Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon93584

anon93584

Medlem
  • Registrerad 2005-11-15
  • Senast aktiv 2015-12-01
  • Antal inlägg 75

Foruminlägg

De senaste inläggen anon93584 har skrivit i forumet.

Jaha, tack för all hjälp! Hur gör man detta om man törs fråga?

Hej, har jag fått virus eller något? Helt plötsligt kan jag inte föra över

.app filer till program för då säger den att jag inte har behörighet att göra det. Det hände med de två senaste program jag försökte 'installera' Stella (atari emulator) och utorrent.

Tack fòr alla svar. Jag var fòrbi en genius bar pa applestore i Paris dàr jag fòr tillfàllet bor. De tog emot den direkt och kommer byta ut skàrmen. Det skulle ta 3-5 dagar; antar att det àr ett ganska vanligt tidsspann fòr en reparation. Jag delar med mig av min erfarenhet av den nya skàrmen sa fort jag far tillbaka datorn.

Ursprungligen av zinned:

Detta är ett välkänt problem hos de nya Retina-skärmarna, se till att gå och få den utbytt.

Jag förstod det efter att ha läst igenom en stor del av apples forumtråd angående problemet. Det verkar dock lite vanskligt, då många användare som fått den utbytt kommer tillbaka med LG- skärm (istället för tidigare Samsung), vilken enligt dem, ger en ojämnt belyst skärm och en gul ton.
Vad anser ni? Borde jag vänta tills apple kommit fram till en allmänt känd lösning på problemet istället för att eventuellt behöva lämna in datorn flera gånger?

Hej, min macbook pro med retinaskärm är knappt 2 månader gammal och bränner fast kontrastrika sidor/bilder som syns igenom mot grå bakgrund. Eftersom att jag har upptäckt att många av mina kompisar som också är macanvändare har samma problem med exempelvis facebookchatten fastbränd i högra hörnet så undrar jag om detta är något man blint lär sig acceptera som macanvädare eller om man ska gå och klaga? Jag tycker det är vedervärdigt med tanke på denna datorns pris och ålder!
Så, är det troligt att de byter ut skärmen eller att de byter ut datorn helt och hållet?

Hittade denna artikeln:
http://macperformanceguide.com/blog/2012/20120623_2-MacBookPro-Retina-screen-burn-in-ghost-images.html

Senast redigerat 2012-10-14 17:17
Ursprungligen av suddgummi:

Amazon har en del sladdar listade. Se Amazon.com: eu extension cord apple: Electronics

Men du vill kanske köpa över disk i Sverige?

Tack, det är sådana sladdar jag söker. Synd bara att där inte fanns den senare designen, men man kan inte få allt. Hade väl förvisso varit smidigare att köpa över disk eller beställa från svensk återförsäljare.

Ursprungligen av reze:

Hos din el-handlare, där köper jag mina:
[ATTACH="CONFIG"]34338[/ATTACH]

Jo den lösningen finns ju självklart. Är dock ute efter originalsladden; ifall enbart den skulle kunna gå att köpa separat.

Tack för era svar! Jag är inte ute efter konkreta tangenter bara den svenska tangent-/teckenstrukturen.
Det var inte riktigt det 'ankhuvudet' jag var ute efter, utan den originalsladden som är kopplad i magsafeadaptern och går in i vägguttaget. Självklart skulle jag kunna köpa en enkel USA till EU -kontaktkonverterare. Men jag vill inte att det ska se så klumpigt och maximalistiskt ut. Dessutom vill jag inte ha för mycket tillbehör som tar onödig plats i min ganska trånga portfölj.

Hallå! Innan jag börjar måste jag dela med mig hur underligt det känns att kunna logga in på 99.se med samma konto som jag, för 7 år sedan, nyttjade i forna ipodforumet.

Mot all förmodan har jag nu alltså köpt en Mac. En govän köpte en 15" macbookpro med retinaskärm i USA och med datorn genereras ofrånkomligen en del frågor angående interface och regionskifte. Jag har självklart studsat runt bland sökmotorer för att finna svar, men tänkte att jag skulle ge gamle forumet en chans. Jag känner inte till någon som helst aktivitetsstatus i forumet så ni får ursäkta tidigare antagande ifall mina fördomar inte stämmer; att forumet efter dessa år tappat sin besöksfrekvens. Oavsett är jag förbålt tacksam för alla svar och tips!

Till mina spörsmål!

Finns det möjlighet att köpa enbart europeisk elkabel till magsafe adaptern? I så fall var?
Thunderbolt Gbit ethernetadapter, är den stabil? Är den värd att köpa då jag har snabbt bredband?
Finns det möjlighet att byta ut amerikansk knappkoppling till ett svenskt tangentbords layout? - Så att exempelvis ÅÄÖ hamnar på sina motsvarande platser.

Tack på förhand!
Jacob

Jag har bara gjort 9-10 gånger, tycker du jag borde kräva ett nytt?

Hej jag fick martin fields idag gjorde några försök tills det tillslut satt på rätt plats och blv jätte bra, men det är bara så att det inte vill fästa kring klickhjulet och på några andra ställen. Nu undrar jag hur man gjör för att mf skall fästa på dessa ställen, så om du är erfaren av martin fields så kan väll du skriva i denna tråden hur man skall göra. Tack på förhand

P.s jag tvättade det efter varje försök

hej jag fick martin fields idag gjorde några försök tills det tillslut satt på rätt plats och blv jätte bra, men det är bara så att det inte vill fästa kring klickhjulet och på några andra ställen. Nu undrar jag hur man gjör för att mf skall fästa på dessa ställen, så om du är erfaren av martin fields så kan väll du skriva i denna tråden hur man skall göra. Tack på förhand

P.s jag tvättade det efter varje försök

var finner man mappalternativen?

jo det går! men du måste få tag i ipod_control mappen där allt sånnt finns

Hej, jag kopplade min ipod nano till nin pappas hp dator. Då kunde jag få kontakt med den dolde ipod mappen som ligger på ipoden, där all musik och alla spel ligger. Nu undrar jag om någon vet varför det är så att jag helt plötsligt kan få tag i den dolda ipod mappen?
p.s den heter ipod_control