Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gelinder

gelinder

Medlem
  • Registrerad 2004-11-21
  • Senast aktiv 2008-12-01
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen gelinder har skrivit i forumet.

Jag har fått igång internet nu. Det verkar varit något med Airporten, jag testade en gammal Netgear router och den fungerade på en gång. Jag får fortsätta testa och se om jag kan få fart på den.

Jag har ett ADSL modem - Airport Extream - Mac Pro. Anslutet med kabel, inget trådlöst.
Jag har testat med manuella inställningar i Mac OS, det fungerar inte. Jag skrev då in följande från Vista på samma dator. Jag har testat alla kompinationer av de val som finns där.

Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\Klasse>ipconfig

Windows IP Configuration


Ethernet adapter Local Area Connection 2:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d9f1:8286:ef0d:ecd3%9
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.1.200
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.1.1

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Tunnel adapter Local Area Connection* 9:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

C:\Users\Klasse>

Jag är usel på nätverk, men eftersom internet fungerar i 10 sec, precis tillräckligt för att ladda en sida, borde inte inställningarna då vara korrekta? Dessutom har jag aldrig ändrat några inställningar för mitt nätverk. Allting fungerade när jag kopplade in datorn.
Jag installerade som sagt Vista på bootcamp och sedan dess är det dött. Jag har testat att ta bort Vista partitionen men ingen skillnad.

Här kommer två screens, jag har varit lite upptagen.
Den första visar statusen när jag startat datorn och den andra är efter att jag startat om Airporten, internet kommer då igång ca 10 sekunder, lagom för att ladda en sida sen tappar den kontakten igen och routern försvinner från Airport Utility.

Ursprungligen av ufred:

Menar du att du kopplade med ethernet kabel direkt till modemet? Eller kör du trådlöst mot något annat då?

Jag kopplade ethernet kabel direkt från ADSL modemet till macen.

Jag provade att koppla förbi airporten helt men det hjälpte inte.

Vad exakt vill behöver du se? Jag kan inte komma in på min airport extream. Den syns inte i Airport utility. Startar jag om den dyker den upp men så fort jag klickar på den börjar airport utility söka och sen försvinner den igen.

Det hjälpte inte att formatera om macen och hela tiden funkar airporten perfekt ifall jag bootar om till windows med bootcamp, vilket gör att hårdvarufel inte verkar troligt. Det funkar också på min HTPC hela tiden så airporten verkar ok. Och med omformateringen verkar mjukvarufel inte troligt så nu har jag slut på ideer.

Problemet nu löst. Det var airporten.

Hej

Jag har en mac pro (senaste) med airport xtream. Jag installerade Vista med bootcamp och nu fungerar inte internet anslutningen i Mac OS längre. Macen verkar inte hitta basstationen. Jag kör inte trådlöst.
Startar jag om airporten fungerar nternet i ett par minuter sen slutar det fungera. Internet fungerar på min HTPC hela tiden, även när det inte fungerar på macen, bootar jag upp vista på macen fungerar det även där som det ska.
Jag har Mac OS X 10.5.3.

Nån som har nåt bra tips?

Senast redigerat 2008-06-14 20:14

Sitter hemma och väntar på UPS som ska komma idag. Har fått tagit ledigt från jobbet så jag hoppas att inte nåt ska strula. Har köpt iPod och iBook G4 från AppleStore förut och de har aldrig lyckats leverera nåt av dem på utsatt dag.
Min iBook hade jag satt leveransadress till företaget där jag jobbar och då skrev nån tomte i godsmotagningen på paketet och hade jag inte kommit ut dit just för att höra om nåt hade kommit hade de hunnit skicka den till it-avdelning =/

Kommer inte paketet idag så kommer jag få ringa och ändra adressen till mitt företag igen, jag kan inte ta ledigt 2 dagar.

Jag avskyr som pesten att beställa grejer från AppleStore pga UPS / TNT men jag ville ha min Mac Pro med 8800 GT och med .Mac erbjudandet så jag fick handla där iaf.

Aja, de har ju två timmar kvar på sig, och enligt UPS trackern är paketet i tid så jag kanske kan bli positivt överraskad.

Paketet kom nu kl 15:30. Bra jobbat UPS!

Senast redigerat 2008-05-07 15:35

Tack, det verkar fungera.

Men enligt software update är min mac up to date och inget finns att ladda ner.

Edit:
Hmm ok, jag kollade fel. Det var Finder som var version 10.3.3. MacOS hade version 10.3.9.

Hej

Har en gammal ibook G4 som jag kör trådlöst, de andra datorerna i nätverket är PCs. En av mina PCs använder jag som server där jag har filmer, musik mm.

När jag vill åt detta på min ibook går jag in på nätverket och väljer den disk på PCn som jag vill åt och så hamnar den på skrivbordet i ibooken. Men så fort jag slår igen locket så tappar den kontakten och göra får göra om den något omständiga proceduren igen.

Finns det nåt sätt att få ibooken att automatisk reconnecta den disk på PCn som jag vill åt så att den alltid finns tillgänglig?

Jag kör macos 10.3.3.

/ Klasse

Ursprungligen av henil:

Det ska vara http://www.routerlogin.net/basicsetting.htm

OBS! inget s på slutet.

Den biten är löst nu, jag har fått igång det trådlösa nätverket, men när jag skulle öppna portar i routern så blir det konflikt om jag försöker öppna samma portar till båda datorerna. Alltså jag ,vill öppna för bittorrent till PC (Port 6881-6999) samt för World of Warcraft downloader på macen (Port 3724, 6112 samt 6881-6999) som också använder sig av bittorrent teknologi. Då säger routern att en "Port conflict with other service" dvs den service jag själv lagt till för att öppna portarna för min PC.

Jag lyckades få igång routern så både PCn och macen funkar. Men nu skulle jag öppna/Forward port 6881-6999 i routern, men kan bara välja en dator att öppna dem för. Jag lyckades öppna portarna i PCn men när jag försöker öppna samma portar för macen så säger den att en port konflikt uppstått. Kan man inte öppna samma portar för båda datorerna i nätverket?

Aha... ska testa det i morrn. Jag måste gå och knyta mig nu, ska upp okristligt tidigt imorrn

Jag fick min Ibook idag och medan jag laddar batteriet så tänkte jag koppla in min nya Netgear WGR614 v5 på min PC. Jag är dock inte så hemma på IP addresser, nätverk å sånt och misslyckades

Jag körde den medföljande Wizarden och kommer så långt att den har startat om mitt nätverk och vill nu starta konfigurera wireless delen. Vid detta tillfälle går det inte att gå ut på någon webb sida utan jag blir hela tiden omdirigerad till Netgears Wizard.
Ok, så jag kör den. Verkar gå bra fram tills jag ska skriva in siffrorna för IP adess, Subnet Mask, Gateway och DNS. Wizarden uppdaterar då netveket, när den är klar försöker den gå till nästa steg men jag får då att sidan inte kan visas. Därefter är min anslutning till internet helt död. Jag får koppla ifrån routern och plugga in modemet direkt och därefter en ipcofig /renew för att få igång internet igen. Samt reseta routern innan den kan kopplas in igen utan att anslutningen bryts. Jag har provat att gå in direkt enl manualen på www.routerlogin.net/basicsettings.htm men jag hamnar bara på wizarden igen som vill konfigurera wireless (vilket inte funkar)

Jag kör PCn på kabel.

Jag skriver in detta i wizarden
IP Adress: 168.192.1.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
IP Gateway: 192.168.1.1
DNS (Primary): 192.168.1.1
DNS (secondary): 0.0.0.0

Jag antar att jag ska skriva nåt annat eftersom det är efter jag plitat dit detta som allt går söderut.

Tjena
Registreringen har gått igenom. Tog lite tid

Min första mac var en Performa 630 som jag hade nån gång runt -94 kan det väl ha varit. Fick en iMac Rev.B 333 MHz Lime i student present -99. Köpte sen en Dual G4 450MHz, det måste ha varit runt jul år -01/-02.
Nu sedan ca 2 år tillbaka har jag dock kört PC, mest för att kunna spela eftersom utbudet är så mycket större. Största fördelen med PC har dock varit att det är så enkelt och billigt att uppgradera datorn, knappt en enda komponent är detsamma nu som för 2 år sedan. Det är bara att riva ut Moderkort/Minne/CPU och slänga i nytt när det börjar gå trögt.

PCn som den ser ut nu:
AMD 64 3200 (2,0GHz@2,2GHz)
1024 MB Corsair TWINX DDR500
ATI 9800 Pro
2xWD Raptor 36GB 10000RPM SATA i RAID0.
2x120GB HD
17" TFT
Windows XP (blää )

Jag har saknat Mac OS X en hel del, samt communityn som finns till mac (var medlem här på 99mac förut) så nu har jag lagt en beställning på en 12" iBook. Jag ska även fixa ett trådlöst nätverk med PCn och macen, ser fram emot att ligga i sängen och surfa på lördagsmornar

Ses på forumet