Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Wahlberg
  • Registrerad 2005-09-07
  • Senast aktiv 2017-02-02
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Wahlberg har skrivit i forumet.

Jo BlackSmp, det är BT som iaf " Dexcom G4" från företaget Infucare använder. En rättså kostsam sensor sitter i underhuden på buken (bytes var eller varannan vecka för 800kr) och sänder BT-signaler till en 8x4x2 cm mottagare, som skall bäras i kläderna eller inom 6 m från kroppen. Då genereras en kurva över glykosläget med 5 min intervall till att avläsas på mottagarens display. Det finns gränsvärden uppåt och nedåt, som ger signaler, dygnet runt, om värdena blir farliga.... Värdefull trygghet för många. Ett inte litet antal människor skadas eller dör av insulinkomplikationerna världen runt. Insulindiabetiker finns i månghundratusental på jorden, och måste ha insulinet för att leva....

Det blir nu en förbättring i den kommande G (generation) 5, så att sensorsignalerna visas direkt i en smartphone. Och kanske till våren 2016 direkt till AW (applewatch). F.n. Finns inte detta till nuvarande AW eller ngn telefon....
I USA finns en privatutvwcklad variant av CGM för användning med BT mot telefon, men den lär vara krånglig och inte ssk billig. Jag vet inte närmare, men finns inte i Europa .

De svenska vårdmyndigheterna har länge varit restriktiva med subvention till patienter, men det verkar nu att börja lätta.

[/b]

Ursprungligen av BlackSmp:

Tack. Jag var bara nyfiken på vilken teknik som finns nu.

Om de kör bluetooth så borde det gå att lösa redan idag (tror jag) via en app på telefonen och en klockapp

Men det lät som att de använde någon annan radioteknik än BT

Visst, version 2 borde bli bra mkt bättre, som alltid sker med nya produkter. Särskilt skönt att klockan blir mer självständig.
För en diabetiker med automatisk blodsockermätning (AGM) är det en dröm att kunna se sina värden direkt på handloven, utan medling av en telefon, som lätt glömmes, eller är dåligt laddad.

Bra artiklar, men svårt att finna något om hur eget bild/videomaterial hanteras. Har försökt med chromecast, men inte blivit nöjd. Om några i forum har bra erfarenheter för hemmavisningen, så vill jag gärna skaffa en ATV 4....

Bra artiklar! Vill gärna köra appleTV via våra iphone6 o paddor. Vi har leasat Thomson modem av telia. Det ger 7,0 / 0,8 över wifi. Räcker det för full funktion av appleTV 4.0? Borde gå att mata appleTV med en sladd från modemet, men är bökigare med 6 m sladd än med wifi:n, förstås. Har även en airport express ledig, kan den hjälpa?
Glad för svar.. Kan jag ringa in mina frågor?
Med vänlig hälsning, Anders Wahlberg Loftahammar

BRA kritik! Den stämmer väl in. Kritiken är lite åt det konstruktiva hållet också. Här må Apple bättra sin musiktjänst!

Blir det månne äge för pub i Linköping / Norrköping också med tiden?

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Redaktionen ska till Malmö och tänker att det är ett ypperligt tillfälle för att dra ihop en #Macpub i de södra delarna av Sverige. Det vore kul att få ihop ett gäng som har lust att ses för att samtala om saker som ligger oss varmt om hjärtat medan vi dricker och kanske äter något gott. Vi tar tacksamt emot förslag på lämpliga platser som kan tänkas ta emot oss då vi inte känner till staden så värst bra.

Datum: 20 maj på kvällstid
Plats: Malmö

Hur ser intresset ut bland er? Skriva gärna en rad eller två!

Ursprungligen av barbapappa_86:

Vill du ha omdömen så är prisjakt.se bra att kolla in:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=290224

Ursprungligen av Anders Wahlberg:

[ol]

Jo, denna kikare är det. Apple har inte förut fört några astronomigrejor. Det fi na med deras "paket" är att det för de femtusen kr. Inkluderar en wi-fi - koppling till instrumentet, varmed man kan styra de två motorerna så att kikaren inriktas mot ett himlaobjekt som är mappat i appen "sky q" som visar hela himlen hela dygnet....

[ol]



Har någon en erfarenhet av det Celestronteleskop med tillbehör, som säljes i Apple Store?

Ursprungligen av Gnulia:

Jo, jag tog hem Finale Print Music, som innehöll en scanningmöjlighet, varifrån jag kan ta ut "min stämma". Är ännu i blöjstadiet, men med träning kan det bli bra. Vilken är Din erfarenhet av programmet?

Har på känn att det finns macprogram, som kan scanna noter, och återge tonerna i MIDI- eller annat format.... Har någon ett tips?
Håller på med körsång, och skulle vilja få ut min körstämma från noter till toner! Inte dyra grejor = Finale o.d. utan överkomligt pris!

Visst, vill man ha en större, dubbelmonterad extern disk med många in-& utgångar, så är väl ultramax ett bra köp. Men om den väsnas och är svårkonfigurerad, så kan man tveka.... Trevligt om någon / några kan ge inlägg ! Skulle behöva det som iomega lovar om sin ultramax 1 tb. G N Y !

Visst, vill man ha en större, dubbelmonterad extern disk med många in-& utgångar, så är väl ultramax ett bra köp. Men om den väsnas och är svårkonfigurerad, så kan man tveka.... Trevligt om någon / några kan ge inlägg ! Skulle behöva det som iomega lovar om sin ultramax 1 tb. G N Y !