Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
maglin

maglin

Medlem
  • Registrerad 2005-12-26
  • Senast aktiv 2017-12-30
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen maglin har skrivit i forumet.

Hejsan,

Jag har ett problem med min nya iPhone X och telefonappen. ibland när jag skall ringa ett samtal så blir skärmen suddig när jag trycker på telefonappen, går jag ur appen så är allt korrekt igen. jag kan dessutom ringa via tex meddelande-appen om jag klickar på en kontakt och väljer ring upp.

Ursprungligen av Sir N.:

Ännu en "vilket minne ska jag ha"-tråd. Hur svårt kan det vara att titta under Äpplet->Om den här datorn->Minne->Anvisningar för minnesuppgradering. Där står allt man behöver veta. Håller man sig till specarna så skall det funka.

Fast det var väl ett rätt töntigt svar. Det är som att rekommendera någon en hårddisk baserat på vilket mått som passar utan att titta på varvtal. 4200varv/min eller 7200varv/min är en viss skillnad.

CL står för antal klockcykler det tar för minnet att svara. dvs mindre är bättre. Dock måste datorn kunna hantera det. ibland kan för lågt CL inte hanteras av vissa datorer och därmed skapa problem. de minnena jag köpt skall inte ha några sådana problem för iMac 27 min 2017. Jag har inte fått dem ännu men andra användare har fått bra resultat i benchmarking-tester.

Ursprungligen av MP:

När jag talade med MacForum om att jag hade tänkt att uppgradera minne till den iMac 27 5K 3,8 GHz i ett senare läge sa säljaren att det är speciella minnen i denna modell.

Är det så?

När jag tittade på prisjakt verkade det som att dessa minne borde fungera:
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s322456591

Funkar de?

jag har precis köpt en iMac 27 i7 mid 2017 och det jag hittat på de engelska sidorna som andra användare testat var: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3598459
Det är vanligtvis bättre med lågt CL och denna har CL14. därför tyckte jag att de sista kronorna extra. speciellt sedan det fungerat bra för andra. Jag har tidigare haft problem med minnen som hade högre CL och var billigare så jag vågar inte chansa för 200kr lägre pris på en dator som kostat mig 30 000kr hittills...

nu kom min dator. Jag får den i nästa vecka efter itavdelningen har certifierat modellen och installerat allt.

När beställde du din dator?

Ursprungligen av CekariYH:

Tro mig, har beställt 3 Macar sen tidigare med det bästa grafikkortet och dom har alla tagit längre tid än dom som beställt med det vanliga.

Jag har också tidigare beställt med mer minne, annan hd, grafikkort mm. Men då har man angivit längre leveranstid vid beställning också. denna gången är det samma leveranstid. Denna gången är det samma leveranstid oavsett vilket grafikkort man väljer.

Ursprungligen av Dreadl0ck:

Enligt den ÅF jag snackade med lider de fortfarande, men det kan å andra sidan vara pile of crap för att jag inte skall bli ballistisk....

Njae, lite otydligt av mig. jag menar att Apple uppdaterar sin leveranstid snabbt på hemsida mm. nu står det 2-3 veckor. Jag beställde den 1 nov och konkursen skrevs om den 7 nov. Man kan tänka sig två scenarier
1. min dator är redan producerad och är på ett av skeppen som inte kommer i hamn (osannolikt att de hunnit bygga och skeppa den på mindre än en vecka).
2. komponenter till min dator är på något av skeppen (mer sannolikt, men då skulle leveranstiden gå upp även på de som produceras efter min dator och det har det inte gjort. leveranstiden har snarare minskat.

Edit, konkursen skrevs om redan i aug så den borde inte påverka leveranstiden

Senast redigerat 2016-12-06 23:28
Ursprungligen av maglin:

Det visade sig att man beställt datorn med det bättre grafikkortet vilket tydligen skulle ställa till leveranstiden. Tittar nu på om det går snabbare att beställa om datorn med v det vanliga grafikkortet jmf med att invänta denna beställningen. Hoppas bara den kommer innan jul så det blir budgeterat på rätt år.

Pratade med Apple idag och de säger att det inte spelar någon roll vilket grafikkort man beställer för leveranstiden.

Ursprungligen av Dreadl0ck:

Men det är ju gamla nyheter och borde inte påverka leveranserna nu.

Det visade sig att man beställt datorn med det bättre grafikkortet vilket tydligen skulle ställa till leveranstiden. Tittar nu på om det går snabbare att beställa om datorn med v det vanliga grafikkortet jmf med att invänta denna beställningen. Hoppas bara den kommer innan jul så det blir budgeterat på rätt år.

Den 28 oktober. men då vi måste handla via ATEA så är det klart ett extra steg. första leveranstid var den 21 nov sedan den 1 dec och när jag frågade idag så säger IT avdelningen 4-8 veckor från idag (efter besked från ATEA).

Ursprungligen av hweltklasse:

Tjena!

Tänkte kolla hur leveransstatusen ser ut för er som beställt en Macbook Pro 2016.

Är det någon som hunnit med att få ett kollinummer ännu, eller rentav har fått leveransen och sitter och skriver på eran nya dator i detta nu?

Själv beställde jag en 15-tummare den 31/10 och har ännu inte fått något livstecken från min försändelse. Beräknad leveranstid var 4-5 veckor, så det är väl inte är så konstigt.

Hur ser det ut för er, överraskar Apple er med bättre leveranstider än väntat?

Skulle få den idag men då säger IT-avdelningen att de räknar med att leveransen tar ytterligare 4-8 veckor. Någon som vet om ett fartyg gått under eller om de skall rätta till några produktionsfel?

Vår leverantör (ATEA) har dystra besked kring leveranser av de nya MacBook Pro modellerna med touchbar. Har idag uppgift om att det kan dröja 4-8 veckor för innestående beställningar innan dessa levereras (räknat från nu).

Senast redigerat 2016-12-01 14:51

Hello again syftar på att de går tillbaka till PowerPC och ARM arkitekturen. En kraftfullare processor än den som sitter i ipad men likväl samma arkitektur.

Ursprungligen av zinned:

Det ska enligt Philips och andra inte vara några som helst problem att använda de gamla lamporna med nya bryggan.

gott, då får det bli ett nytt kit och att lägga över de gamla lamporna till den nya hubben.

Tidigare var det problem när man lampor som såldes i paket med en hub. De gick inte att koppla till en annan hub. Är det så fortfarande? Jag tänkte köpa ett paket med tre lampor och den nya hubben men vill naturligtvis använda även de gamla lamporna till den nya hubben.