Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
thevil

thevil

Medlem
  • Registrerad 2001-10-24
  • Senast aktiv 2019-04-23
  • Antal inlägg 1933

Foruminlägg

De senaste inläggen thevil har skrivit i forumet.

Jonathan Zdziarski, en utvecklare som när han inte skriver böcker också har kurser för poliser och andra hur man letar fram information på iPhone (bland annat visade han för ett tag sedan hur lätt man tar sig förbi kodlåset på en iPhone, ja, hm, det var ett stickspår), har i sitt grävande bland OS X Mob filer hittat något som verkar visa att Apple har en mekanism igång som gör att de kan svartlista/stänga ner program som de anser är farliga*.

https://iphone-services.apple.com/clbl/unauthorizedApps

*Farliga ja, Apple kan förstås stänga ner vilket program de vill av vilket skäl de vill, men jag utgår helt sonika från att de inte använder detta bara för att ett program inte lämpar sig i AppStore alá I AM RICH, BoxOffice eller NetShare.

Ursprungligen av Gunnar B:

Jag är miljöskadad från jobbet (Windows) och har vant mig vid att t.ex. kunna hålla ner Alt och skriva 0177 så får jag ett ±. Alt + 0176 ger ett °, etc.

M.a.o. man håller ner Alt och skriver in unicoden för tecknet man vill ha. Finnas det något sätt att göra detsamma på Macen?

Javisst. Men du måste välja/ställa in Unicode hexinmatning som en tangentbordslayout först. Det gör du inne under Internationellt i Systeminställningarna.

Det är förstås också lämpligt att se till att ha ett praktiskt kortkommando för att byta mellan Svensk Pro och Unicode hexinmatning också. För mig funkar den förinställda Alt-Kommando-Mellanslag fint.

Testa sen.

"Tell me a joke"

Ursprungligen av Rickard A:

Har fått lite otrevliga mail och nu funderar jag på om man ska anmäla det eller inte. Innan jag gör det undrar jag vilken information om avsändaren man kan få fram i själva mailet.

Jag tycker absolut du ska anmäla till Polisen. Att du reflekterar över det är tillräckligt för att göra en anmälan. Varför då? Har inte polisen viktigare saker att göra? Jo, de kanske de har. Men.

• Om detta bara är början av trakasserierna så är det bra att göra anmälan direkt för att visa hur länge och med vilken kraft detta har pågått.
• Personen som trakasserar kanske gör något misstag när han skickar något av mailen. Så det går att bevisa varifrån de kommer.
• Personen som trakasserar kanske skickar ett av mailen från en plats som gör honom trolig som trakasserare. (Om alla mail skickas från Stockholm utom ett som skickas från Örebro och herr trakasserare befann sig i Örebro då, oavsett om han tjuvlånar någon annans Wi-Fi för att skicka breven.)
• Det är bra om samhället får koll på hur vanligt detta är.

IP-adress.com har en ny tjänst just för att ta reda på varifrån ett mail kommer.
Email Trace - Trace Email and Track Email tool

Javisst. Antingen så lägger du till ditt flöde som ett startobjekt till ditt konto och om det inte duger så kan du lägga till ditt flöde med en "log in-hook". http://support.apple.com/kb/HT2420

Det kanske är en iPod Touch nano som de misstar för en iPhone?

Hej hej.
Välkommen till forumet.

Ursprungligen av monnyboy:

sudo: apt-get: command not found

vad är problemet?

Du försöker köra ett kommando som inte finns installerat på din Mac, nämligen installeraren/paketeraren APT. Som Mutant och Air redan svarat så behövs inte heller "Brightside" eftersom det redan finns samma funktionalitet inbyggt i OS X. Det är inte heller säkert att det skulle fungera. Alla *nix-program fungerar inte rakt av i OS X.

Hursomhelst, om du vill kunna installera program via APT så måste du installera det först och APT (Advanced packaging tool) installeras enklast genom FINK för OS X.

Ett bättre ställe än en Ubuntusajt att läsa på hur du fixar och trixar med OS X är exempelvis Mac OS X Hints och program hittar du enklast hos VersionTracker eller specialsidor som i use this.

Ursprungligen av draags:

Det är nu andra gången den låst sig och när man startar om så kommer man inte längre än till äpplet. Jag har testat att starta om ett flertal gånger utan resultat.

Jag fick samma problem efter att ha installerat ett femtiotal program från programbutiken. Jag vet inte om det berodde på något enskilt program eller på mängden program eller på något annat.

Hursomhelst, så löste det sig efter att jag återställt den och stängt av synkroniseringen för alla program. Jag lade sedan till dem lite mer pö om pö och nu funkar den fint igen.

Jag använder Twonky som UPnP-server och körde likt Joacim MediaCloud tidigare, men tog bort det för att jag tyckte att det var för buggigt.

Så för mig är det FTP som gäller. Använder en enkel Applescript-dropbox för att skicka upp och tar bort filmer manuellt vid behov.

Du kan också skapa en genväg med exakt det du vill ska vara med (server/share/lösenord et cetera) genom att skriva in adressen i ett textprogram, markera texten och dra ut den till skrivbordet. Då skapas ett bokmärke för den som öppnas i Finder när du dubbelklickar på det.

Som så här:

smb://SERVERNAME;username:password@ip_address/sharename

Vill du att den ska öppnas när du loggar in så drar du antingen aliaset eller bokmärket in till "Startobjekt" under "Konton" (och ditt konto förstås) inne i "Systeminställningar".

Den har nog blivit korrupt vid nedladdningen eller uppackningen.

Ladda hem den igen och om Safari lägger till någon extra filändelse så ta bort den innan du monterar skivavbilden.

Apple har inte satt någon spärr. Däremot så stödjer man inte alla av de typ 27 olika Bluetooth-profilerna/protokollen.

De lägger säkert till stöd för fler profiler/protokoll var det lider.
Förhoppningsvis redan i 2.1.

Bluetooth profile - Wikipedia, the free encyclopedia

Ursprungligen av acke:

Stämmer inte, inget av programmen kollar vad som installerats utan de är ett fint gränssnitt på Spotlight, dvs de tar bara bort filer som heter samma.
Inte bara dåligt utan dubbelt dåligt då de lurar användaren att tro att alla filer är borta.

Om programmen använder den normala installeraren så finns det ju en BOM-fil som programmen skulle kunna använda för att plocka bort rätt saker. Trodde att det var så de gjorde idag.

Ursprungligen av acke:

Macnn skriver att betan av 2.1 innehåller textbitar om Klipp ut, kopiera och klistra in i webkit-frameworken. Hoppas att det inte bara begränsas till Safari.

Någon sa att detta är standard i WebKit och inte något nytt.
Fast hoppas kan man väl iofs.