Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lila huset

lila huset

Medlem
  • Plats Norrköping
  • Registrerad 2005-01-17
  • Senast aktiv 2021-11-05
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen lila huset har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vad är skillnaden på de två alternativen? Är det inte samma sak? ?

Var nog lite otydlig i min fråga.? Räcker det med en metall bit i läderskalet eller måste det finnas magneter där också, för att kunna hålla telefonen med ett magsafe skal.

Ursprungligen av johnh3:

Det finns såna på Amerikanska Amazon plånboksfodral med inbyggda magneter, den här är till 13 Mini. Men det kanske finns till de andra modellerna också? Om inte borde de komma inom kort:
https://www.amazon.com/gp/product/B09DC39M4D/...

Tack för tips.

Funderar på att sy ett eget plånboksfodral i läder till min iPhone 13pro. Men vill ha ett magnetiskt skal med magsafe så jag kan ta loss den för att ladda. Men är magsafe skalen magnetiska eller innehåller de magneter.

Jag funderar på att köpa nya MacBook Air då min nuvarande iMac från 2010 inte riktigt vill vara med längre. Men kan jag använda min iMac som extra skärm till den nya datorn? Kommer sannolikt sakna/behöva den stora ytan från iMacen. Kan nog inte vänta på att Apple släpper en ny iMac och köpa en med gammal processor känns inte aktuellt.

Ursprungligen av El Duderino:

Nu helt plötsligt ska min telefon komma i 42 enligt Tre. Återstår att se om det stämmer

Lite nyfiken, har ni fått era telefoner ännu? Vi har v44-45 just nu...

Ursprungligen av El Duderino:

Jag och min fru gjorde detta.
Vi beställde på söndagen också, samma modell som er, fast i andra färger. Länge stod det obekräftad leveranstid. Den är nu uppdaterad till "v. 42-43".

Deras erbjudande var onekligen bra - och det gällde för befintliga så som nya kunder. Uppenbarligen tog de sig då också vatten över huvudet då de verkar fått väldigt mycket beställningar och de har (som vanligt) inte fått tillräckligt med telefoner från Apple.

Vi fick också uppdaterad leveranstid till v. 42-43. Men nu är den åter ändrad till obekräftad leveranstid?

Är det någon som nappade på TREs lanseringserbjudande för en iPhone 11 pro och fått den levererad eller åtminstone ett leveransbesked?
Vi beställde 2st silverfärgade 11 pro 64GB på söndagen 15/9 och har fortfarande obekräftad leveranstid.

Ursprungligen av mattiL:

Gör en så kallad Hard reset

Tack för tips. Ska prova ikväll.
/Fredrik

Uppdaterade fruns mobil och den har slutat att ringa och vibrera vid inkommande samtal. Enstaka gånger kommer det en kort signal och sedan tyst. Stör ej funktionen är avslagen. Vad mer kan jag undersöka?

Senast redigerat 2019-09-25 10:54
Ursprungligen av lila huset:

VLC för IOS verkar intressant.
Tack för alla svar!

/Lila huset

Lite återkoppling, det fungerade utmärkt med VLC! Vår lilla filmsnutt snurrade hela kvällen utan problem. Stort tack till alla!
/Lila huset

Ursprungligen av reboot81:

VLC för iOS kan det, iaf de senare versionerna.

VLC för IOS verkar intressant.
Tack för alla svar!

/Lila huset

Hej, sitter på jobbet med en iPad som behöver spela en film från iMovie kontinuerligt. Hur löser jag det? Jag har en iPad air och senaste version av iMovie för iOS. Tack på förhand
/lila huset

Jag sitter i bilen flera timmar varje dag och ringer oftast en massa samtal under tiden. Vissa samtal kan bli upp mot 2h långa. Därför vill jag inte ha något blåtandshandsfree, samt att blåtanden ofta är upptagen med wayfinder när man befinner sig i någon stad.

Nu använder jag ett nokia headsett med en liten mikrofonbom. Det fungerar hyfsat bra, förutom att jag sliter ut kontakten från telefonen när man flyttar handen mellan växelspak och ratt eller bara rattar snabbt. Telefonen sitter i en hållare på instrumentbrädan så jag kan se kartan när jag kör.

Känner någon till om det finns förlängningskablar eller handsfree med lååååååååång sladd. Eller några andra ideer om hur man löser problemet?

/Fredrik

Tack för råden. Ska fixa 10.3.9 samt utökaminnet med 256mb till sammanlagt 512. Vilken lycka att få ha sin kära pb för sig själv igen:D

Min dotter fick en ipod nano i julklapp som hon synkar mot min powerbook. Nu har jag fixat en gammal imac G3 400 till henne men den klarar inte av senaste itunes som ipoden verkar kräva. Kan man komma runt det på något sätt? Eller är det bara att konstatera att imacen är för gammal.