Test: Skapa galet snygga bakgrundsbilder till telefonen med Alvar Carto

Med Alvar Cartos tjänst kan du enkelt skapa bakgrundsbilder till mobilen med kartor över dina favoritställen. Ida testar.

Test: Material Islands ger läckert liv till din Android-bakgrund Som IOS-användare kan jag inte njuta av fantastiska Material Islands som min kollega Emil Åkered testat här på 99. Så när jag i min avundsjuka satt och letade runt på internet efter något nytt och kul att ha som bakgrund i min Iphone hittade jag Alvar Carto och blev i alla fall lite gladare.

Alvar Cartos huvudaffär är att sälja snygga affischer med kartor över beställarens favoritplatser, men det visade sig att de också har en generator som spottar ur sig bakgrundsbilder till mobiler. Länk finns längst ner, men surfar du själv kan det vara lite svårt att hitta rätt. Skrolla läääängst ned till sidfoten så hittar du ”Background Generator”.

Väl på rätt ställe tryckte jag snabbt på "Start designing" och letade upp min bästa ö, Gotland. Så här snygga är nu låsskärmen och hemskärmen i telefonen.

Gör så här

Surfa in till Alvar Carto-sajten direkt i den mobil där du vill använda bakgrundsbilden för enkelhetens skull. Generatorn ber dig ange en stad och sedan kan du zooma in eller ut och justera kartan som du vill ha den samt välja mellan ett antal färger. När du är nöjd kan du spara ned bilden och slutligen välja den som bakgrundsbild.

Lätt som en plätt! När jag provade bråkade generatorn lite med mig (kanske för att flera stora sajter verkar ha hittat tjänsten och tipsat om den under veckan). Så jag fick försöka några gånger innan det gick att spara mina kartor (valde en för låsskärmen och en för hemskärmen), men under mina försök att skapa den snyggaste bilden har det för det mesta gått helt smärtfritt.

Generatorn har ett antal telefonmodeller inlagda så att bilden ska få rätt upplösning; ett gäng Iphone-modeller, flera Samsung Galaxy-lurar, Google Pixel 2, Huawei P10 och Oneplus 5 för att nämna några.

Sammanfattning

Trots den tekniska hickan när jag ville spara min bakgrundsbild får den här generatorn tummen ivrigt upp av mig. Underbart stiliga bilder pryder nu min mobil – snabbt och lätt avklarat. Faktiskt skönt att slippa ladda ned någon app först.

Fördelar
+ Objektivt snygga bakgrundsbilder

Nackdelar
− Inget för karthatare

Skapa en bakgrundsbild själv

Här hittar du Alvar Cartos generator.

Skriven av Ida Blix

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.