Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första titten på Oneplus 5T

Oneplus har precis presenterat sin nya telefon Oneplus 5T och här är vår första snabbtitt på telefonen och dess nya funktioner.

När vi testade Oneplus 5 konstaterade vi att det var väldigt mycket telefon för pengarna och att företaget tagit steget framåt sett till produktdesign, fotografi och kvalitetskänsla. Dessvärre led den också av en del buggar, något som till stor del har åtgärdats via systemuppdateringar.

I kväll var det dags för Oneplus att presentera uppföljaren Oneplus 5T, och som namnet avslöjar handlar det om en uppdaterad version av föregångaren snarare än en helt ny produktdesign. I enhlighet med den rådande trenden på mobilmarknaden byter Oneplus till en skärm som täcker majoriteten av telefonens framsida, och bildförhållandet byts från 16:9 till 18:9.

Att skärmen täcker majoriteten av framsidan innebär att det inte finns plats för en hemknapp och kapacitiva knappar under skärmen. Den kombinerade hemknappen och fingeravtrycksläsaren har istället placerats på telefonens baksida och virtuella motsvarigheter till knapparna på framsidan visas nu istället på skärmen.

Skärmen använder en optisk OLED-panel på 6,01 tum och denna har upplösningen 2160 x 1080 pixel, det vill säga samma horisontella upplösning som hos Oneplus 5 men en högre vertikal upplösning. Skärmen stöder färgstandarden DCI-P3.

Operativsystemet som används heter Oxygen OS 4.7 vilket bygger på Android 7.1.1 i grunden med en rad anpassningar. Hårdvaran som driver detta är samma som tidigare, det vill säga Qualcomm Snapdragon 835 med 6 eller 8 GB primärminne. Lagringen kan fås om konfigurationer på 64 eller 128 GB med lagringsformatet UFS 2.1. Telefonen stöder också dubbla SIM-kort.

Batteriets kapacitet håller sig till samma 3 300 milliamperetimmar som tidigare och detta kan snabbladdas via USB Type-C. En traditionell hörlurskontakt finns för den som vill koppla in trådbundna hörlurar, och Bluetooth 5.0 ser till att trådlösa diton också är en möjlighet.

Kameralösningen använder även denna gång en konfiguration om två bakre moduler med en standardkamera på 16 megapixel och en sekundär kamera på 20 megapixel. Båda sensorerna har dock fått förbättrad bländaröppning på f/1.7, vilket borde leda till bättre fotografi i inzoomat läge och i besvärliga ljusförhållanden. Det finns precis som tidigare ett zoom-läge som låter dig zooma in i bilden med 2x förstoring, men detta handlar om en digital zoom.

Vi har inlett vårt testande av Oneplus 5T och återkommer med det fullständiga testet nästa vecka.

Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.