Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lill_postiZ

lill_postiZ

Medlem
  • Plats Brmähult
  • Registrerad 2006-11-06
  • Senast aktiv 2019-05-20
  • Antal inlägg 204

Foruminlägg

De senaste inläggen lill_postiZ har skrivit i forumet.

Här är en bra utgångspunkt när det gäller rykten och köpläge: https://buyersguide.macrumors.com/#iMac

Hej!

Idag kör jag ofta spinning och använder då en iphone med Spotify inkopplad till en förstärkare med aux (och ipohne-7-adapter). Problemet är att efter ett tag på passet blir telefonen så svettig att den blir svår att styra. Det räcker att kunna pausa och byta låt och i bästa fall kunna spola. Finns det någon lösning som löser detta? Helst som är universell som andra telefoner kan använda!

Har funderat på apple tv men spinningrummet är ganska långt från routern så är osäker på om uppkopplingen kommer klara det.

Jag fick tag i en 15" från 2014 med 1TD ssd, 2,8GHz i7 och dubbla laddare, ethernet+vga-adaptrar för 10000 på blocket, fynden finns!

Ursprungligen av suddgummi:

"Den här kopian av programmet är skadad och kan inte användas till att installera macOS" har oftast att göra med datumet i datorn.
Testa att ställa in datumet till ett som är strax efter releasen för motsvarande macOS. Denna länk har en del information om hur du gör för att ställa datumet i installationen: https://www.macworld.com/article/3097533/macs...
Vilka versioner av de olika systemen är det du försöker installera?

Nu rullar installationen med internet recovery, tusen tack för hjälpen!

Ursprungligen av mattiL:

Officiellt krävs en Macbook Pro Mid 2010 eller nyare, är din av modell "Mitten 2010" ?
https://support.apple.com/sv-se/HT201475

Kanske testa med att installera Sierra i stället, eller El Capitan?

Ja den är en mid 2010 och Sierra och High Sierra ger samma resultat tyvärr!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

1. Hur har du formaterat den nya hårddisken? T.ex. så måste det vara partitionstabell GUID för att kunna köra macOS på den.

2. Det funkar inte att bara ladda ner och lägga installationsfilen på ett USB-minne. Använd gärna ett verktyg som t.ex DiskMaker X för att göra ett bootningsbart USB-minne.

1. Jag har formaterat den i skivverktyget i mac-installeraren med en partion som OS X Extended (Journalföljd) och hårddisken har en "GUID Partition Map".

2. Jag har använt både programmet "Install disk creator" från macdaddy samt använt createinstallmedia-kommandot i terminalen enligt denna guide: https://support.apple.com/sv-se/HT201372

Men eftersom jag kan boota usb-minnet och får fram "Mac os utilities" med valen "Restore from time machine", "Install macOS" etc. så borde väl det inte vara något problem med usb-mediet? Det är när jag klickar på Install MacOS och går vidare som jag får felet ovan

Min ssd kraschade för ett tag sedan och nu har jag stoppat i en tom hdd i min macbook pro 2010. (Använder den bara tillfälligt då jag har en annan mac.) Tyvärr fixar jag inte att installera mac os på den, jag har provat Internet Recovery men får felet att den inte kunde ansluta till återställningsservern (varken med wifi eller ethernet). Jag har också provat att ladda ned High sierra (har även provat Sierra) från Mac app Store och lagt på usb-minne. Får då felet att: "Den här kopian av programmet är skadad och kan inte användas till att installera macOS". Har som sagt provat två versioner och även från tre olika usb-enheter.

Vad finns det för alternativ kvar? Har så jag kan plocka ut hårddisken och stoppa in den med usb i min andra mac om det skulle hjälpa.

Hej! Jag vill under en presentationssituation dela min huvudbildskärm till två projektorer (två = jag kan inte använda fjärrkontrollens "blank") och blanda visning av powerpoint och film. Under bytet av media vill jag inte att man ska se vad som händer på datorn. Min tanke är att det finns någon mjukvara som gör outputen helt svart eller ännu hellre, fryser bilden som den är.

Alternativt att det finns någon annan smidig lösning med t.ex. spaces så att man kan göra snygga övergångar som man förbereder precis innan. Förslag?

Jag har inte haft möjlighet att avgöra till 100%. Jag kan spela upp filmer via USB och med dessa så signalerar recievern Dolby Digital, det gör den inte annars. Enligt specifikationerna ska det vara digitalt ljud den vägen, kan det vara digitalt ljus men ej 5.1, låter märkligt men ska kanske lägga över en 5.1 testfilm för att avgöra helt om det är surround.

Problemet är också att datorn inte skickar något annat än stereoljud. När jag önskar välja 5.1 ser det ut såhär: https://forums.plex.tv/uploads/monthly_05_201...

Ja så har jag också förstått det, tyvärr sitter jag på begränsad budget och köpte recievern för 400kr på blocket. En nyare med hdmi kostar tyvärr mer och eftersom tv:n kan leverera surroundljud så tycker jag det borde gå.

Ursprungligen av HåkanE:

Dum fråga kanske, men är kopplingen du har mellan TV och förstärkare via RCA-coax kabeln kapabel att stödja 5.1 ljud? I annat fall verkar det ju helt rimligt att du bara får "vanligt stereoljud".
Det normala är väl att man låter ljud & bild gå från dator till förstärkaren och därifrån vidare till TV:n, eller? Jag ser att du skriver att din förstärkare inte har HDMI ingång, men det kanske är den delen du ska sikta på att uppgradera först...

Hej!

Jag har en äldre hemmabioreciever utan HDMI-ingång. Jag vill kunna se på film från min dator på tv:n och låta ljudet gå via tv:n till förstärkaren som sitter ihop med en RCA-coaxialkabel. Problemet är att jag inte kan välja 5.1 på HDMI-porten på Ljud-/MIDI inställningar. Kopplingen är alltså mini-DP-port till hdmi till tv:n. Från Tv:n är det en analog ljudkabel. Har sökt med ljus och lykta och problemet verkar vara att min tv, philips smart-tv (oklar modell) inte säger till min dator att den har stöd för 5.1 även om jag kan välja allt sådant i inställningarna på tv:n. Någon som har några förslag på lösningar?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om du ska spela spel i Windows så kan du glömma att köra virtualiserat via Parallels eller Fusion. Då är det bootcamp som gäller.

Okej, hur skulle det fungera att bara ha 10gb till boot camp och sedan köra, de få ganska lätta program man har, från en extern källa? Går det ens att installera något i windows på en extern skiva?

Ursprungligen av Json_81:

Jag låter bli att uppgradera delvis av samma uppgradering.
Jag har 256GB + 750GB i min MBP och redan det är lite trångt för min smak med boot camp mm.

Beroende på dina prestandabehov finns ju SD-kort att stoppa in, har för mig det finns 128GB på dem nu

Åh, SD-kort lät ju inte alls dumt, tänker mig att det inte sticker ut speciellt mycket utan att man kan ha det konstant i? 128gb på netonnet för en tusing känns absolut värt!

Hej!

Sitter nu på en gammal macbook pro (2011) som jag funderar på att sälja och köpa en splitter ny macbook pro. Känns som en bra idé men blir lite allmänt osugen när jag konstaterar att lagringsutrymmet "bara" är på 128 gb för den billigaste modellen. Har väl marginellt råd med att köpa nästa modell uppåt men vad jag förstår är enda skillnaden 128gb till för 2000 kr. Idag sitter jag med 320gb och har 50 gb ledigt. Ett problem är att jag har windows via bootcamp installerat som tar en ganska stor mängd av utrymmet. Några andra saker som tar plats är ett bildbibliotek i iphoto samt ett alldeles för stor itunesbibliotek (som jag inte förstår varför det är kvar). Jag antar att jag inte är först med problemet, hur överlever ni andra? Nedan följer några konkreta frågor:

En extern 2.5"-hårddisk känns absolut som en given lösning men hur klarar den att bli fraktad mycket, finns det olika modeller bättre än andra?
Kan man ersätta bootcamp med parallells/fusion idag, det enda kritiska vad gäller grafik är age of empires 2 till skidlägers-lanen i vinter? Och kan man köra en virtuell skiva från en extern hårddisk?
Vad händer om hårddiskutrymmet verkligen blir kritiskt, är det omöjligt att utöka internt?

Tacksam för svar!

Använde http://byethost.com/ när jag var liten och snål för länge sedan. Då var det väldigt tillräckligt och bland de snabbaste och stabilaste gratis-hosting då (hittade en sida som jämförde och provade själv säkert över 15 själv). Mycket kan ju dock vara ändrat sen dess men inte fel att prova!

Man kan faktiskt också ladda ner papparazzi app, gå in i google maps och zooma in på den nivån man vill och kopiera länken (finns en liten ruta, typ en kejda (länk) som man klickar på för att få en riktig länk), klistrar in i papparazzi och väljer upplösning, helst inte över 4000x4000 men man får prova sig fram (det kan hänga sig).

Då kan man med fördel starta på ett hus superinzoomat och med hjälp av typ fcpx zooma in på detta från väldigt utzoomat.