Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
daniel1210

daniel1210

Medlem
  • Plats Haninge
  • Sysselsättning Radikal Ateist med fökärlek för everything Mac. Kort och gott en katt i en hatt bland hermelinerna.
  • Registrerad 2005-04-13
  • Senast aktiv 2011-09-08
  • Antal inlägg 146

Foruminlägg

De senaste inläggen daniel1210 har skrivit i forumet.

Jag har samma problem. I mitt fall bl.a. Calibri. Gissar att det är någon form av typsnittskonflikt någonstans för jag hade tidigare exakt samma syndrom på Proxima Nova, men efter att jag avslutat alla öppna icke-systemtypsnitt och startat om löste det dig (för Proxima). Har dock kvar samma problem för Calibri... :/

Vad jag kan se så fungerar det. All universums kärlek till er!

ahhhh!!! "Ateljé"... Där borde vi ha problemet... Ändrar å testar. Fantastiskt enormt tack!

Jag tror att detta är en OSX-fråga men kan säkert passa in under OSX-Server eller Nätverk också.

Jag har en hårddisk åtkomlig över nätverket med hela vårt arkiv på. Den är monterad på min arbetsdator och så långt är allt frid och fröjd. Helt plötsligt har den dock börjat hoppa tillbaka till sin rotmapp (heter det så?). Alltså, jag kan gå in i disken, titta på mapparna/filerna (har både läs/skrivrättigheter) och vandra runt djupare och djupare i hierarkin. Problemet är att helt plötsligt skickar den tillbaka mig till roten. Oerhört irriterande. Jag kan inte mer än få en glimt av mapparna och i bästa fall hinna öppna filen jag är ute efter innan den hoppar tillbaka till roten.

Jag har prövat att slänga de osynliga filerna som hette typ .DS_Store och nått med .Desktop för att se om det påverkade. Det gjorde det inte. Testade även med TinkerTools funktion "Don't create hidden .DS_Store files over network" men utan framgång.

Vad kan det vara?

Serverdator: OSX Server 10.6.5
Arbetsdator: OSX 10.6.5

Gjort bägge men den peakar inte trots badboll. Något hänger sig i FCP verkar det som. Satans skumt. Efter en omstart så är allt frid och fröjd. I ett tag. Nu faktiskt i några timmar. Men sen helt plötsligt när man vill spela upp något så blir det badboll... Då måste man starta om igen. Zzzzz.

Längtar till FCP 8.

Tack! Det ska jag prova! Japp, scratchdiskarna är interna. 7200 rpm Western Digital S-ATA.

Japps. Det är i klockrent skick (så vitt jag kan se). Känns som att något program äter minne / kraft efter en stund. Fattar inte. Startar om och då är det helt ok i en halvtimme / timme...

Det är apple prores 422 hq. Jag misstänker att det är ett ganska ok format. Jag kör på en hyffsat ny macpro med 12 gb ram.

Jag har googlat och letat lite här och var men utan framgång. När jag ska spela upp klipp eller sekvens får jag badboll om min dator har varit igång ett tag. Startar jag om så funkar det perfekt.

Först tänkte jag att det kanske var program som t.ex Photoshop eller liknande som inte släppte minne efter att man använt det men jag har upplevt samma problem även om jag startar om, inte öppnar ett enda program mer än FCP och sedan jobbar en stund. En stund = cirkus 30 minuter. Kan det vara så att FCP käkar minne och inte släpper det efter att det är klart? (Jag har c:a 100 GB scratchdisk)

Så bästa budet på filformat som dels är bra kvalitet och inte får fcp att hacka är prores 422 (hq)?

men om filerna blir mindre, är det för att det är ett smartare format eller för att det har en bättre komprimering? Jobbar FCP lika bra som med ProRes eller finns det tendenser till hackande?

Om man verkligen vill spetsa till det, vilket format är lämpligt att konvertera till? Finns det något helt okomprimerat och som gillas av FCP?

Angående hackande. Jag kör om allt mitt material till Apple ProRes 422(HQ) innan jag bearbetar det vidare. Jag är ingen mästare på codeks och grejer men vad jag förstått så är detta format rätt bra att jobba vidare i tack vare ingen (eller låg?) kompression. FCP verkar älska det också. När jag kör mina komprimerade mpeg (1080) som kommer direkt från kameran så hackar det en aning för mig också samt att det tar ett gäng sekunder innan den vill spela upp. Gissar att det går åt en massa processorkraft att dekomprimera 25 rutor i sekunden som är 1080x1920 pixlar.

Jag gjorde ett makro i compressor så när jag importerar filerna låter jag makrot göra om allt till 422 (HQ) innan jag gör något med dem.

Hej! Jag är lite nyfiken på hur det ser ut på virusfronten när det gäller Mac OSX. Är den gamla sanningen "det finns inga virus till mac" fortfarande korrekt?

En bekant till en bekant till en bekant till (ja ni fattar) sa att det bl.a. fanns ett virus som hette OSX/Pinhead-B när vi än en gång hamnade i en PC-är-så-mycket-bättre-än-macdiskussion. Googlade lite men tyckte inte att jag hittade något vettigt och trovärdigt.

So what say you?

Tänkte bumpa upp den här tråden. Jag har googlat mig trött på detta ämne och hittar ingen bra lösning. Har testat ALLT (typ); stängt av all spotlight, låtit den ta sin tid (gav upp efter 5 dygn) m.m.m.

Jag har t.o.m. blåst hela datorn (en halvgammal mac pro) och timemachinat den samt en extern disk till en helt nyformatterad 1TB USB-disk med GUID-tjosan. Då gick det att göra EN time machine backup. (c:a 300 GB). När den ska försöka igen nästa gång står den på "preparing" igen... I dygn!

Jag lyckas verkligen inte lösa det, oerhört enerverande. Har någon ett färskare tips på lösning eller tips på bättre backupprogram?