Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Filmbolag kan kringgå 4K-uppgradering av filmer på Apple TV 4K

Apple utlovade kostnadsfria uppgraderingar av HD-filmer till 4K-motsvarigheter när Apple TV 4K lanserades, men uppgraderingen verkar kunna kringgås.

En trevlig överraskning med presentationen av Apple TV 4K var att alla HD-upplösta filmer som användaren köpt automatiskt skulle uppgraderas till 4K-motsvarigheten på den nya enheten. Detta görs också, men vissa användare har rapporterat att filmbolag verkar kunna kringgå erbjudandet genom modifierade utgåvor av filmerna.

Det är kunder som hört av sig till Apples kundtjänst som rapporterar detta via en forumtråd i Apples officiella diskussionsforum. En användare beskriver hur dess digitala kopia av filmen Labyrinth i HD-upplösning inte uppgraderats till 4K. Som svar på detta berättar Apples representant att filmen är en modifierad utgåva och är därför inte exakt samma film som användaren köpt i HD-kvalitet.

Detta och andra exempel som lyfts är relativt isolerade fall, men det visar att filmbolag har möjligheten att ta ut extra avgift för 4K-versioner av sina filmer genom att presentera dem för Apple som modifierade versioner av HD-originalen. Då Apple sannolikt inte har rutiner eller resurser för att gå igenom alla filmer som skickas in för att kontrollera om de myglar med 4K-kravet är det fullt möjligt att filmbolag kan komma undan med detta.

99-redaktionen har fått rapporter om att andra filmer som E.T listas som två olika filmer i Itunes Store med små skillnader i namnet som särskiljande egenskap, vilket visar sig stämma. Efter att ha sökt efter andra filmer från utgivaren Universal ser det dock inte ut som att det är en allmän strategi från Universals håll, utan verkar verkar vara isolerat till enskilda filmer.

Detta är alltså inte ett utbrett problem, men det visar på att utgivare har möjligheten att utnyttja detta kryphål om de inte är sugna på att erbjuda Apple TV 4K-kunder kostnadsfri uppgradering till 4K.

Har du lagt märke till att filmer i ditt Itunes Store-bibliotek inte uppgraderas till 4K-versionen? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna.

Ytterbergs teknikgenomgång av 4K, HDR och 24 Hz

Läs mer:

Test: Vi hårdtestar Apple TV 4K
Nyhet: Apple TV 4K får HDR-uppdatering
Nyhet: Smygpremiär för Apples TV-app
Nyhet: Amazon Prime kommer till Apple TV
Krönika: Snälla, fixa meny-knappen

Källa: Apples diskussionsforum

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.