Waymo lanserar självkörande taxibilar

Företaget Waymo ska med hjälp av biltillverkaren Chrysler lansera en taxitjänst med självkörande bilar under 2018.

Något av en följetong här på 99 är taxiföretag som tar klivet mot att kunna erbjuda åkturer med självkörande bilar. Företag som Uber och Nutonomy har program i olika städer där du kan testa att åka självkörande taxibilar, men än så länge alltid med en verklig person som kan ingripa.

Företaget Waymo startade som en division på Google där de utvecklade teknik för självkörande bilar. Sedan 2016 har företaget stått på egna ben och är nu nära att lansera sin egen taxitjänst med självkörande bilar.

Waymo har sedan tidigare gjort om 600 Chrysler Pacifica minivan-bilar till självkörande fordon, men nyligen gick biltillverkaren Chrysler ut med att de ska ge företaget tusentals självkörande fordon i slutet av 2018. Dessa fordon ska användas till den Uber-likande tjänsten Phoenix som Waymo ska lansera under 2018.

Till en början kommer det finnas personal i bilen som kan ingripa om något skulle hända, något som kanske kan ändras med tid i takt med att lagstiftning ändras.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.