Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
augustekman

augustekman

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-11-27
  • Senast aktiv 2020-06-23
  • Antal inlägg 141

Foruminlägg

De senaste inläggen augustekman har skrivit i forumet.

Och nu, när vi uppdaterat till Mavericks server, visade det sig att kommandot inte stämde längre. Det ändrade kommandot är:

sudo calendarserver_manage_principals --add-write-proxy=groups:{GRUPPNAMN} users:{ANVÄNDARNAMN}

för att ge <gruppnamn> skrivrättigheter till <användarnamn>s kalendrar.

sudo calendarserver_manage_principals --add-read-proxy=groups:{GRUPPNAMN} users:{ANVÄNDARNAMN}

för att ge <gruppnamn> läsrättigheter till <användarnamn>s kalendrar.

Ursprungligen av augustekman:

Återkommer med rapport om hur det funkar när det väl är installerat

Rapport!

Det blev lite för många dagar med fint väder för att fokusera på kabeldragning, men nu är det hela installerat iallafall. Lärdomar till nästa projekt:

• Kolla väggen ordentligt där kabeln ska igenom innan borrköp. Vi har träväggar, men tydligen inte ovanför dörrkarmarna ...
• Läs igenom beskrivningen på AP:n en extra gång. EA-N66:an har inte 2,4 GHz + 5 GHz samtidigt, vilket jag helt ogrundat hade fått för mig innan jag beställde.

Det blev iallafall väldigt lyckat när det blev klart. Hack i airplayuppspelning har upphört helt och det går numera utmärkt att köra t ex Svtplay i »Rum 2«, något som var relativt plågsamt tidigare. Bredbandskollen visar resultat runt 130/130 (på 100 Mbit-uppkoppling ...). Det saknas bara en prestandamätning på lokal nätverksprestanda – ska ta tag i det när jag får en kväll över nästa gång.

Sammanfattningsvis: bra AP.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Kolla på prisjakt.se. Där bör du hitta en modell som passar dina önskemål.

Tack (känner mig lite dum – borde gott ha kunnat komma på prisjakt själv )!

Det verkar finnas färre (lämpliga) accesspunkter än jag trodde. Jag insåg att jag har en bra hylla i »Rum 2«, ovanpå vilken jag kan ställa en liten router utan att den syns. Och Asus-AP:n var tydligen mycket mindre än jag trodde. Så jag beställde den iallafall

Återkommer med rapport om hur det funkar när det väl är installerat

(Smileychock!)

Jag hittade två som verkar rätt bra. Kanske i övre delen av det prisnivåspann jag kan tänka mig, men i övrigt bra, tror jag.

https://www.komplett.se/zyxel-nwa5123-ni-stan...
https://www.komplett.se/cisco-sb-wap-321-wire...

Jag behöver utöka mitt trådlösa med en accesspunkt till. Jag har ritat upp lägenheten, där blått är befintligt nätverk (nedbantat till det som är relevant för frågan) och grönt är tänkt utbyggnad.

Routern (grön plupp märkt R) är kopplad till fiberkonverteraren (F). Routern är en Asus RT-N66U med Tomato. Den sköter sitt jobb bra, men mottagningen i »Rum 2« är inget vidare. Eftersom det finns alldeles för många trådlösa nätverk i omgivningen blir nätet såpass utstört att det inte är möjligt att använda någon form av strömmande media (Airplay, Playtjänster osv) i »Rum 2«.

Eftersom jag helst inte flyttar routern från köket (där finns en bra hylla där alla nätverksprylar kan gömmas snyggt), tänker jag mig att lösningen blir att installera en ytterligare AP i »Rum 2« (grön markering på bilden). Till denna dras nätverkskabel.

Jag har tittat på EA-N66 men är lite osäker. Jag tycker att den är lite ful (för mycket sci-fi för min smak) och vet inte om den är bäst för mig.

Krav på funktion:
• Både 2,4 GHz och 5 GHz
• Gbit-LAN
• Möjlig att hänga på vägg

Bonusar:
• Möjlig att strömförsörja med PoE (så slipper jag dra strömkabel till routern)
• En eller ett par extra nätverksportar så att jag kan koppla in rummets ljudanläggning med kabel
• Snygg formgivning

Är det någon som kör något som låter som beskrivningen? Kan http://www.ubnt.com/unifi#appro vara något?

När du beskär i Photoshop kan du sätta en 'beskär till-storlek' i listen i programmets överkant. Skriv '300 px', '176 px' och 72 px/tum så beskär du rätt från början.

Ursprungligen av filuren:

Jag känner inte att jag har svaret, så jag fiskar lite.

Användaren som strulat för, kan han/hon tidigare haft någon fulversion av Adobe-program på sin dator? Eller om man säger, har den datorn några fulinställningar i host-filen?

Att gå från ohederlig till hederlig är hedervärt. Men det kan ibland vara problematiskt.

Tror inte att det behöver vara så. En av mina användare (som gick från cs5) fick sin cc för team-inbjudan och lyckades tanka ner trialversionen efter att ha accepterat inbjudan istället för att ladda ner den rätta cc-installeraren. Det var stört omöjligt att få den licensierad med inloggningen. Jag fick städa datorn ordentligt från allt cc-relaterat innan vi fick ordning på det.

Ursprungligen av suddgummi:

Testa att köra su med -l för att köra loginskriptet för user_B?

Det gick sig inte riktigt. Su säger nej. (user_B har ingen riktig hemmapp?)

su: no directory

Men det spelar inte så stor roll eftersom det funkar om jag loggar in med rätt användare över ssh. Lite meckigare, men tillräckligt bra.

Ursprungligen av augustekman:

Det verkar vara något med användaren som strular på utvecklingsservern. Om jag är inloggad som en annan användare protesterar inte git ...

Eh, ja.

Tydligen så här:

Funkar inte:

nisse@dator 1: ssh [email protected]ätverk
user_A@utvecklingsserver: su user_B
user_B@utvecklingsserver: git push origin branchname

Funkar:

nisse@dator 1: ssh [email protected]ätverk
user_B@utvecklingsserver: git push origin branch name

Alltså, när användaren som pushade var inloggad via su via ssh gick det inte, men om användaren var inloggad via ssh direkt gick det fint ...

Det verkar vara något med användaren som strular på utvecklingsservern. Om jag är inloggad som en annan användare protesterar inte git ...

Ursprungligen av Vassius:

Möjligt att det är relaterat till GitHubs åtgärder mot Heartbleed-buggen, men det kanske är ett långskott. Det står bara om rekommenderade åtgärder från användarnas sida, inget om att man måste göra nåt för att det ska funka..
https://github.com/blog/1818-security-heartbl...

Fungerar "git remote show origin"?
Testa att pusha via ssh?

Det skulle kunna vara något sådant. "git remote show origin" funkar inte heller och jag kan inte heller klona om till ny mapp från samma repo. Däremot funkar det tydligen att göra samma manövrar på en annan maskin ...

Får mecka vidare ...

Ursprungligen av Vassius:

Testa

git push --verbose

och se om det ger mer info.

Det blir samma lika – den säger ingenting ...

bash-3.2$ git push --verbose origin {branch_name}
Pushing to https://{user_name}@github.com/{suddat}/snicksnack.git
Password for 'https://{user_name}@github.com':

Jag har en lokal git-klon, som jag inte får tillbaka till github. Jag har kunnat pusha den här klonen tidigare, men har gjort (och committat) flera ändringar som jag skulle vilja ha upp.

Git lämnar inget felmeddelande, utan hänger sig lite fint och väntar på bättre tider (i timvis) tills jag avbryter processen tex med kringla-punkt.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja leta ...

Ursprungligen av 1208:

Detta är egentligen enda anledningen till att jag överväger en Airport Extreme. Men vafan, jag använder en raidad NAS för backup. Så främst är jag ute efter hastighet och driftsäkerhet.

Kör en Asus RT-N66U med Tomato hemma och det är riktigt bra. Kör en miniserver bakom och routern hänger med ordentligt i svängarna.

Ursprungligen av Charlie13:

En fråga till...kan man göra likadant med vitt? Ska ha vit text på en röd bakgrund nu och är lite orolig för trycket. Kan jag lägga den vita texten i tex: C0 M1 Y0 K0. Eller ska jag välja papper-vit?

Papper ska det vara!