Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
subclip

subclip

Medlem
  • Registrerad 2006-01-18
  • Senast aktiv 2011-12-18
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen subclip har skrivit i forumet.

Hej på er!

Precis packat upp en LaCie 5big Backup Server för att ha till mitt lilla företag här hemma, kändes som en perfekt lösning när Macoteket sålde in den. Men nu när jag tänkte sätta igång och installera den och köra igång läser jag till min stora förvåning att det bara går att administrera från windows?? Att använda den från en mac ska tydligen inte vara några problem, men för själva administrationen måste det vara windows... är det verkligen så?
Åh, är så grymt besviken nu! En av premisserna för köpet var ju att den skulle funka helt och hållet i min mac-miljö...

Hej!

Sitter här med en ny MBP och blev otroligt förvånad nu när jag skulle koppla in min externa skärm och det inte funkar! (Gick hur bra som helst med gamla som bara blev 11månader)
Har en displayport till dvi koppling och datorn känner uppenbarligen av att det finns en annan skärm då man för någon sekund får en blåskärm när jag kopplar i och ut den, men externa skärmen säger "ingen signal" och MBP hittar inte den... Vad kan vara knas?

Nej, just det. Det mesta jag ser i telefon/ipad lagras ju lokalt där. Känner att jag inte riktigt har alla hästar hemma idag, all energi har gått åt att ringa polis, försäkringsbolag mm. Lösenord är bytt och uppgifter om att handla på visakortet är borttaget. Men att avauktorisera alla datorer var ett bra tips! Tack!

Hej!

Vet inte om det här är rätt tråd, i så fall får ni ursäkta...
Fick min MBP stulen idag (vilket gör mig både ledsen och förbannad). Har ändrat lösenord på allt jag kan komma på, men nu slog det mig att min iphone & ipad ju är registrerad mot den datorn och itunes som är kopplad dit. Vad kan det bli för problem och vad kan jag göra för att skydda mitt konto där.

Är det bara att synka med itunes på min nya dator, när jag väl köpt en och så finns alla kontakter, appar, inställningar osv kvar?

Tack på förhand!

Apple Supporten är ju för bra!
Ringde och sa att jag tyckte det var trist att jag hamnat "i kläm" som beställt datorn mindre än ett dygn innan prissänkning och uppgradering till iLife11 vilket de höll med om... Datorn hade redan skickats (yay!!) så de bjuder på uppgraderingen till iLife och skickar även hem ett exemplar av iWorks vilket tillsammans absolut är tillräcklig kompensation för mig. SÅ snällt av dom!

Det här känns ju mindre kul för mig som beställde datorn i tisdagskväll...
Avbryta köpet och köpa igen?

Hej!
Har nu bestämt mig för att äntligen konvertera från PC till Mac! Jihoo!
MEN, jag skulle behöva lite köpråd från er proffs...

Jag ska framförallt ha datorn till att redigera bilder i lightroom och CS5, så den måste klara av att jobba med många och stora filer samtidigt... Jag har kommit så långt som att jag vill ha en 15" och den matta skärmen (ska även koppla in en större skärm). Men sedan känner jag mig vilsen!

så frågan är...
Är det bättre att satsa på den "lilla" 2.4GHz processorn med i5 och boosta upp ram till 8GB?
Eller ska jag satsa på stora 2,66GHz:aren med i7 med sina 4gb i ram och bättre grafikkort?
Eller är det så att jag faktiskt skulle klara mig med den "lilla" på 4gb ram?

Datorn ska ju helst hålla i minst 3 år framåt...
Stort tack för era inputs!

Var inne i Teliabutiken vid östermalm igår och dom hade fått leverans nu av 60 telefoner. De är dock inga dom säljer över disk utan de som skrivit upp sig i butiken är dom som har förtur. Tydligen hade de börjat ringa runt och beta av sina listor under gårdagen, så det är bara att hålla tummarna att man får det där samtalet snart! Själv låg jag inte allt för högt på listan så jag hoppas att det är många som skrivit upp sig i flera butiker o därmed inte hämtar ut just hos "min" Teliabutik....

Men hur som så borde ju då dom flesta butiker fått en leverans nu i början på veckan, oberoende på operatör så det närmar sig för fler o fler att få ut sina telefoner!

Härligt! Precis de kommentarerna jag ville ha!
iPhoneworld - here I come!

Tänkte falla för frestelsen och köpa mig en iPhone 3gS
Men de flesta abonnemang är på 24månader.... läskigt lång tid tycker jag! Så min fråga är:
håller iphone sig så länge som en bra telefon?

Har nämligen haft SE de senaste åren och har bytt efter ca 18månader då de har börjat krångla
(Jo, jag vet att vissa abonnemang har mindre än 24mån bindningstid, men inte just dom som passar mig just nu...)
/SubClip

Ngn som vet hur man får bort DRM-skyddet på låtar köpta på iTunes? Har fått tips om hymn, men den fungerar inte ännu på version 8...

Uppdaterade precis till 7.1.1 och fick samma meddelande som du nu när jag skulle starta iTunes... fick du rätt på det? Och hur i så fall?

Blir ju smått galen!

Visste inte att man kunde göra det...
Men nu har jag provat, och visst fungerar det!
Stort tack för hjälpen!

Hej!

Nu håller jag på att bli galen på att jag inte vet hur man gör det här smidigast... har sökt runt lite här på forumet men inte hittat något direkt svar.

Jag har kopierat in mp3-låtar jag fick på skiva från en kompis till mappen iTunesMusic och vill nu lägga till dessa i mitt bibliotek. Eftersom det rör sig om en hel del låtar vill jag inte lägga till dem en och en genom att i iTunes välja import. Jag har försökt att "samla ihop bibliotek", men det fungerar inte.

Hur gör jag då smidigast?
(Har ingen egen struktur utan kör på iTunes... och programmet känner inte av skivan själv så att importera som man gör med en vanlig skiva går inte.)

/SubClip