Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Postnord inför nya avgifter för Kina-paket den 1 mars

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Tidigare i år meddelade Postnord att de har tröttnat på alla Kina-paket som skeppas hit och meddelade då att de skulle börja ta ut en avgift för paketen. Anledningen till detta är att endast en bråkdel av kunderna betalar in momsen på 25 procent som de är skyldiga att göra för varorna i dessa paket. Enligt Tullverket så går statskassan miste om upp till en miljard kronor på grund av detta och krävde därför att Postnord skulle göra något åt detta.

Nu kommer besked från Postnord. En administrationsavgift på 75 kronor kommer tas ut för samtliga paket som kommer till Sverige från länder utanför EU. Om ett paket har ett värde högre än 1 500 kronor blir avgiften 125 kronor inklusive moms samt att tull tillkommer.

Till SVT säger Åsa Willcox, avdelningschef på Tullverket, detta:

”Det är bara att bita ihop och antingen betala för den billiga vara man ändå köpt eller konsumera mer på hemmaplan”

Postnord kommer föra paketen till ett tullager där paketen hålls "gisslan" tills mottagaren betalar den avi som Postnord skickar ut. Så fort den är betalt så lämnar paketet tullagret till mottagaren.

Om dessa nya avgifter kommer ha någon effekt återstår att se men sannolikt kommer avgifterna göra de billiga produkterna från nätjättar som Wish och Alibaba mindre attraktiva. Från och med den 1 mars kommer avgifterna tas ut så folk som redan beställt sina varor kommer alltså åka på denna avgift om de kommer hit efter den 1 mars. Postnord räknar med att det kommer leda till att många inte hämtar ut sina paket.

Kommentarer
50 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.