Årets WWDC inleds den 4 juni

Apples årliga utvecklarkonferens WWDC kommer att inledas den 4 juni i år, meddelar företaget och öppnar samtidigt upp för utvecklare som vill skicka in en ansökan om att få delta.

Varje år i början av sommaren samlar Apple utvecklare och studenter i USA för utvecklarkonferensen WWDC. Konferensen brukar inledas med en presentation där Apple introducerar de stora nyheterna för deras olika operativssystem. Kommande versioner av IOS, Watch OS, TV OS och Mac OS förhandsvisas helt enkelt och utvecklare brukar få tillgång till betaversioner.

I år inleds WWDC den 4 juni och pågår fram till den 8 juni. I år håller Apple till i San Jose på McEnery Convention Center.

Utvecklare som är sugna på att åka dit kan från och med idag ansöka om biljetter via WWDC-sajten. Biljetterna utfärdas sedan genom en slumpmässig urvalsprocess. De lyckliga valda meddelas den 24 mars klockan 01:00.

Också studenter kan ansöka om stipendier för att närvara. 99 har tidigare år pratat med några svenska ungdomar som fått åka och håller tummarna att några svenska förmågor kniper några av stipendierna i år också. Upp till 350 studenter kan få åka. Intresserad? Läs mer på WWDC-sajten.

Vad vill du se för nyheter från Apple när det gäller deras mjukvaror och tjänster? Berätta gärna i kommentarerna!

Läs mer
Hugo Falk kodade en egen app för läxhjälp (artikel, 2016-06-08)
Apple bjuder Gustav till WWDC (artikel, 2014-05-29)
Fler svenska studenter till WWDC (nyhet, 2014-06-02)

Kommentarer
8 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?