Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
daavid

daavid

Medlem
  • Registrerad 2005-01-18
  • Senast aktiv 2009-01-01
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen daavid har skrivit i forumet.

1

För att styra min personliga server (som kör Tiger) använder jag för närvarande det som kallas "Apple Remote Desktop" i Tiger. Kopplar upp via Chicken of VNC.

Problemet är att om jag kopplar up mig med VNC styr jag ju "skärmen" för den person som för närvarande är inloggad. Jag skulle vilja att det istället kom upp en vanlig inloggningsruta för varje "remote session" och så för personen logga in så att det blir flera parallella sessioner på samma dator, ungefär som det blir när man använder snabbt användarbyte.

Är det nånting som Apple Remote Desktop på Leopard klarar av?

Ursprungligen av flojon:

Du kan ju testa SJPhone. Har inte själv testat det på Leopard ännu...

Har testat. Det är fult som stryk och jag fick det inte att funka. Möjlgit att det skulle gå med lite mer konfigurationskrångel men det var inget jag ville lägga tid på.

Fram tills nyligen har jag använt det totalt värdelösa X-Lite (interfacet är gjort för att likna en riktigt telefon! hur korkat och fult som helst) som trots allt har fungerat, även om konfiguration är krånglig. Nu verkar det som att X-Lite inte funkar på Leopard p.g.a. nån bugg, och det gör inte openwengo heller för den delen. Är det nån som känner till något någerlunda användbart alternativ?

/David

Jag vet att man kan köra Time Machine över nätverk mot en Leopard server. Finns det nån tjänst online som man kan betala för att backupa mot någons leopard server? (Och inte kostar typ $100 per år som mac.com) Finns det något tekniskt hinder som betyder att det inte skulle gå att fixa en sån tjänst?

Just nu använder jag mozy.com vilken låter mig backa up hur mycket som helst för $5 i månaden - rätt överkomligt. Men tyvärr sparar den inte gamla versioner av filer som time machine och jag antar att time machine har mycket schysstare interface...

Det var ju helt lungt, man märker mycket väl när minnet har glidit in tillräckligt mycket! Konstigt bara att orginalminnet funkade utan att tryckas hela vägen in. Nu ångrar jag bara att jag köpte 2x1gb och inte 2x2gb.

Jag har nu prövat med tre olika Corsair Value 2x1GB set och har samma problem varje gång: MacBook startar inte, LED:en där fram blinkar.

Jag har hört att vissa har varit tvunga att ta i väldigt hårt för att få in minnet så att pröva det är väl nästa steg, har dock några frågor:
1. Är det inte konstigt att orginalminnet, som jag nu tagit ur och stoppat in ett otal gånger, inte kräver nån styrka alls för att få in, datorn startar ändå?
2. Klickar det till eller liknande när man fått in minnet tillräckligt långt? När jag försökte ta i lite hårdare tidigare fick jag faktiskt nån sorts klick-ljud, men jag har för mig att minnet poppade ut direkt efter vilket fick mig att tro att jag tagit i för hårt så att nåt kretskort eller något böjt sig och sen hoppade tillbaka.

Känner nån till en bra ip-telefoni programvara som stöder valfri SIP tjänst? (freespeech.co.uk i mitt fall). Än så länge är det bästa jag hittat X-Lite vilket är skräp. Vore speciellt kul om man kunde hitta en mjukvara som är har mac "look and feel" och integrar med address book etc.

Lyckades just paja LCD:n på min gamla powerbook g4 så det verkar som det är dags att köpa nytt. Som tur är åker jag till New York senare i sommar och bör därmed kunna spara ungefär 3000 kur på att köpa den där.

1. Är det någon som har gjort det förut? Hur stor är risken att man åker fast i tullen på vägen hem och får betala (självklart slänger jag alla förpackningar och manualer innan jag åker till flygplatsen)? Liten antar jag?

2. Är det någon som vet om man får exakt samma pris i apple storen i New York som på amerikanska apple store online? Har för mig att amerikanska online-försäljare inte betalar moms men att man gör det i affärer i vissa delstater..

3. Har någon köpt minne + HD i USA förut? Det är ju också billigare men man får ju ingen global garanti...

4. Om man har 2gb ram hur mycket påverkar HD-valet prestandan? [5400rpm vs 4200rpm]. Jag hatar verkligen när datorn slöar och cachar men det blir svårare när man måste avväga mot storlek och batteritid...

Jag skulle vilja använda min dator + headset som bandspelarna dom har på språklabb, alltså så att man kan höra sin egen röst förstärkt i hörlurarna i realtid och därmed kan finslipa sitt uttal. Någon som vet något lämpligt program?

På senare tid har min Powerbook G4 börjat uppföra sej väldigt underligt: Då och då händer det att alla program hänger sej - klicka på ett öppet fönster så att programmet kommer i focus och det krashar direkt. Till slut börjar apple-menyn krasha och starta om sej själv automatiskt utan avbrott.

Funderade på om det kunde ha att göra med att nån ram-modul börjar bli dålig eller om CPU:n fått sej en smäll... Finns det några program som kan t.ex. scanna/stress-testa hela minnet för att se om det finns några problem?

Det finns en massa olika guider for hur man kopplar ihop itunes over internet genom att anvanda olika sorters tunnlar, t.ex.: http://www.sevitz.com/blog/2005/03/..._on_the_net.asp.

Problemet ar att jag har vanner vars itunes jag vill komma at, men som inte ar beradda eller kapabla att folja en guide som den ovan. Kan heller inte komma at deras datorer sa jag kan inte gora det at dom.

Darfor undrar jag om det finns nat enklare satt, t.ex. ett program som funkar out-of-the-box eller liknande, for att komma at ett itunes-bibliotek over internet? Bada jag och vannerna kor mac os x.

1