Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
flexable

flexable

Medlem
  • Plats Jämtland
  • Registrerad 2005-09-15
  • Senast aktiv 2021-08-17
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen flexable har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av el gringo:

Lightning till USB-3-kameraadapter. Gör den att jag snabbare kan föra över filer från min iPhone till min MBP? Det verkar bara vara iPad Pro? Och det är ju åt andra hållet jag vill föra bilderna. Från iPhone till MBP...

Jag har ingen iPhone 7 att testa med, men rapporter på nätet tyder på att Apples uppdaterade SD-korts-adapter når USB3-hastigheter med iPhone 7.
https://forums.macrumors.com/threads/is-iphon...
https://www.reddit.com/r/apple/comments/531uj...
https://translate.google.se/translate?sl=auto...

Då borde det även gälla kamera-adaptern. Jag tror dock inte det finns någon USB3-kabel som går att koppla från den till datorn på ett säkert sätt.

MEN…
En sak jag upptäckte var att filöverföring/synkning över Ethernet med iTunes 12.6 (har inte uppdaterat) funkar på min iPhone 6S Plus genom Lightning till USB3-adaptern kombinerat med en USB till Ethernet-adapter; så länge wifi-synkning är inställt. På de enheter som stödjer USB3 borde detta fungera med Gigabit Ethernet med rätt adaptrar. Med en nyare Mac kräver detta alltså två Ethernet-adaptrar så telefonen och datorn får varsin Ethernet-port.
Hastigheten jag når är något långsammare än USB2, men det är många faktorer inblandade.

kanske!

Senast redigerat 2017-09-28 21:28
Ursprungligen av Anna Maria:

Apparna Documents 6 och Fileview funkade inte

Får du något felmeddelande i Documents 6? Ta gärna en skärmdump om möjligt (tryck samtidigt på viloknappen och hemknappen), så kanske jag kan komma på något.

Om du fått in ett Safari-webbarkiv i appen Documents 6 borde det fungera. Det fungerar även på min nyare iPhone 6S med senaste iOS-systemet, så jag kan inte se en anledning till att det inte ska fungera på iPad Pro.
Så här ser webbarkiv-ikonen ut i Documents-appen.

Jag provade nu även i Fileapp, som nämndes tidigare i tråden. Där fungerade två webbarkiv av tre, så Documents 6 verkar mer pålitligt.

Senast redigerat 2017-08-20 17:17

Lightning till USB 3 "kamera"-adapter, som kan göra så mycket mer:
Anslutning av USB-hubb med gammalt tangentbord (ADB-USB), trådbundet USB-ethernet, diktafon som fungerar som ljudinterface samt en powerbank (ström krävs).
Kabelnostalgi och en slags frihetskänsla

Jag har läst webbarkiv under flera år på min iPad. Det fungerar utmärkt med apparna Documents 6 och GoodReader. När du installerat en av dem lägger du enklast in webbarkiven i appen från en dator genom iTunes, eller maila dem till dig själv och öppna dem en och en.

Senast redigerat 2017-08-15 00:07

Jag har 1GB+256MB och jag klagar inte.
Mitt 1GB är ett Kingston-minne

Välj amerikansk store i iTunes och se där en länk för video podcast. Filen tar 1.2 GB!

1