Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Macbook Pro med Core i5-8250U dyker upp på Geekbench

Många är vi som hoppas på en uppgradering av Macbook Pro-familjen framöver, och nu har modeller utrustade med åttonde generationens Core-processorer dykt upp i Geekbench.

En av aspekterna med den nuvarande uppställningen Macbook Pro-modeller är att lanserades med sjätte generationens Core-processorer, detta enligt Apple eftersom önskade processorkonfigurationer inte fanns tillgängliga hos sjunde generationens Core-processorer. Först för några månader sedan uppdaterades familjen med sjunde generationen. Om den senaste rundan resultat från prestandamätningsverktyget Geekbench är att lita på ser det ut som att Apple står beredda att ta steget till den åttonde generationen.

Åttonde generationens processorer i Coffee Lake-familjen lanseras nu i oktober och är en vidareutveckling av sjunde generationens Kaby Lake-processorer. Det innebär att de tillverkas på samma 14 nanometers tillverkningsprocess, men ska annars erbjuda förbättrad prestanda och energieffektivitet samt moderniserat stöd för funktioner i både processorer och moderkort. Coffee Lake blir därför inte kompatibelt med föregående generations moderkort och plattform.

Resultaten som har dykt upp på Geekbench gäller den fyrkärniga processormodellen Core i5-8250U som backas av 8 GB primärminne. Det enkelkärniga resultatet blir 4 072 poäng och det flerkärniga resultatet blir 13 820 poäng. Som jämförelse får den nuvarande Macbook Pro 13-modellen 9 213 poäng i det flertrådade testet. De användare som fått tag på Iphone 8-telefoner har också presenterat Geekbench-resultat för dessa och de får 10 472 poäng i det flertrådade testet, inte fy skam alls.

Det som är mer intressant än de faktiska prestandaresultaten är att åttonde generationens Core-processorer redan påstås befinna sig i kommande Macbook Pro-modeller. Det återstår att se när dessa uppgraderade modeller kan tänkas dyka upp. Vi håller tummarna för att vi inte behöva vänta till nästa års WWDC.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.