Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
elnorino

elnorino

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2005-11-21
  • Senast aktiv 2011-07-24
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen elnorino har skrivit i forumet.

1

Konstigt, funkar inte ändå. Har testat Firefox i Rosettaläge och Safari. Tog bort mitt gamla bank-id så det är inte heller det som krånglar. Kan man behöva installera om Java? Det var vad Swedbanks support trodde, men tycker det verkar konstigt...:tveksam:

Försöker få mitt bankID att funka på min nya maskin med Leopard. Tyvärr funkar det inte så bra, får felmeddelande enligt bifogad bild.

Är det någon som vet om det är java som spökar, och i så fall vad man gör då, eller nåt certifikat som försvunnit.

Tänkte göra en follow up på min tråd så här ett par veckor senare. Jag avbeställde första MacBooken med engelskt tangentbord och 120 gb hdd väntade några dagar och beställde en standardutrustad 2.0 istället. Datorn kom i förrgår och jag är hittills över förväntan nöjd, jag hade nästan berett mig på att det skulle vara en massa problem... Skärmen känns riktigt bra enligt mina mått, betraktningsvinkeln är väl inte den bästa men den har fin skärpa och schyssta färger. Tangentbordet har vissa tendenser till den "seghet" som diskuterats men jag tycker det är helt okej även om det inte håller samma klass som min gamla PB G4 12". All in all - mycket nöjd.

Beställde precis de Corsair-minnen från dustin home som nämns tidigare i denna tråd. Med studentpris kostade de mig 767kr för 2x2gb inklusive frakt!

http://www.dustinhome.se/pd_5010106769.aspx

Ursprungligen av Ollesv:

Tja!
Tänkte köpa en ny skärm och har möjligheten att köpa en ny Dell 2407WFP-HC.
Jag har för tillfället en Powerbook G4, (den senaste innan skärmuppgraderingen) och grafikkortet i min Powerbook är ju inte direkt det största/bästa. Så det jag undrar är alltså ifall jag kommer att uppleva någon prestandaförlust eller kommer det att flyta på till 100% med denna skärm inkopplad?

Jag kör en dell 2407WFP med en PowerBook 12" (64mb grafikkort) och det funkar utmärkt. Tidigare varvade fläkten ofta upp med stor skärm, men det har försvunnit av någon anledning (förmodligen uppdateringarna av Tiger).

Orkade inte vänta längre, beställde MB 2.0 med 120gb HDD och engelskt tangentbord. Vet inte hur det funkar, men har för mig att jag läst att specialkonfigurerade datorer byggs först efter beställning och då är ju sannolikheten större att problemen är åtgärdade än om den skickas färdigt från något lager. Men behåller min PB 12" just in case...

De finns de som anser att det amerikanska tangentbordet är bättre än det svenska, bland annat jag, så det är nog inte helt omöjligt att kränga det här hemma till ett hyggligt pris.

Hittade denna tråd om tangentbordsproblem, verkar drabba MBP också.
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1036890&start=0&tstart=0

Är på väg att beställa en ny MacBook. Tvekar dock när jag läser alla inlägg om sämre kvalitet på tangentbord och skärm än tidigare revisioner. Tänkte således försöka kolla mina odds att få en felfri dator... Finns det någon som är helt 100 % nöjd med sin dator och inte upplever någon skillnad i kvalitet på skärm och tangentbord jämfört med tidigare varianter?

Kolla Scrivener. Ganska okänt program som är gjort speciellt för att organisera just skrivande. Använder det till mitt exjobb och det har underlättat mycket.

http//:www.literatureandlatte.com/scrivener.html

1