Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Joacim T-son Torkelson
  • Sysselsättning Våga vägra "bli gammal"
  • Registrerad 2001-11-27
  • Senast aktiv 2015-03-12
  • Antal inlägg 448

Foruminlägg

De senaste inläggen Joacim T-son Torkelson har skrivit i forumet.

Jag kommer att få min nya trimaran levererad efter nyår. Sitter nu och funderar på namn och typsnitt för båten. En fundering är ADRENALINE och skulle vilja testa detta med de fonter som Maiden använder. Följdfråga är sedan vad gäller copyright? Vill inte gärna få någon form av stämning på halsen!

T-son

Det får vi nog acceptera!
Jag har inget försvar utan glömde av det och satt hemma å uggla.
T-son

Vad är den andra USB kabeln till för? Den har en hane i ena ändan som skall kopplas med modemet. I den andra änden är den splittad och har 2 USB hanar med ca 7 cm kabel. Då min MBP 15 inte har 2 USB portar på samma sida har jag inte kunnat testa. Någon?

T-son

Skaffade idag Tele2 Mobiltbredband.
Vad som gjorde att jag föll för just detta abonnemang var att priset just nu är mycket lågt. 12 mån bindningstid a 99 kr flatrate. Då ingår även modemet så det tycker jag är mycket prisvärt.

Men framför allt: Citat från Tele2s hemsida "Viktig information om surf utomlands
Den fria surfen gäller inom Sverige. Om du vill surfa utomlands ber vi dig att vara mycket uppmärksam på priset!

Surfa med utländsk operatör:
Eftersom vi tvärtemot våra konkurrenter inte har operatörslåst vårt modem kan du använda det med en utländsk operatörs kontantkort/abonnemang. Du köper alltså ett utländskt SIM-kort och ber aktuell operatör om de rätta inställningarna. "

Detta tycker jag är ett starkt argument för valt abonemang då jag har resor som hobby.

Nog om detta. Hur funkar det då?

Instalationen var enligt mitt tycke allt annat en "Maccig". Jag fick det inte att fungera till en början. Ringde efter ett tag till suporten och efter den vanliga väntan så kom jag fram till en tjej som inte hade en aning om mobiltbredband men hade jag frågor om fakuran så hjälpte hon mig gärna!

Som tur var så befinner jag mig hemma och surfade in på Tele2s hemsida och hittade där en PDF fil för nedladding. Varför fanns inte denna fil med på CDn kan man ju undra. Måste man ha ett internetabonemang för att instalera ett nytt??

Där visade det sig att simkortets PIN kod måste avaktiveras. Varför ha en PINkod på kortet som endast säljs som internet kort? In med kortet i telefonen och avaktivera.
Därefter var det bara att följa en mycket pedagogisk manual. Bilder är bra!

Nu skriver jag detta inlägg på det nya abonemanget och jag tycker det funkar över förväntan. Skall bli mycket roligt att se hur det funkar i skärgården, Åre ja helt enkelt resten av de delar av Sverige jag reser runt i.

So far so good.

Dock har jag en fråga. Vad är den andra USB sladden till för? Den har en koppling för modemeti ena änden, i andra änden är den splittad och har 2 st USB hanar. På min MBP 15 så sitter det ju inte 2 USB portar på samma sida så jag har inte kunnat kolla hur det skulle bli om man tryckte in dem i 2 portar. Vad är tanken med denna kabel.

T-son

Senast redigerat 2007-10-07 21:34

Geekbench Score 2859
Version Geekbench 2.0.6
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.4.10 (Build 8R2232)
Processor Intel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
Model MacBook Pro (Core 2 Duo)
Memory 1.00 GB 0 MHz RAM

Ram minne ser ite ut att spela någon större roll i testet.

En kollega, kompis och 99mac medlem har dramatiskt gått bort!
Många av er har säkert hört/sett att det varit en allvarlig hkp olycka i dagarna. Hampus Angbjär, "Himpas", här på forumet är nu ej längre med oss.. Otroligt jobbigt att tänka att varken han, Marcus, Patrik eller Micke finns kvar.

T-son

Kul å grattis!
Ser fram emot "payback" med en tur.

Lektion 1:

Propellerns huvuduppgift är att kyla ner piloten det kan bli djävligt svettigt när den stannar.

T-son

Skapar detta inlägg i väntan på planet till London. Använder Lfvpublic samt wifi på N95. Funkar hur bra som helst. Önskar er alla en glad midsommar! T-son

Grymt bra beskrivet/behandlat Adrian!!!

T-son

Vi dricker 45 milj liter!! Julmust i dec. Det är bara dryck med essens från Roberts AB i Örebro som får kallas Julmust. Coca Cola har gett upp försöken att utmana Julmust under Julen och har istället börjat att brygga själva (med essens från Roberts AB)

T-son

Ursprungligen av tobiasgustafsson:

Jag har också samma fel, mina inlägg kommer bara från 99pod.

Det samma gäller mig samt att jag inte längre har behörighet som moderator.

T-son

Jag har övertalat en bekant att köpa en iPod. Han har en Pismo 500 med Panther samt en PB 233 med OS 9.2 Kan han använda iPoden som en FW hårdisk för att föra filer mellan dessa datorer om han skaffar ett FW kort till 233:an? Har personligen aldrig testat att föra filer till OS 9 från en iPod.

T-son

Det är inga problem med att använda fjärrkontroller från G2 vet ej om de nya har en annorlunda ingång på lurarna, men det har jag svårt att tro.

T-son