Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inget Sverige ännu för Homepod

Apples smarta högtalare Homepod får flera nya funktioner genom en mjukvaruuppdatering, men tyvärr finns inga nyheter om att en lansering i Sverige är på gång.

Homepod lanserades i början av året, och har mötts av blandad kritik i både tester och från användare. De flesta är eniga om att ljudet är suveränt, men också att röstassistenten Siri måste bli bättre.

Under gårdagens event hann Apple med att presentera några kommande uppdateringar till högtalaren, som blir tillgängliga genom en uppdatering 17 september. Åtminstone vissa av dessa kommer att göra Siri mer kompetent.

Med den nya uppdateringen kommer Siri nämligen få förmågan att söka reda på låtar baserade på låttexter, så om du bara kan några rader av texten kan Siri förhoppningsvis hjälpa dig att hitta den. Siri får också – äntligen – stöd för att ha flera timers igång samtidigt, och inte minst tillkommer stöd för Siri Shortcuts. Därmed blir det möjligt att aktivera sina egna arbetsflöden som skapas på en Iphone eller Ipad.

Bättre Siri, men inte på svenska

Siri kan nu också både ringa och ta emot telefonsamtal, fortfarande endast via en Iphone. Dessutom tillkommer en funktion som många säkert önskat sig, nämligen "Hitta min Iphone" så att Homepod kan få en borttappad telefon att pinga.

Den pratande högtalaren får också stöd för både spanska i USA, Spanien och Mexiko samt franska i Kanada. Svenska nämndes inte alls, och heller ingenting om när högtalaren börjar säljas i Sverige. Ett försvarligt antal svenskar har ändå privatimporterat högtalaren redan, och den säljs dessutom hos Kjell & Company (köp den här, och stötta 99!).

Läs mer:

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.