Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
|-Simon-|

|-Simon-|

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2006-08-13
  • Senast aktiv 2010-09-28
  • Antal inlägg 129

Foruminlägg

De senaste inläggen |-Simon-| har skrivit i forumet.

Det lär väl uppdateras på iphonepriser.se snart också?

Varför syns övre micken på vita men inte svarta? I övrigt är ju vitt så snyggt.

http://img94.imageshack.us/img94/8857/bild1bx.png

Såhär har skrivbordet på min skolmacka sett ut i ett halvår nu. Enkelt, stora ikoner, inget finlir.

Tjaba. Jag har nyligen flyttat till en ganska central studentlägenhet, och i och med detta kryllar det av trådlösa nätverk i närheten. Jag har min egna trådlösa router skyddad, men sen jag flyttade hit har det dykt upp ett gäng .Mac-servrar i min Delat-lista i finderfönster. Det är olika servrar, som återkommer med jämna mellanrum, och jag har oftast 5-6 stycken. Jag har ingen aning om varför de är där, och såvitt jag kan se är jag den enda aktiva på mitt nätverk. Har jag missat nåt? Snor nån min dyra bandbredd?

Hej,
jag betalar för en 10/10-lina från Bahnhof (bahnhof.se). Det har strulat något fruktansvärt, och ibland vet jag inte om det är jag eller Bahnhof som strular. Jag har tidigare sällan fått ut mina 10 ner, istället har det varit allt mellan 0,25 och 4 mbit. Idag när jag kom hem laggade onlinespelandet något fruktansvärt, och mycket riktigt, enligt speedtest.net hade jag 0,25 mbit. Jag tänkte att det kanske var min router som strulade, så jag gick in och tryckte lite här och var i web configen (192.168.0.1 ni vet). Allt gick åt helvete, så jag provade att ringa bahnhofs kundservice. Efter 20 minuter i kö tog mina 140 spänn på mobilen slut. Nu ser det som följande:

-Om jag kopplar datorn med nätverkskabel direkt till uttaget i väggen tar det ≈5 minuter, varefter jag i nätverkspanelen, systeminställningar, får upp inställningar och kan ansluta. Dock måste jag själv gå in och trycka på knappen anslut, det görs inte automatiskt. Det är så jag skriver detta.

-Men eftersom jag har andra prylar som också vill ha sin del av internet så vill jag kunna köra min trådlösa router (dlink DL-524). Med nätverkskabeln inkopplad i routern kan jag ansluta till nätverket, men får ingen internetanslutning. Min ps3a säger att det är ett "DNS error" vilket är grekiska för mig.

Skulle verkligen uppskatta om någon tog sig tid och hjälpte mig med detta, har tenta nästa vecka, och så kommer denna jävla bomb av krångel...

Svar går också bra via Skypechatt, om någon är vänlig och orkar.

Ursprungligen av Ford Prefect:

hålla in option så att den inte kopierar filerna

Man får tacka, just vad jag sökte. Kanske var otydlig, det är inte just klipp ut jag söker, snarare att inte behöva kopiera mellan diskar. Don't panic.

Hej hej, jag undrar varför det inte finns en vettig klipp ut i Finder. Kommandot ⌘X finns ju under redigera-menyn, men är mest jämt grått, "ovalbart". Jag vill ibland flytta stora filer från en hårddisk till en annan, något som Windows helt enkelt skulle lösa med ctrl x ctrl v. På mackan måste jag först kopiera filerna, vilket kan ta ett par minuter. När det är klart måste jag gå tillbaka till platsen de kopierades från och ta bort dem. Ska det vara så krångligt? Om så är fallet, kan någon hinta om något smidigt insticksprogram?

Tjenare!

Använde tills ganska nyligen programmet Coversutra. Coversutra ändrade bland annat den lilla transparenta rundade fyrkantsbilden som dyker upp då man byter låt eller pausar/spelar musik (med de dedikerade mediaknapparna på macboooken, F7-F9). Istället för de vanliga play-pause fick man en liten bild av den nu spelade låten. Nu har jag slutat använda Coversutra, framförallt för att det är ett i raden av program som inte gör mycket, men äter minne. Vad som nu hänt är att de flashiga transparenta rundade fyrkantsbilderna jag beskrev inte längre dyker upp. Som väntat. Men de ersätts inte av de gamla. Så när jag nu pausar/playyar min musik får jag ingen visuell respons (även om själva fuktionen fungerar). Vad kan jag göra för att få tillbaka dem?

Tacksam för hjälp, och har jag varit oklar, frågor. Kan ju tillägga att jag har backup sedan tiden med Coversutra i form av Timemachine, om det är till någon nytta.

TimeMachineEditor finns nu på svenska. Bästa enklaste smidigaste programmet blev just lite bättre.

Ditt förslag är bra, men tyvärr så kopplar jag ganska ofta ur externa hårddisken, och då har jag en ikon i onödan på skrivbordet. Därtill är det så att om jag väljer att dölja alla "CD- och DVD-skivor samt iPod" så får jag inte upp några ikoner för eventuella skivor jag kopplar in. Jag ställer höga krav och är inte nöjd i första taget...

Tyvärr vilja ja ju inte ha de i docken heller. På den lilla 13"-skärmen vill man ju ta bort så mycket onödigt krafs som möjligt.

Ursprungligen av macwitty:

Måste de de du vill använda ligga på skrivbordet?
Annars kan du lägga dem i docken, och därmed få dem lätt tillgängliga och sedan dölja diskarna enligt onnyts bild

Poängen är inte att jag vill göra de viktigaste lätttillgängliga, jag vill att de oviktiga inte ska synas. Lägger jag dem i docken ligger de ju kvar på skrivbordet. Därtill använder jag sällan någon av hårddiskarna från skrivbordet, öppnar nästan alltid en mapp från docken.

En demonstrativ bild:

Ursprungligen av Rajje:

Hittade detta:

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20020915055100747&query=hide%2Bvolumes

Kräver att du först har Developer Tools installerat, men gör precis vad du är ute efter.

Hehe, tack för hjälpen, men det känns som lite väl mycket jobb för lite väl lite resultat

Ursprungligen av onnyt:

Det här kanske kan var något.

Jo, du har en poäng. Men jag vet att det finns, och vad jag vill göra är att jag vill behålla två hårddiskar, en intern partition och en extern mediaserver. Jag vill dölja min iPod, min backupserver och min Windowspartition. Tyvärr gäller de där alternativen bara för alla hårddiskar eller alla skivor osv.

Men jag vill inte mata ut hårddiskarna, jag vill ju fortfarande ha anslutning till dem, men bara inte visa de på skivbordet.