Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mervin666

Mervin666

Medlem
  • Registrerad 2005-11-16
  • Senast aktiv 2007-05-26
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen Mervin666 har skrivit i forumet.

Inga idér om vad som kan vara fel...?

Maskin A = MacBook
Maskin B = DS

Min kompis gillar att göra saker lite krångliga men ni förstår säkert vad han menar ändå.

En maskin, maskin A, är ansluten till Internet med en sladd. En annan maskin, maskin B, ska ansluta till Internet med trådlös anslutning via maskin A. På maskin A ställde vi in följande inställningar under Systeminställningar:Fildelning:
Fliken "Tjänster": Personlig webbdelning på
Fliken "Internet": Dela anslutning via ethernet (inbyggt) till datorer som använder AirPort
Fönstret "AirPort-alternativ": Nätverksnamn ifyllt, "Kanal: Automatiskt", "Aktivera kryptering (med WEP)" markerat, lösenord (5 tecken) angivet, "WEP-nyckellängd: 40 bitar (mer kompatibel)".
Sedan tryckte vi på att starta nätdelningen.

Maskin B kunde nu se nätverket i listan över tillgängliga trådlösa nätverk. Endast rätt lösenord accepterades. Dock kom det upp ett felmeddelande om att maskin B inte fick någon IP-adress och att vi skulle kolla DHCP-inställningarna. På maskin A fick vi inte välja om vi skulle använda DHCP eller inte, så jag antog att det var DHCP.

Maskin B måste tilldelas en lokal IP-adress av maskin A eftersom nätleverantören bara delar ut en IP-adress, som används av maskin A, om det kanske är här felet ligger.

Pratade med en engelsk person som sa att jag måste göra ett "peer to peet network" för att det ska funka, hur gör man det egentligen?

Nätverksdelning har ställts in och lösenord valts. Den andra maskinen hittar nätverket om man söker efter tillgängliga nätverk i närheten, och endast rätt lösenord godtas. Om man ska testa anslutningen blir det dock problem. Maskinen hittar datorn och markerar att det är bra anslutning. Efter en stund försvinner markeringen om att det är bra anslutning, och det kommer upp ett felmeddelande:

Citat:

Error Code: 52001
Unable to obtain an IP address. Move within range of the access point or check DHCP settings.

Apparaten som jag försöker ansluta med är inställd på DHCP. Datorn från vilken internetdelning sker talar inte om om jag använder DHCP eller inte.

Någon idé om vad som behöver ändras, och var?

Vet inte riktigt hur tydlig jag var med vad jag menade (En kompis skrev frågan.). Undrade lite över hur man kan dela med sig av sitt internet på datorn till en DS via wifi?

Hur ska man göra för att med Mac OS X version 10.4.9 på en MacBook ställa in det inbyggda trådlösa nätverkskortet så att man kan ta emot inkommande Wi-Fi-anslutningar från andra system?

OK. Finns det någon nybörjarguide som kan hjälpa mig med iMovie?

Vilka program finns det för att sätta ihop flera bilder till en film?

Vilken disk är startdisken?

Jag fick min MacBook i lördags förrförra veckan. Första veckan funkade den jättebra, allting var som det skulle. Igår när jag chattade på MSN och var inne på internet samtidigt och skulle byta till internet från ett MSN fönster så kom den där badbollen upp. Den var där när jag hade pekaren över internetfönstret, men försvann när jag hade den någonannanstans. Var tvungen att tvångsavsluta för att bli av med det, för kunde inte stänga ner safari på det vanliga sättet. Idag började det igen. Var inne på internet och MSN som vanligt. MSN började krångla på samma sätt. När jag höll pekaren över MSN-fönstret eller på äpplet längst uppe på skärmen i vänstra hörnet så kom badbollen fram. Jag kunde inte röra något MSN fönster åt sidan, inte stänga ner något MSN fönster eller stänga ner hela MSN eller skriva till någon. Kunde inte tvångsavsluta MSN heller eller stänga av datorn eller någonting, för jag kunde inte få upp menyn som man får upp när man trycker på äpplet längst upp på skärmen. Ringde en kompis som hjälpte mig att starta om datorn via terminalen (Internet och allt annat på datorn funkade som det brukar.). Nu har jag inget sådant krångel men datorn är väldigt seg och badbollen kommer fram i stort sett hela tiden... Vad kan ha hänt?

Ursprungligen av mjg:

ca. 4000 kr. alltså. Vad kostar andra smartphones? Jo, 4-5 000 kr.

Fel! "Thursday, March 8, 2007 499 US Dollar = 3,519.94 Swedish Krona" resp. "Thursday, March 8, 2007 599 US Dollar = 4,225.33 Swedish Krona". Dock brukar det vara så att företag som Apple gillar att ta ut överpriser i Sverige, så jag räknar med att den kommar att kosta 5000 kr resp 6000...

Har en kompis i Japan så hade kunnat få en iPod video för typ 400 kr mer. Men valde en nano istället. Försöker just nu förstå mig på iTunes...

Ursprungligen av dondric:

om du i princip bara ska ha den ute när du springer, så kommer du få springa rätt långt om du ska behöva lyssna på två låtar under samma runda med en nano...bara en tanke.

Behöver väl inte springa så långt? De flesta låtar är ju typ 4 minuter långa, så för att lyssna på två låtar behöver jag då springa 8 minuter...

Och klart jag inte ska ha den enbart som ett motionstillbehör...

"Notera att jag inte är intresserad av att titta på filmer i nanon, det går ju inte, är bara intresserad av huruvida man kan lagra filmer i den för att flytta mellan olika datorer."

Läs hela inlägget innan du svarar?