är knappast inte samma sak, då print är offline, och webben måste ta hänsyn till massor av olika faktorer (webbläsare, mobiltelefoner, surfplattor, kompabilitet etc).

För er som gillade GoLive och tycker att Muse är just för simpelt, och vill ha HTMl5, Jquery, WYSIWYG, hyfsat bra kod, och inte gillar Dreamweaver, så kan jag verkligen rekommendera Flux (Nä, jag arbetar inte för dem, använder bara programmet då och då). Något för Adobe att titta på. För de lyckas väldigt mycket bättre än de själva.

The Escapers - Flux

Richard. Jo, så är det ju givetvis. Kommer ihåg t.ex. GoLive (vilket Muse påminner starkt om), där blev koden helt sjuk om man inte stängde av vissa funktioner. Det finns en mening att generera "bra" kod. För min erfarenhet är om jag som designer skickar något gjort i t.e.x en WYSIWYG editor som generar konstig markup, så är det ett merjobb för kodaren man ev skickar till än att lämna en PSD fil med designen.

För att göra en enstaka statisk webbsida så är det också viktigt att markupen är bra. För att strunta i det ger bara merjobb i slutänden. Då är vi tillbaks på ruta ett.

Nu kan jag förvisso koda själv, så det var längesedan jag satt i en dylik editor. Jag har prövat en som heter Flux (son jag länkade till tidigare) som gav finfin kod. Känns lite som Muse teamet har tittat på det en del. Men jag är för att det kommer nya verktyg. Utveckling helt enkelt.

Och det är kul att Adobe visar framfötterna! Mycket spännande.

Ursprungligen av keptang:

Jo jag vet att XBMC (Xbox Media Center) utvecklades för Xbox (körde det själv en gång i tiden), tror inte tråden har så mycket med den versionen av XBMC att göra.

Vad baserar du det på?
Problemet är EXAKT detsamma som om du kör XBMC på aTV eller på en Xbox. Det ser likadant ut, det fungerar exakt likadant, och felet är exakt likadant.

Om du vill diskutera Plex på aTV så finns det väl en egen tråd. Nu talar vi om att XBMC inte kan ansluta till Lion.

En tillfällig lösning jag hittade var att gå in i systeminställningarna -> Nätverk -> Wifi -> Hardware och ändra MTU till manually och till 1400. Fick det tipset av en Belkin support kille (Har en Belkin N1 Vision router), och nu fungerar det.

XBMC -> XBOX. Jag har XBMC på en XBOX version 1 för att förtydliga det hela. Däremot så är problemet som TS beskriver detsamma på XBMC för AppleTV som för Xbox.

Att man inte använder Plex på sin aTV kan bero på att de har "fördummat" Plex så det skall bli enklare. Sedan har jag läst om en hel del buggar med Plex på aTV också.

Ser ut som GoLive, vilket bara är trevligt! Avskyr Dreamweavers Windows 95 GUI och CSS Editor. Förvisso var det länge sedan jag använde någon dylik editor. Men ändå.

Har hört att koden som genereras skall vara pinsamt usel från Muse. Men skall kolla själv.
Annars finns ju Flux (Google it) som är en WYSIWYG HTML5/Jquery/etc editor som verkar vara lovande också.

Mac-klienten är dock skräp. Har inte testat iOS klienten ännu.