Rykte: Ipad Pro med 8-kärnig A11X släpps till våren

Ipad Pro kan få en uppdatering mindre än ett år efter den senaste lanseringen och därmed bli först ut med den åttakärniga processorn A11X byggd med TSMC:s 7-nanometers tillverkningsteknik.

På sommarens utvecklarkonferens WWDC presenterade Apple en större uppdatering av Ipad Pro. Bland nyheterna märktes en större skärm på 10,5 tum med smalare skärmkanter än äldre modeller samt stöd för HDR, dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz, dubblerad mängd primärminne samt den sexkärniga och synnerligen kraftfulla processorn A10X byggd med 10-nanometers teknik.

Läs mer: Ipad Pro får smalare skärmkanter och Face ID Nu uppger Digitimes att en uppdaterad version av Ipad Pro kan släppas redan i slutet av första kvartalet nästa år, det vill säga mindre än ett år efter den senaste uppdateringen. Den nya Ipad Pro sägs bli den första produkten att skeppas med TSMC:s nya 7-nanometers tillverkningsteknik, i form av processorn A11X.

Andra uppgifter från Mydrivers gör också gällande att den nya processorn får åtta kärnor, tre högpresterande kärnor som kallas "Monsoon" och fem energieffektiva kärnor som kallas "Mistral". A11 Bionic har sex kärnor fördelat på två högeffektiva och fyra energieffektiva kärnor.

Tidigare rykten gör gällande att nästa generations Ipad Pro i likhet med Iphone X får Face ID och ännu smalare skärmkanter. Däremot sägs den nya generationen Ipad Pro inte få OLED-panel som Iphone X, utan fortsätta med en LCD-panel.

Källa: Digitimes, Mydrivers (Google-översatt)

Kommentarer
12 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.