Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
vwlinkan

vwlinkan

Medlem
  • Registrerad 2006-02-10
  • Senast aktiv 2019-11-09
  • Antal inlägg 47

Foruminlägg

De senaste inläggen vwlinkan har skrivit i forumet.

Var på väg att ge upp, men läste då på Macintouch (https://www.macintouch.com/community/index.ph...) att Catalinas gömda disk kan förvirra Time Machine. Min 125 Gb SSD som är kvar efter jag bytt från Fusiondrive till SSD verkar vara boven. Avmonterade den och nu rullar Time Machine på igen! Lurigt.
Notera att Macintouch numera endast kan nås från USA eller likn, så är det för mig i alla fall, använd VPN.

Tack för tipsen. Tyvärr så sa vägrade installeraren att installera just på grund av att disken inte var APFS formaterad och jag kunde inte gå vidare. Därför gjorde jag som jag gjorde. Prövar med nyinstallation av catalina. Har den interna SSD på 125 Gb som blev kvar efter att min 3Tb disk byttes till en ny SSD för ett tag sedan. Då kan jag testa Time Machine från den till att börja med.

Ja det är meddelandet jag får när jag klickar på det röda utropstecknet i Time Machine inställningar. Jag kör 10.14.6 på iMac 27 tum late 2013 och som förberedelse till Catalina måste man tydligen formatera om till APFS. Tog som jag gjort tidigare en ny klon med CCC på extern disk, formaterade om Interna HD:n till APFS och klonade tillbaka och startade om utan problem. Efter en stund så kom meddelande att TM inte kunde utföra sitt uppdrag. Tog bort TM-disken, tar tillbaka den, försöker igen. samma fel. Formaterade då om den och bytte namn på den, samma fel. Formaterad då om en gång till och nu till APFS, ingen skillnad. Har startat om och slängt Time Machines plist filer i båda biblioteken. Vad kan jag nu göra?

Har sedan 2013 en Brother MFC-J6510DW, kostade då 1700 kr. Ger fantastiska utskrifter på fotopapper och bra på vanligt kontorspapper, men där bör man pröva sig fram till det som passar en bäst. Har funkat felfritt alla år och är snål på bläck, tycker jag i alla fall. Dessutom så tar den ut allt ur patronerna, går långt efter den börjat klaga på låg nivå. Originalpatroner är inte så dyra, piratpatroner kan krångla. Lätt att byta patroner. Har kört på WiFi hela tiden och det funkar bra både vid utskrift o scanning. Har periodvis skrivit ut mycket, både fotopapper o kontorspapper, och den visar ännu inga ålderstecken (ta i trä…)
Just den modellen verkar inte finnas längre, men enl Pricerunner så finns det många andra att välja på. De dyrare är kanske ännu bättre, snabbare och har fler finesser. Framförallt snabbare vore bättre, för särskilt snabb är den inte. En helsida färg A3 tar ett tag att få ut.

När jag loggat in på "ny enhet" (den behöver inte vara ny) så får jag "i närheten av Skåne". Bor i Göteborg. Meddelandet är förmodligen triggat av att du just bytt lösenord och måste logga in på nytt.

Ursprungligen av theplague:

En fråga, hur känns kvalitet i handsfreesamtal med den? Hur har du 12V-uttaget placerat dör den sitter?

iTrippen fixar enbart musiken. Min bils stereo tar själv hand om handsfree för mobilen. Det var just den bristen iTrip fixade. Enda nackdelen är att man just måste ha telefonen framme för att kunna kontrollera musiken. Min bil råkade ha både 12 V uttag och auxingång i facket under armstödet så monteringen är helt osynlig. Har man bara ett 12 V uttag tillgängligt så blir musik och laddning samtidigt besvärligt. Det finns dock uttag som delar upp i flera 12 V uttag att köpa, men det blir gärna lite klumpigt.

Är mycket nöjd med min iTrip, men är nog en normalanvändare = nöjer mig med mp3 320 Kbit/s oavsett det går via tråd, airplay eller bluetooth.

Griffin iTrip Bluetooth Aux -Bluetooth Hands-Free Car Kit funkar direkt utan att man behöver trycka på någon knapp. Och det sker snabbt, inom några få sekunder.
http://www.ebay.com/itm/Griffin-iTrip-Bluetoo...

Ursprungligen av Beyondsix:

Är det alltså ett trådat utan numerisk del du har?

Ja.

Ursprungligen av Beyondsix:

Jaha, i ren desperation köpte jag apples senaste tangenbord. Nån som vill befria mig från det?

Har ett trådat till övers, vi kan kanske byta ;), nja kanske inte, men jag kan sälja mitt till dig för 250 kr inkl frakt? Har bara tangentbordet, ingen originalförpackning tyvärr.

Jag har använt LightMe i många år på iMac och MacBook. Tyvärr finns det inte att hämta längre och senaste versionen är från 2007. Dock fungerar den fortfarande utmärkt i Yosemite! Man väljer bara ett kortkommando för att just släcka skärmen inget mer.
Tror den var Freeware, så det är bara att testa: https://dl.dropboxusercontent.com/u/878053/Li...

Köpte en Samsung 208-SE för ett tag sedan och den har bricka. Men om den fungerar med små skivor vet jag ej, har ingen att testa med.
Funkar felfritt på min iMac med Mavericks. All bränning körs med Toast.

Ursprungligen av Vassius:

Har nån av er ställt in att Facetime inte ska få använda mobildata? I så fall funkar det bara över wifi.
Kolla Inställningar -> Mobildata -> Använd mobildata för...

Frugan använder kontantkort och kör enbart över wifi. Jag har konto och kör över 3G och wifi. Vi testade på samma wifi hemma. Test när hon är på wifi på jobbet var lika negativt.

Nej inget "stör ej" inkopplat. Skumt att telefonerna fann varandra en gång men sedan inte mer. Problemet är ju tudelat. Ingen signal hos andra och ingen facetimekontakt med frugan. Lösning av endera vore en bra början. Sedan kan man gå vidare med det andra.

Hej!
Med iOS 7 blev jag för första gången intresserad av Facetime. Men hittills har det inte funkat. När jag försöker ring någon så får denne ingen ringsignal med kan se att det kommer ett samtal. Alla andra ljud fungerar. Samma gäller vice versa. Första gången jag testade var mot frugan. Där kunde vi ha ett testsamtal (den gången funkade ringsignal) därefter är ingen tillgänglig för Facetime med den andre överhuvud taget. Har googlat runt men hittar inget som leder någon vart. Har kollat alla inställningar som kan kollas, men kan det finns någon som man missat? OBS! detta gäller för iPhone så det har inget med muteknappen på iPad att göra.
Eller är det kanske Telia som blockerar funktionen?