Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
borjeboy

borjeboy

Medlem
  • Registrerad 2004-11-24
  • Senast aktiv 2013-02-01
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen borjeboy har skrivit i forumet.

Jag åker om en månad till Hongkong på semester. Noterade att MacBook Air kostar flera tusen under priserna i Sverige. Men dock kommer jag då sakna svenskt tangentbord, något som inte går att lösa. Dock stötte jag på ett program som heter ukulele som man kan anpassa layouten med? Någon använt det eller liknande och fått det att funka? Eller kan man med tangentkombination fixa å,ä,ö?

Har försökt uppdatera 2ggr nu, men den kraschar när den ska säkerhetskopiera, ipaden är köpt för 1 vecka sedan mest spelat pga och wordfeud på den.. Vad kan vara fel?

Felkoden är 3200..

Fel i 3000-intervallet betyder vanligtvis att iTunes inte kan upprätta kontakt med gs.apple.com-servern på port 80 eller 443. Det kan bero på att inaktuell eller felaktigt konfigurerad säkerhets- eller brandväggsprogramvara stör, att en äldre version av iTunes är installerad, att någon post i filen host omdirigerar förfrågningar till gs.apple.com (se fel 1004 ovan) eller på dina Internet-proxyinställningar. Om du använder en proxy, kan du prova utan en eller med ett fungerande nätverk. Om det inte avhjälper problemet kan du följa stegen i iTunes för Windows: Felsökning av säkerhetsprogramvara. Fel 3014 kan innebära att du måste frigöra mer hårddiskutrymme på datorn innan du försöker återställa igen. Fel 3194 är vanligtvis en indikation på att du inte har den senaste versionen av iTunes installerad Uppdatera till den senaste versionen av iTunes.

8gb i ram kostar ju typ 500kr så ingen dyrare kostnad.. Vidare finns det några problem att installera typ en sådan här till den? Western Digital Elements Desktop 2.0 2TB - Extern hrddisk - Hitta lgsta pris, omdmen och information eller annan extern hdd? inte så men 500gb är inte jättestort

Ursprungligen av Dalle:

Tips: kika ändå på en iMac 21" också. Prisskillnaden är nästan marginell och du får mer dator "per krona". Den har dessutom en fantastisk skärm. Vad du ska göra med skärmen du har nu? Koppla in den till iMacen och ha dubbla skärmar!

har aldrig haft behov av dubbla skärmar

Ursprungligen av Dalle:

Och vad har du för ingångar på den? 22" Samsung säger ingenting. Men har den DVI så funkar det, ja. Tangentbord är nog att rekommendera ett köp på då Mac/PC-bord inte ser likadana ut. Du kan säkert köra med ditt PC-bord, men då gäller det att lista ut hur knapparna sitter på det.
Sen skulle jag rekommendera den fetare 2,5GHz med fetare grafikkortet. Minnen får du 8GB för under 500-ingen, tar man 5 minuter att byta själv.

aha, visste inte att det var storskillnad på tangentborden :)..

Skrev på mobilen innan.. Det är alltså min vanliga skärm som är 22" samsung... Behöver man köpa extra sladd eller funkar den? Står iofs att det följer med en hdmi<dvi sladd ser jag nu.. så det bör det ju göra då och tangentbordet/musen är ju kopplat i USB uttag så de bör väl fungera (logitech och clas olsson så kända märken).:)

minne verkar ju lätt att uppgradera själv enligt vad det står så det kommer jag ju inte göra där.. då är frågan 2,5ghz eller 2,3ghz? samma hdd något mer minne på 2,5ghz samt bättre grafikkort.. men 2000kr dyrare och helt ärligt talat kostar ju inte minnen allt för mycket att köpa och sätta i själv så det är grafikkortet i såfall.. men sedan måste man fundera på hur bra det är egentligen

Senast redigerat 2011-08-15 20:46

Jag har en vanlig pc men funderar på att byta till mac, då skärmen till den är ganska bra (22"samsung) så tänkte jag att mac mini kunde vara ett alternativ. Surfar mest på nätet, ser på youtube klipp, spelar fb spel och lite sånt. Kan den dualboota med win7 funkar vanliga externa hdd på den? Hur är den till typ fm2011? (Windows spel) jag spelar ibland

det finns ju ett antal sidor som säljer i sverige, webhallen, bazula, eshop varför inte handla av dom istället? så löser sig problemet

den är som en galaxy S fast med större skärm och en helvetes massa lagg... känns inte som att android är ett system för tabs, thosiba tabben som är påväg laggar nämligen med i de testen jag sett....

fast det finns ju 64gb minne på den största modellen, det jag skulle vilja se är enbart snabbare processsor och mer ramminne... Samt ev. kamera men det är det jag tror, retina tror jag kommer vara fördyrt även om vi snackar om april nästa år..

men var är ipaden nudå??? jag hittar ju inget nytt alls... vad fan?

Ursprungligen av Zimmerman:

Alla dessa multijättar är ju sanslöst giriga - det står i aktiebolagslagen att dom måste vara giriga och ENDAST tänka på ägarnas intressen. Apple är som alla andra - det är det som är så svårt att fatta för MacTalibanerna och AntiMacTalibanerna.

Mig veterligen så har dom aldrig återkallat någon produkt - det är nog väldigt sällsynt inom konsument-teknik. vanligare inom bilindustrin där man kan dö av fel. :-D.
Dom kommer inte heller att återkalla Iphone4 - den är en succé och säljer som smör och få har några problem alls (dom håller den inte på det fatala sättet och dom bor/rör sig i zoner med fet och fin signalstyrka från master).
Däremot så kommer dom imorgon att erbjuda alla som HAR eller UPPLEVER problem att hämta ut en ny - dom har givetvis justerat löpande bandet och isolerar antennskarvarna (kanske hela antennramen) med någon form att super-ickeledande lack (keramiskt?). Denna utbytesrutin kostar dom inte så mycket, det blir nog inte så många som orkar gå och byta; (jag gissar max 10% varav en del HAR problem och andra vill bara gardera sig och få en ny "specialisolerad" Iphone4).

Allt detta beror på Consumers Report som fick Apple-kursen att droppa en aning. När aktiekurser droppar så ringer tunga män och kvinnor till Jobs och som sagt; det är ägarna som bestämmer "at the end of the day" - inte Jobs ensam - han är anställd att driva firman - ingenting annat. VD kallas det. Så - Jobs fick ett budskap - ett enkelt budskap: Gör något. Nu. Punkt. Problemets omfattning i rent ingenjörstekniska och fysiska termer är INTE av intresse på denna nivå. Sanning och osanning är irrelevant. det handlar om Marknad, Psykologi, Gambling, Massmedia.

Imorgon kommer man även att förklara förseningar av leveranser till övriga världen. Minst en månad. Detta kommer man givetvis att förklara med att den enorma succén tömmer alla lager i en rasande fart och att fabrikerna i Kina inte hinner leverera. Att det givetvis beror på "antennproblemet" nämner man inte (förnekar det inte heller eftersom man inte säger ett knyst utanför manus och det är specialinbjudna rövslickarjournalister som är där).

Men, jag skiter personligen i allt detta - att Apple är girigbukar och lögnare. det är dom allihopa. Motorola och IBM har ju en tung lögnaktig back cataloge. :-D. det enda jag blir sned på är att jag nu måste vänta en månad till för att få min Iphone4. Shit!

+1 på detta du har så rätt tyvärr fungerar alla företag på ungefär samma sätt..

förövrigt kanske du skulle avbeställa iphone 4 och ta telefonen i reklamen (samsung galaxy s det är en den bästa portabla multimedia maskinen i världen just nu).

är lite inne på att kanske skaffa mig en iphone, men hur är det flash finns inte har jag läst men finns det liksom någon form av stöd från andra alltså att man kan ta in ett program och då funkar flash hyfsat (är ni med på hur jag menar) adobe är ju inte de ända som gör flashspelare.. hoppas ni förstår hur jag menar och att ni kan svara..

Apple bekräftar att nästa event hålls 9 september - MacWorld

vad tror ni vi kommer få se? själv hoppas jag på prisjusteringar på macbooksen, gärna nedåt:P