Google kan hitta hjärtsjukdomar genom att titta på ögat

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

I en publicering i Natures Biomedical Engineering skriver Verily, Alphabets hälsobolag, att de lyckats ta fram en artificiell intelligens som kan identifiera hjärt- och kärlsjukdomar genom att läsa av folks ögon.

Genom att ta en bild av patientens ögonbotten kan läkare få svar på saker som patientens ålder, blodtryck, kolesterolnivå och om de röker eller ej. När läkare sedan analyserar dessa faktorer kan de räkna ut om patienten riskerar att drabbas av hjärt- eller kärlsjukdomar.

Verily har samlat data från närmare 300 000 patienter som fungerar som referenspunkter för den artificiella intelligensen. När systemet sedan testates på två patienter, där den ena hade en hjärtsjukdom och den andra var frisk, lyckades systemet pricka rätt 70 procent av gångerna. Ett resultat som nästan motsvarar ett traditionellt blodprov.

Forskarna bakom projektet är medvetna om att systemet fortfarande har en del begränsningar som måste lösas innan det kan användas inom vården. Men om de lyckas med det så kan denna metod leda till snabbare och billigare svar vid kardiovaskulära undersökningar.

Källa: The Next Web

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!