Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Qmaster

Qmaster

Medlem
  • Registrerad 2006-04-26
  • Senast aktiv 2013-11-29
  • Antal inlägg 62

Foruminlägg

De senaste inläggen Qmaster har skrivit i forumet.

Finns det möjlighet att ställa in så att det räcker att "dutta" på styrplattan på min MBP 13" retina för att klicka när jag kör windows 7 (Bootcamp)? I nuläget fungerar det endast "hårdklicka" (alltså att klicka ner hela styrplattan istället för att dutta lite lätt på den).

Mvh

Reset av routern gav samma effekt som en omsatt. Alltså, efter reseten fungerade det som det skulle. Efter en paus i användandet då både dator och aTV gått ned i viloläge har det återigen slutat fungera. Omstart av iTunes och aTV har inte hjälpt. Routern är en Sweex LW150. De kopplar till samma ip.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Resettat routern?

Du nämner att problemet uppstod när du köpte ny router så för mig är det ganska givet vilken enhet som orsakar problemet.

Håller med om logiken i ditt resonemang. Det skall testas omgående. Återkommer!

Har problem med två saker.
- Välja "datorer" på aTV:n och komma åt iTunes-material.
- Använda airplay direkt från itunes eller quicktime.

Tidigare har det inte varit några problem att använda någon av ovanstående funktioner. För ett par veckor sedan flyttade jag och köpte samtidigt en ny router.

Allt har fungerat perfekt tidigare, i mitt förra nätverk och allt är korrekt inställt. Både datorn och aTV:n är ansluta till mitt Wifi, iTunes igång, hemmadelning inställt på båda enheterna.

Ibland, eller snarare oftast, dyker ingen airplay-symbol upp i iTunes. Det går inte heller att komma åt itunes från aTV:n. Ibland hittar den inte datorn alls och ibland börjar den läsa in biblioteket, men står bara och snurrar ett par minuter och säger sedan att det inte går att ansluta.

Vad som är konstigt är att det ibland fungerar. Vissa gånger räcker det att starta om iTunes, ibland att starta om aTV:n och ibland att starta om routern. När det väl fungerar strömmas allt problemfritt med bra hastighet. Har även återställt aTV:n.

Några förslag på var problemet kan ligga?

Hur är det med plex då? Är det helt enkelt bättre hårdvara som gäller där?

Ursprungligen av alamode:

Kör du skärmdubblering (spegling) eller blir teven en andra skärm med eget innehåll? Det är ju dubbelt så jobbigt för datorn att stöda två skärmar samtidigt.
Om du inte vill köra spegling så prova att slå igen locket på laptopen (stäng av sleep mode för stängt lock, annars somnar den likt Törnrosa) eller starta om med teven inkopplad, så att den blir enda skärm.
Berätta gärna om det löste problemet.

Har alltid kört dem som två olika. Ska prova skärmspegling. Fast å andra sidan, när jag drar över vlc-fönstret till tv:n och dubbelklickar (startar helskärm) slocknar ju datorns skärm.

Inga andra förslag? Inställningar av någon form kanske?

Min MacBook, intel core duo (alltså utan en 2:a i mitten) 2GHz och 2GB RAM 667MHz, klarar inte av att visa filmer på min samsung 46" lcd-tv. Även när det handlar om gamla scrubs-avsnitt (.avi) på >200MB hackar bilden så mycket, eller flyter dåligt om man så vill, att det inte går att kolla på. Ligger väl på max 360p och kasst ljud, så absolut inga tunga filer. HD-material är bara att glömma, då hänger den sig direkt.

Dock klarar den 720p utan problem på den egna skärmen.

Min iPhone 4 klarar ju att visa 720p på samma tv genom samma HDMI-kabel, så det känns ologiskt att lösningen skulle vara så simpel att hårdvaran är för klen.

Försöker köra plex från media-server på datorn via iPhone/iPad men den pausar var femte sekund. Detta fungerade fint när jag körde via min iMac (2010).

Så, tror ni det går att lösa problemet och få den att orka visa videomaterial på tv:n? I dagsläget måste jag lägga över det till iphonen eller ipaden och köra från dem.

Enkel fråga, kan man ha en annan domän än @me och fortfarande använda sig av iCloud för att lagra mailen? Skall tillägga att jag kan ytterst lite om hur det här fungerar.
Ställer frågan åt en vän som har sin mail-domän (xxxxx@företagsnamnet.se) hos loopia. Efter att han fyllt sin kvot på 500MB vill de ha 3000(!) kr per år för att utöka lagringsutrymmet till futtiga 1GB.
Jämför man med priserna för lagringsutrymme i iCloud är det ju något i hästväg. Hoppas ni förstår vad jag menar och kan ge ett svar som en oinsatt som jag kan förstå

Tack på förhand!

Ursprungligen av keptang:

Vissa apps i Cydia har kostat pengar i minst 1,5 år. Inget konstigt med det.

Har inte jailbreakat på säkert 2 år. Påstod aldrig att det var något konsigt att folk vill ha betalt för något de lägger ner tid på att utveckla.

Jag betalar gärna för bra apps

Ursprungligen av zappee:

En stor chock?

Ska du piratkopiera kan du gå någon annanstans.

Japp, hade nämligen ingen aning om det.

Vem har sagt något om att piratkopiera?

En stor chock att saker i cydia börjat kosta pengar. Har som sagt inte jailbreakat på ett tag.

Ursprungligen av H_enke:

Man måste ha iTunes installerat för att det ska fungera, drivrutinerna som behövs saknas annars.

För er som inte orkar vänta på mac-versionen så kan man använda limera1n via Parallels. Se till att ha iTunes installerat även i Windows bara, annars kommer det bara stå "Waiting for device".
Jag gjorde det själv den vägen med min iPhone 4 (4.1).

Även jag gjorde precis enligt denna procedur. Nu är den jailbreakad och det fungerar perfekt.

Gjorde detta mest av nyfikenhet. Lät bli jailbreak på min 3G då den blev för seg. 4:an verkar inte ha några större problem med detta. Jag märker inte av att den blivit långsammare efter jailbreaket.
Frågan är nu bara om det finns några fördelar med att behålla den jailbreakad eller om jag ska återställa den igen. Har heller inget framtida intresse av att låsa upp den.

Varför har ni med iPhone 4, iOS 4.1 jailbreakat? Kan vara kul att få lite tips på vad för kul som finns i cydia nu för tiden. Har inte vart i jailbreakgemet sedan 2.x-tiden.

Skall koppla ihop min iMac (2010) med min WD studio edition 500gb externa hårddisk. Disken skall enligt spec. stödja firewire 800 och och utgången på macen är väl 800? Vilken kabel skall jag alltså ha? Kan någon länka till en specifik. Jag förstår mig inte på det här med antal-stift osv.

Något jag tycker är väldigt relevant, som jag inte sett diskuteras än är hur varm den blir. Jag menar den kommer ju så gott som alltid kramas i händerna eller ligga direkt i knät. Min macbook fungerat ha i knät så länge den håller en temperatur där fläktarna går på tomgång. Så fort jag drar igång ett youtubeklipp eller liknande får jag ställa den på bordet. Jag märkte även när jag spelade länge på min iphone 2g att den blev varm = handsvett = man fick hålla hårdare = mer värme och handsvett osv.

Jag hoppas verkligen värmen i denna inte blir ett problem att tala om. Hur är det med nya macbook alu? Har inte provat någon själv, men dessa skall väl vara betydligt svalare på undersidan? Är skalet på iPad liknande dessa?