Rykte: Ipad Pro med 8-kärnig A11X släpps till våren

Ipad Pro kan få en uppdatering mindre än ett år efter den senaste lanseringen och därmed bli först ut med den åttakärniga processorn A11X byggd med TSMC:s 7-nanometers tillverkningsteknik.

På sommarens utvecklarkonferens WWDC presenterade Apple en större uppdatering av Ipad Pro. Bland nyheterna märktes en större skärm på 10,5 tum med smalare skärmkanter än äldre modeller samt stöd för HDR, dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz, dubblerad mängd primärminne samt den sexkärniga och synnerligen kraftfulla processorn A10X byggd med 10-nanometers teknik.

Läs mer: Ipad Pro får smalare skärmkanter och Face ID Nu uppger Digitimes att en uppdaterad version av Ipad Pro kan släppas redan i slutet av första kvartalet nästa år, det vill säga mindre än ett år efter den senaste uppdateringen. Den nya Ipad Pro sägs bli den första produkten att skeppas med TSMC:s nya 7-nanometers tillverkningsteknik, i form av processorn A11X.

Andra uppgifter från Mydrivers gör också gällande att den nya processorn får åtta kärnor, tre högpresterande kärnor som kallas "Monsoon" och fem energieffektiva kärnor som kallas "Mistral". A11 Bionic har sex kärnor fördelat på två högeffektiva och fyra energieffektiva kärnor.

Tidigare rykten gör gällande att nästa generations Ipad Pro i likhet med Iphone X får Face ID och ännu smalare skärmkanter. Däremot sägs den nya generationen Ipad Pro inte få OLED-panel som Iphone X, utan fortsätta med en LCD-panel.

Källa: Digitimes, Mydrivers (Google-översatt)

Kommentarer
12 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.