Årets WWDC inleds den 4 juni

Apples årliga utvecklarkonferens WWDC kommer att inledas den 4 juni i år, meddelar företaget och öppnar samtidigt upp för utvecklare som vill skicka in en ansökan om att få delta.

Varje år i början av sommaren samlar Apple utvecklare och studenter i USA för utvecklarkonferensen WWDC. Konferensen brukar inledas med en presentation där Apple introducerar de stora nyheterna för deras olika operativssystem. Kommande versioner av IOS, Watch OS, TV OS och Mac OS förhandsvisas helt enkelt och utvecklare brukar få tillgång till betaversioner.

I år inleds WWDC den 4 juni och pågår fram till den 8 juni. I år håller Apple till i San Jose på McEnery Convention Center.

Utvecklare som är sugna på att åka dit kan från och med idag ansöka om biljetter via WWDC-sajten. Biljetterna utfärdas sedan genom en slumpmässig urvalsprocess. De lyckliga valda meddelas den 24 mars klockan 01:00.

Också studenter kan ansöka om stipendier för att närvara. 99 har tidigare år pratat med några svenska ungdomar som fått åka och håller tummarna att några svenska förmågor kniper några av stipendierna i år också. Upp till 350 studenter kan få åka. Intresserad? Läs mer på WWDC-sajten.

Vad vill du se för nyheter från Apple när det gäller deras mjukvaror och tjänster? Berätta gärna i kommentarerna!

Läs mer
Hugo Falk kodade en egen app för läxhjälp (artikel, 2016-06-08)
Apple bjuder Gustav till WWDC (artikel, 2014-05-29)
Fler svenska studenter till WWDC (nyhet, 2014-06-02)

Kommentarer
8 svar

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.

Swedbank verkar inte ha någon brådska att ge stöd åt populära tjänster som Apple Pay. Nu släpper banken en egen app för mobila betalningar, endast för Android-mobiler.

Skotillverkaren Nike är aktuella med ett par självsnörande skor, Adapt BB. Utöver att skorna snörar sig själv i sann Marty McFly-anda har skorna en app för att justera en del av funktionerna.

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.