Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
oskarrr

oskarrr

Medlem
  • Registrerad 2004-01-05
  • Senast aktiv 2015-10-26
  • Antal inlägg 292

Foruminlägg

De senaste inläggen oskarrr har skrivit i forumet.

Så om jag lyckats få ML på en usb-sticka ska jag alltså kunna installera det direkt utan att gå via Snow Leopard först?

Har en iMac med OS X 10.5.8 som jag gärna skulle uppgradera operativsystemet på till senaste version (Mountain Lion alltså). Har läst lite på Apples hemsida och som jag förstår det måste jag först uppgradera till Snow Leopard för att därefter kunna installera Mountain Lion. Problemet är bara var tusan man får tag i Snow Leopard? Inga återförsäljare verkar ju ha den inne!

Är mitt enda alternativ för att få senaste versionen av OS X att försöka få tag i en version av Snow Leopard på en köp- och sälj-sida? Vore tacksam för tips på hur man lättast kan gå till väga.

Ursprungligen av djdisc:

Härligt! Ska genast testas...

aaah, funkar med samma sträng till "cal"- kalendern.
GREAT
Tack

Jupp! Synd bara att den börjar på söndag istället för måndag. Skumt. Antar att det är väl bökigt att ändra det...

Äntligen fick jag till det, man klistrar helt enkelt in LC_ALL="sv_SE.ISO8859-1" före kommandot, så exempelvis för dag blir det:
LC_ALL="sv_SE.ISO8859-1" date +%A

Ursprungligen av alfacat:

Enkelt!
För veckodagar: date +%A
För månader: date +%B

Glöm inte bort det att ställa in uppdateringsfrekvensen på gärna ett tal över ca tusen. Står det på 0 jobbar processen konstant med att uppdatera veckodagar och månader i GeekTool.

Det är samma syntax som används för A och B som i php:n för t.ex. wordpresskonfiguration eller dylikt med modifikation...

Det fungerar tyvärr inte. Idag står ex. ändå "Friday" istället för "Fredag". Jag kör ju redan OS X på svenska, men det kanske är någon annan inställning som måste göras?

Hur gör man för att få dag och månad på svenska istället för engelska? har försökt leta men inte hittat något svar

Tomato alltså? Och det skulle kunna få ordning på min router tror du?

Ajdå, är det så illa? Ingen annan som tror sig veta något knep man kan ta till innan man ger den sista dödsstöten?

Jag har en Linksys WRT54GS (Ver 1.1) router som jag köpte för dryga tre år sedan. Den har fungerat utan några som helst problem tills för några dagar sedan. Jag har två datorer samt en iPod touch som jag kör trådlöst med genom routern men helt plötsligt kunde jag inte komma ut på internet.

Jag har, på båda datorerna och på touchen, full styrka på den trådlösa uppkopplingen mot routern, men problemet är att routern sedan inte verkar kunna ta emot själva uppkopplingen från sladden i väggen för att skicka vidare trådlöst.

Om jag ansluter en nätverkskabel till en av datorerna fungerar det utan några som helst problem, oavsett om jag kör direkt från väggen in i datorn eller först genom routern. Men så fort jag vill köra trådlöst istället så står det helt stilla.

Om jag, trådlöst, försöker komma åt routerns administrationspanel (går in i webbläsare och anger 192.168 ... osv) så händer ingenting, trots att airport anger full signalstyrka. Gör jag detsamma med kabel så fungerar det direkt.

Jag har precis uppdaterat till den senaste mjukvaran i routern men det hjälpte inte. Någon som vet vad jag kan ta mig till?

Ringde Canons support. Den lilla svarta används, som påpekats, vid fotoutskrifter etc. för att få svärta. Den större svarta används främst vid textutskrift. Så dom är alltså inte utbytbara.
Hittade en kopia av PGI-5BK (där man själv får pilla över chippet från originalpatronen) som kostade hela 16 kronor (!) efter "ny-kunds-rabatt". Annars kostar den alltså runt 60 kronor, inte direkt dyrt!

Jag har en Canon pixma ip4300 som just fått slut på den stora svarta färgpatronen (kallas PGI-5BK). Skrivaren har dock även en annan svart färgpatron (CLI-8BK) som inte alls är använd, alltså helt full. Går det inte att säga åt skrivaren att den ska ta från den patronen istället? Som det är nu vägrar den skriva ut!

Har sökt i manualen men inte hittat någon information om detta, funderade ett tag på om jag helt enkelt bara skulle ta bort den stora svarta men är samtidigt lite fundersam över om detta är rätt sätt.

Någon som vet?

riktigt intressant det här! kul med filmerna från dp1 också, imponerande att man får ett tydligt skärpedjup! bra mycket bättre än vad jag får med min 15000 kronors dv-kamera

så man tar bort lösenordet genom att välja nytt lösenord och sedan inte skriva in något? hum, undra om det verkligen funkar... måste prova

dropboxen? var menar du att hennes användare finns? i systeminställningarna?

Min flickvän har äntligen gått över till den goda sidan och skaffat sig en mac, närmare bestämt en 24" iMac, underbart

Hur som helst, vi har lite problem som jag trodde var lätta att lösa men tydligen inte. Vi har gjort varsitt konto vilket har lett till följande problem:

1. Hur gör man för att det inte ska krävas lösenord för att gå in på olika användare? Exempelvis om jag är inloggad på min och hon vill byta till sin, så måste lösenord alltid anges. Går det att få bort detta? Har kollat under konton i systeminställningar men utan framgång.

2. Hur gör man för att flytta filer mellan olika konton? Exempelvis idag när jag tänkte lägga till musik som min flickvän har lagt in på iTunes i sitt konto så var hennes mappar spärrade. Har testat att högerklicka på hennes mapp (när jag är i hennes profil) och valt åtkomst "läsa och skriva" även för mig men det hjälpte inte. Några förslag?

Tack på förhand

Just Elgiganten brukar ju ha generösa regler gällande öppet köp. Så mitt förslag är att du åker dit och lämnar tillbaka datorn och sedan köper en ny....