Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
dedde

dedde

Medlem
  • Registrerad 2005-08-19
  • Senast aktiv 2013-01-19
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen dedde har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2009-01-24 16:03

Har en MacBook Pro 17" 2.16 Ghz 2 GB Ram.
För en tid sedan började dvd-läsare bete sig märkligt. Skivor som tidigare hade fungerat bra kunde inte läsas och när jag stoppar in skivor så får jag meddelande om att jag har stoppat in en tom skiva och datorn frågar om åtgärd. Samma skiva fungerar bra i en annan dator. Började söka bland forum om råd och har gjort följande:

1. Fullständig ominstallation av systemet och uppdatering till det senaste systemet 10.5.6
- DVDn fungerar inte
2. Reparerar behörigheter (startar från DVD). Hittar inga fel.
- DVDn fungerar inte
3. Hardware test. Hittar inga fel.
- DVDn fungerar inte
4. Reset PRAM
- DVDn fungerar inte
5. Reset SMC
- DVDn fungerar inte

Jag har Apple Care Protection Plan och jag har lämnat in maskinen till verkstan där man har konstaterat att dom inte hittar ngt fel. Originalskivor fungerar. Men inte brända. Allergisk mot brända skivor?!?

Jag ska ta maskinen till verkstan igen... Men jag undrar om det finns ngt mer man kan göra som hemmafixare?

  • Medlem
  • 2008-04-02 16:45

hmmm... till slut blev det loopia. tyvärr.
har testat både space2u, surftown och one tiigare. måste säga att jag är mest nöjd med one. bästa support och lättanvänt interface. loopia missar på tråkigt och oanvändarvänligt interface. tack för hjälpen iallafall. ical-delning mm får lösas på egen server eller google calendar

  • Medlem
  • 2008-03-05 17:03

Hej
letar efter ett webhotell för ett nystartat företag. Webhotellet ska kunna erbjuda email (webb och POP), webb (såklart), ftp (ngr Gb utrymme). Skulle även vilja att det fanns stöd för webdav så man kan köra ical-delningen eftersom vi inte vill ha en server ståendes på kontoret. Är det ngn som har ngr tips? Ngr man ska undvika?

  • Medlem
  • 2008-02-23 08:52

ska med nystartat företag inreda ett kontor och skulle vilja ha hjälp med lösningar för nätverket. Det kommer att finnas 5 datorer, 4 bärbara och en stationär. Alla mac av nyare modell. Internet kommer finnas tillgängligt via adsl (leverantör ej bestämt ännu...)

Alla datorer ska komma ut på internet, komma åt två gemensamma skrivare (ej inköpta ännu...).

Det finns inget intressa av att ha mail, ftp eller webb-server stående på kontoret eftersom det är löst på annat håll.

Vad finns det för olika lösningar?

  • Medlem
  • 2008-02-10 09:41

Har en MacBook Pro 17" med senaste OSX. För en tid sedan började CD/DVD-enheten att krångla. Den har fungerat som den ska, bränna och läsa CD och DVD. Men nu vägrar den att ta emot ngn form av DVDer. Varken brända, original-DVD (filmer mm) eller tomma DVDer. Det skumma är att ibland fungerar original-dvder. Men CD är inget problem. Det går att läsa och skriva.

När jag stoppar in en bränd eller original-skiva står datorn och tuggar, dvdn snurrar, datorn försöker läsa men sedan händer inget. Sedan matas skivan ut. När jag stoppar in en tom DVD och ska bränna i Toast får jag felmeddelande om att "Connection not stable". Jag har testat olika märken.

Jag har haft datorn inne på service i Göteborg och förklarat läget. Dom har gjort tester och hävdar att det inte är ngt fel på maskinen. Märkligt.

Ngn som förstår ngt av detta? Upplevt liknande grej? Vad ska jag göra?

Jag har förlängd garanti med Apple Care, men om service-stället säger att det inte ngt fel på maskinen... vad ska jag göra?

  • Medlem
  • 2008-02-05 18:44

Letar efter ett program för ett litet företag (5 personer).
Vi vill ha ett program/en lösning för gemensam och enskilda kalendrar, projekthantering, fakturering mm. Vi har ingen enskild server, utan alla arbetar med laptop (intel med senaste osx), både på kontoret och hemmifrån. Vi behöver ha access till programmet/lösningen oavsett var man befinner sig. Är det ngn som har ngr tips?

1