Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pmarriott

pmarriott

Medlem
  • Namn Philip Marriott
  • Plats Eslöv
  • Sysselsättning Slug affärsman
  • Registrerad 2006-01-23
  • Senast aktiv 2021-10-27
  • Antal inlägg 6862

Foruminlägg

De senaste inläggen pmarriott har skrivit i forumet.

Visade sig att när man lägger till skrivaren så kan man välja mellan bland annat Säker AirPrint och Canon MF744C. Som default väljs säker AirPrint. Väljer man istället Canon så får man välja mellan pappersformat som faktiskt finns här.

Har köpt en Canon MF744C till firman och det håller på att driva mig till vansinne.
När jag skriver ut från min dator vill skrivaren att jag ska fylla på papper LTR. Jag har angett överallt jag kan komma på att det är A4. I apparna, på skrivaren och i inställningar. Förvalt är A4 överallt. Trots det skickar min dator (Big Sur) alltid instruktion till skrivaren att skriva ut på LTR, oavsett om det är Chrome, Word eller Pages som ska skriva ut. Och detta oavsett vad jag har angett för papper och format i utskriftsdialogen.

Senast redigerat 2021-04-13 16:32

Jag har en prisfil i excelformat som jag ska läsa in i företagets affärssystem. Affärssystemet tillåter max 50 tecken i fältet beskrivning men filen innehåller 419 poster där det finns fler tecken. Söker därför en enkel metod att helt enkelt stryka plocka bort alla överflödiga tecken i den kolumen i Excel. Har hittat gott om sätt att begränsa antalet tecken, men hur får man bort redan befintliga överflödiga tecken?

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Haha fasen jag trodde jag hade ändrat det där, korrar nu. Det skulle stå att det är 15W om man använder MagSafe med en 20W-laddare

Tack för de fina orden!

Är det någon som har jämfört med MagSafe med 18 kontra 20W-laddare? Har en drös 18W och det känns ju lite dumt att köpa 20W i onödan.

Jag lyckades teckna One genom att gå in i App Store och sedan prenumerationer.

Det är den 31 oktober idag. Det går inte att teckna One. Har jag missat något?

Ungarna kommer att gilla Arcade. Jag har 2 TB i iCloud så det blir väl lite påslag på grundpriset, men ser ut som en bra deal för mig.

Ursprungligen av pepperoni:

Hej,

Jag har stött på ett litet problem. Jag har uppdaterat till senaste version av IOS 14.1 och har lagt in betalkort i Wallet-appen och det fungerar utmärkt. Det som är problemet är när jag är på arbetet så öppnar jag dörrar m h a ett passerkort som ligger i iphone fodralet och då öppnar appen med mitt bankkort. Finns det något sätt att stänga av den automatiska aktiveringen av appen Wallet, och endast köra dubbelklick på hem-knappen?

Mvh Peter

Är det inte här du ska avaktivera express travel card i Wallet?

Nej, har ingen backup. Tänkte mest om det fanns några loggar på den som man kan ta fram på något sätt. Det var dumt av mig att inte åtminstone ta en bild på skärmen innan jag raderade profilen. Hade varit fint om Configurator hade en historik. Det har den kanske men jag ser den inte.

Ursprungligen av @ndreas:

Konstigt resonemang tycker jag!
Antingen köper man ingen eller så köper man de bästa, hur lätt som helst ? vem vill ha en budget 12:a liksom
Väntar tålmodigt på 12 Pro Max 512GB

Hade en iPhone 7+ men klarade aldrig av att vänja mig med att ha ett dasslock i fickan och blev aldrig kompis med att ha den i handen. Tycker Max är för stor.

Ursprungligen av Ancientdragon:

Klart att inte det inte är bra med 1000-tals krocktester ur ett miljöperspektiv men att prova några få exemplar är precis som med bilar inte helt tokigt.

Har svårt att se några likheter här. Krocktester på bilar handlar om säkerhet. Få människor dör av en fallande telefon om den inte tappas på deras huvuden från mycket hög höjd.

I ett personalärende skulle jag vilja plocka fram historiken på profiler som har varit installerade på en iPhone, men sedan raderats. Finns det något sätt att rulla tillbaka detta?
Jag gjorde ett misstag med en telefon i Apple Configurator 2. Jag fann en profil som inte borde finnas på en iPhone. Jag var lite för snabb att radera den. Nu skulle jag behöva kunna dokumentera att den varit installerad.

Väntar tålmodigt på att datan ska tankas över från min 11 Pro till min 12 Pro. 23 minuter kvar. Väntans tider.

Beställde en 256 GB Pro blå från Apple direkt till firman. Sen fick jag en deal med Telia på en förlängning av mitt jobbabonnemang. 36 månader med 250:- rabatt per månad. Ovanpå det 190:- per månad i 36 månader för ytterligare en blå Pro 256 GB. Blir 6840:- för den andra luren. Den kommer dock inte förrän mitten november. Visste att det skulle bli så, så därav min beställning direkt av Apple.
Alla priser är utan moms så lägg på 25%. Har dock redan sålt ena luren till en affärsbekant för 9600:- + moms. Tycker det blev ganska hyfsat. Visst, blir några hundralappar extra bara för att få den 2-3 veckor tidigare men det är det värt. Plus att dottern har en ramponerad iPhone X som hon dagligen påminner mig om att den behöver bytas ut. På fredag får hon min 11 Pro, och sen slipper jag tjatet i något år framåt. Bara det är värt en förmögenhet.

Både Apple store och Telia ballade ut för mig så jag lyckades inte få till en order med leverans den 23/10 på Telia men väl på Apple. Däremot kunde jag ju förlänga abonnemanget via Telia så jag beställde där med lite rabatt. Skulle med andra ord kunna sälja en 12 Pro blå 256 GB till ett schysst pris efter jag får den 2:a luren av Telia.