Waymo lanserar självkörande taxibilar

Företaget Waymo ska med hjälp av biltillverkaren Chrysler lansera en taxitjänst med självkörande bilar under 2018.

Något av en följetong här på 99 är taxiföretag som tar klivet mot att kunna erbjuda åkturer med självkörande bilar. Företag som Uber och Nutonomy har program i olika städer där du kan testa att åka självkörande taxibilar, men än så länge alltid med en verklig person som kan ingripa.

Företaget Waymo startade som en division på Google där de utvecklade teknik för självkörande bilar. Sedan 2016 har företaget stått på egna ben och är nu nära att lansera sin egen taxitjänst med självkörande bilar.

Waymo har sedan tidigare gjort om 600 Chrysler Pacifica minivan-bilar till självkörande fordon, men nyligen gick biltillverkaren Chrysler ut med att de ska ge företaget tusentals självkörande fordon i slutet av 2018. Dessa fordon ska användas till den Uber-likande tjänsten Phoenix som Waymo ska lansera under 2018.

Till en början kommer det finnas personal i bilen som kan ingripa om något skulle hända, något som kanske kan ändras med tid i takt med att lagstiftning ändras.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?