Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Simon Templar

Simon Templar

Avstängd
  • Registrerad 2004-11-14
  • Senast aktiv 2010-02-05
  • Antal inlägg 1875

Foruminlägg

De senaste inläggen Simon Templar har skrivit i forumet.

Tangen verkar ju inte vara någon större begåvning följande skrev han till mig idag....

"Hej

Jag måste uppriktigt sagt ifrågasätta vad du håller på med på forumet.
Många av de kommentarer som du kommer med på forumet är utan att överdriva som gjorda för att göra andra medlemmar uppretade. Vi moderatorer har hållit koll på hur du har agerat och jag känner att det är dags att föra detta på tal. Vi vill givetvis att du genast upphör att agera som du gör på forumet.

Annars ser jag inga andra val än att banna dig.

MVH

Tangen
Administrator"

Tangen du får gärna banna mig,men jag hoppas att du inser att du iom detta kvalificerar dig som en censor och/eller en tydligt partisk administratör/moderator...
Att folk gnäller på mig kan Jag förstå men jag är knappast värre än de som vill bli av med mig..

Ursprungligen av Kajan:

Diskussionen ligger i huruvida det går att starta ett företag med namn som någons efternamn?

Men kan man då starta ett företag med sitt eget efternamn?

Klart du kan men heter du McDonald så ska du nog inte sälja hamburgare....

Ursprungligen av Baron:

Det har vi faktiskt.

Lär bli svårt att hävda i det här fallet de har ju kallat sig Ljunghäll under en lång tid och att internationalisera namn är inte ovanligt, dessutom så har de ju redan .se och .com-domänerna sedan länge, medan du tydligen ganska nyligen registrerat in ljunghall-group. Golddigger?

Ursprungligen av studiox:

Jadå det blir den.

Nej det blir den ju faktiskt inte vilket du själv skriver och det är ju det som är poängen när ALLT ska vara sökbart, tyvärr så påverkar det ju prestandan oftast inte mycket men ibland så märks det ju tydligt...

Ursprungligen av Baron:

Jo, det lär visst gå. Vi har rätten till namnet.

Ni har knappast ensamrätt till namnet..

Ursprungligen av studiox:

Ja självklart tar det extra kraft vid indexeringen. Men när det är klart så är det ju klart..

Fast Spotlights indexering blir ju aldrig klar...

Ursprungligen av Baron:

De som tycker att Schulman är oseriös bör läsa honom när han är seriös. 1000 apor och annat skit är ett spel.

Det är precis tvärtom...

Ursprungligen av Rajje:

Och jag slänger även in detta mitt i alltihop: Folk i allmänhet tror väldigt ofta just nu att de enda stationära Macar som finns är iMac och att dessa är leksaker som inte går att uppgradera på något sätt alls. "På Mac har man datorn i skärmen."
Är det denna bild Apple vill ha verkligen?

Så tror nog inte folk alls speciellt inte eftersom de ser iMacar överallt hos i princip alla yrkesgrupper från musiker till filmare till arkitekter grafiker och författare för att inte tala om alla filmer och TV serier där man ser iMacar i som t.ex. Entourage där iMacar syns väldigt ofta.

Ursprungligen av Rajje:

JMen nu sitter jag här med min normala lön och inser att ingen frisk människa i min situation skulle slänga så fruktansvärt mycket pengar på en enda dator, som inte riktigt går att motivera funktionalitetsmässigt eftersom det ju bara är en hemmadator. Herregud instegsmodellen motsvarar mer än fem av mina månadshyror!

Nu tänker du väl lite fel, din lägenhet skulle kanske kosta som 40-50 Mac Pro om du skulle köpa lägenheten? En Mac Pro på avbetalning kostar under en tusing i månaden...

Ursprungligen av Gilbert 2:

Jämfört med tidigare modeller...

Som alltså prissattes i kronor när dollarn stod lägre..

Ursprungligen av Laseranders:

Inom rimliga gränser.
Kultur är för värdefullt för att man ska behöva betala för precis allt hela tiden.

??? Alla inkl. du och dina piratpolare kan ju vältra er i gratis kultur helt lagligt 24/7/365 genom radio tv internet och gratis konserter & föreställningar, men gratis kultur är ju inte lika hett som illegalt nedladdad sådan, eller?

Ursprungligen av Rajje:

När man står inne i elektronikbutiken och tittar på de stationära datorerna, ligger de allra fetaste burkarna på kanske 15000. Detta anses i allmänhet vara en mycket dyr dator. Då har de slängt med ett par TB hårddisk, maxat grafiken, maxat RAM från början, kastat in ett mycket trevligt antal processorkärnor av senaste modell, etc, etc.
Men de burkarna kan man självklart inte köpa, så man går till Mac Pro. Och ser att den börjar på 27 000! Riktigt grym och full av ordentligt professionella utbyggnadsmöjligheter visserligen, men det motiverar inte på långa vägar att den är skrattretande dyr. När man ställer dess specifikationer bredvid den tidigare nämnda 15000 kr-datorn kan man inte tro sina ögon. Och man står där och vet att det inte finns någon bra anledning till att det är dyrt - det är bara dyrt för att Apple har valt att det ska vara dyrt. Varför ska det behöva vara så? Varför ska inte "resten av oss" också kunna få en dator med topprestanda?

Nästan vem som helst kan köpa en Mac Pro på avbetalning för runt en tusing i månaden så priset är inte så oöverkomligt som du vill få det till, och det är som sagt inte Apples fel att valutasvängningarna har sänkt kronan för tillfället. Sen kan jag ju tillägga att en värsting PC faktiskt kan kosta lika mycket eller mer än Mac Pro trots att värsting PCn oftast har sämre låda/konstruktion och enklare processorer/sämre OS.

Ursprungligen av thomk:

Om dessa siffror stämmer tror ni Apple är intresserade av sina kunder i pro-segmentet eller är detta ett första steg mot ytterliggare fokus på konsumentdatorer och handburna enheter?

Du glömmer att de flesta Pro-kunderna inte bryr sig så mycket om priset, många av dessa leasar ju eller hyrköper slipper moms och får dessutom dra/skriva av utrustningen.

Privatpersoner klarar sig oftast lika bra med en iMac till vardags men kan ju dessutom hyra/låna in en Mac Pro om de behöver lite extra kraft till ett specifikt projekt.

Ursprungligen av szabo84:

Finns det någon enkelmöjlighet att byta hårddisken själv eller ta ut hårddisken? För jag har inte 2000 kr för reparation av min MAC nu. Man är ju som sagt student:cool:

Ja det är ganska enkelt att byta hårddisk själv i MacBook, en ny 2,5" hårddisk med stor kapacitet kostar runt 6-700 kronor. Sen kan du stoppa in din gamla hårddisk i ett billigt USB chassie och försöka få igång den om du nu behöver något från den disken.

De lär väl komma rätt snart men prestandan kommer i de flesta praktiska fall antagligen inte bli så mycket bättre än för duo-processormodellerna.