Rykte: Ipad Pro med 8-kärnig A11X släpps till våren

Ipad Pro kan få en uppdatering mindre än ett år efter den senaste lanseringen och därmed bli först ut med den åttakärniga processorn A11X byggd med TSMC:s 7-nanometers tillverkningsteknik.

På sommarens utvecklarkonferens WWDC presenterade Apple en större uppdatering av Ipad Pro. Bland nyheterna märktes en större skärm på 10,5 tum med smalare skärmkanter än äldre modeller samt stöd för HDR, dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz, dubblerad mängd primärminne samt den sexkärniga och synnerligen kraftfulla processorn A10X byggd med 10-nanometers teknik.

Läs mer: Ipad Pro får smalare skärmkanter och Face ID Nu uppger Digitimes att en uppdaterad version av Ipad Pro kan släppas redan i slutet av första kvartalet nästa år, det vill säga mindre än ett år efter den senaste uppdateringen. Den nya Ipad Pro sägs bli den första produkten att skeppas med TSMC:s nya 7-nanometers tillverkningsteknik, i form av processorn A11X.

Andra uppgifter från Mydrivers gör också gällande att den nya processorn får åtta kärnor, tre högpresterande kärnor som kallas "Monsoon" och fem energieffektiva kärnor som kallas "Mistral". A11 Bionic har sex kärnor fördelat på två högeffektiva och fyra energieffektiva kärnor.

Tidigare rykten gör gällande att nästa generations Ipad Pro i likhet med Iphone X får Face ID och ännu smalare skärmkanter. Däremot sägs den nya generationen Ipad Pro inte få OLED-panel som Iphone X, utan fortsätta med en LCD-panel.

Källa: Digitimes, Mydrivers (Google-översatt)

Kommentarer
12 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.