Waymo lanserar självkörande taxibilar

Företaget Waymo ska med hjälp av biltillverkaren Chrysler lansera en taxitjänst med självkörande bilar under 2018.

Något av en följetong här på 99 är taxiföretag som tar klivet mot att kunna erbjuda åkturer med självkörande bilar. Företag som Uber och Nutonomy har program i olika städer där du kan testa att åka självkörande taxibilar, men än så länge alltid med en verklig person som kan ingripa.

Företaget Waymo startade som en division på Google där de utvecklade teknik för självkörande bilar. Sedan 2016 har företaget stått på egna ben och är nu nära att lansera sin egen taxitjänst med självkörande bilar.

Waymo har sedan tidigare gjort om 600 Chrysler Pacifica minivan-bilar till självkörande fordon, men nyligen gick biltillverkaren Chrysler ut med att de ska ge företaget tusentals självkörande fordon i slutet av 2018. Dessa fordon ska användas till den Uber-likande tjänsten Phoenix som Waymo ska lansera under 2018.

Till en början kommer det finnas personal i bilen som kan ingripa om något skulle hända, något som kanske kan ändras med tid i takt med att lagstiftning ändras.

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?