Waymo lanserar självkörande taxibilar

Företaget Waymo ska med hjälp av biltillverkaren Chrysler lansera en taxitjänst med självkörande bilar under 2018.

Något av en följetong här på 99 är taxiföretag som tar klivet mot att kunna erbjuda åkturer med självkörande bilar. Företag som Uber och Nutonomy har program i olika städer där du kan testa att åka självkörande taxibilar, men än så länge alltid med en verklig person som kan ingripa.

Företaget Waymo startade som en division på Google där de utvecklade teknik för självkörande bilar. Sedan 2016 har företaget stått på egna ben och är nu nära att lansera sin egen taxitjänst med självkörande bilar.

Waymo har sedan tidigare gjort om 600 Chrysler Pacifica minivan-bilar till självkörande fordon, men nyligen gick biltillverkaren Chrysler ut med att de ska ge företaget tusentals självkörande fordon i slutet av 2018. Dessa fordon ska användas till den Uber-likande tjänsten Phoenix som Waymo ska lansera under 2018.

Till en början kommer det finnas personal i bilen som kan ingripa om något skulle hända, något som kanske kan ändras med tid i takt med att lagstiftning ändras.

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.