Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gul-iMac

gul-iMac

Medlem
  • Plats Värmdö
  • Sysselsättning Programutveckling Operativsystem
  • Registrerad 2007-01-08
  • Senast aktiv 2016-01-19
  • Antal inlägg 62

Foruminlägg

De senaste inläggen gul-iMac har skrivit i forumet.

Förstår inte riktigt vad du menar med
"Jag fösökte med helt ren 10.7-installation, på en raderad disk, samma resultat. Ja, bortsett från att nu finns inte Deverloper-mappen alls, jag hittar absolut inga utvecklarversktyg, vare sig /Developer eller i /usr/bin.
/Developer skall inte finnas på en ren installation av 10.7. /Developer skapas av Xcode-installationen.
Bara en koll; Menar du att sekvensen Tom skiva + skapa 10.7 + ladda ned Xcode + klicka på Install Xcode i Program-mappen inte fungerar?

Bara en lite undran, har du klickat på "Install Xcode" i Program-mappen?

Glöm detta!
Hittade felet (mitt). Jag hade inte observerat att man måste ta ned biblioteken manuellt i Preferences.
Skönt.

Hjälp mig!
Upptäckte just nu att jag inte längre kommer åt programdokumentationen för IOS eller OSX i Xcode 4.2. Så snart man söker i projekthanteraren kommer en bild att man måste vara registrerad developer. Tidigare fanns dokumentationen fritt tillgänglig. Har jag missat något? Tacksam för hjälp.
Gunnar

Svårt att hitta info, fann detta Power-on self-test - Wikipedia, the free encyclopedia. Apple har dokumenten Power-On Self-Test Beep Definition - Part 1 och Power On Self-Test Beep Definition - Part 2 men jag kan inte se att de har samma kod som du anger.
Antar att du gjort reset av SCM (kraftkabel ur, håll nätströmbrytaren intryckt ca 20 sekunder, sätt i kraftkabel), reset av PRAM (opt-cmd-P-R).
Försök också att använda Cmd-V och se om du kan få igång meddelande-moden.

Kan inte längre få kontakt med ical.oops.se. Någon som vet vad som hänt?
Mvh
Gunnar

Fixat!
Körde "sudo /Developer/Library/uninstall-devtools". Efter detta fungerade det att ladda ned från AppStore.
Gunnar

Kan någon hjälpa mig med att få ned Xcode 4.2 från AppStore.
Jag har haft 4.1 installerad och, tidigare, köpt Xcode versionen för SnowLeopard på AppStore. Nu verkar det som AppStore inta kan skilja på vad som är vad.
Klickar, i AppStore, på Xcode 4.2 säger den att programmet redan är installerat och jag skall använda den vanliga programuppdateraren. I denna finns naturligtvis ingenting. Nu har jag plockat bort allt vad som ingår i Developer-mappen, men AppStore vägrar fortfarande att ladda ned.
Någon som vet?
Tacksam för svar
Gunnar

Bara en check, denna version har jag Version 3.6.5 (build 31075). Högerklicken är borta som du säger, men log-in fungerar för mig.

Jag har, som tidigare, "1P" knappen till vänster. Tryck på denna så skall log-in fönstret starta, alternativt (on 1Password är öppnat) skall du direkt se inloggning för den adress du är på i browsern. (Finns två knappar "Login for this site" alt "All Logins").

Tack för svar.
Efter många olika försök med ändringar i portkopplingar etc drabbas jag av klarsyn och stängde ned allt, bytte kabel mellan DS211 och Time Capsule till den kabel som Synology skickade med. Resultat, nu fungerade det!
Just nu håller DS211 på att skapa mina volymer, 2 TB, kommer att ta ett tag.
Tack än en gång.
Gunnar

Som rubriken säger. Kör iMac i7 med 10.6.7 och en Time Capsule som router. Nu har jag handlat en Synology DS211 och kopplat den till en LAN-port på Time Capsule. Under installationen kommer detta felmeddelande upp (snabbinstallation) steg 3;
"Systemet svarar inte. Timeout vid anslutning.
Ett fel inträffade vid installationen. Telnet-tjänsten DiskStation
aktiveras för att identifiera felet. Konfigurera din router för
vidarebefordring av port 23 till DiskStation och kontakta Synology Online Support".

Hoppas att någon här använder Synology och kan hjälpa mig.

Egentligen inte. Det jag har råkat ut för är att oavsiktligt komma åt knappen för det trådlösa Netgear nätet. I och med detta stördes mitt Airport-nätverk ut (sitter bredvid varandra).
Jag har konfigurerat det så att Netgear endast är modem (NAT av i Netgear) och gör alla kopplingar i Airport.

Varför har du en AE till Netgear? Netgear har ju dels ett antal trådutgångar, dels ett eget trådlöst nätverk. Om du inte vill använda detta föreslår jag att du deaktiverar Netgears trådlösa nätverk (knapp på framsidan) och låter AE dela ut adresser. I detta fall kan du använda Airport-verktyget i Program -> Verktygsmapp för konfigurering.