Kunde vi aldrig tro

Samsungs vikbara telefon blir jättedyr

Fler detaljer om Samsungs nya telefon med vikbar skärm tyder på att den kan komma redan i vår, och kosta en avsevärd slant. Namnet blir enligt uppgift Galaxy F.

Förra veckan visade Samsung upp en ny skärmteknik de kallar Infinity Flex Display, helt enkelt en vikbar bildskärm. Det som visades upp var en protoyp, men nu kommer rapporter om både namn, pris och lanseringsdatum på den spännande mobiltelefonen.

Enligt Yonhap News Agency i Sydkorea kommer telefonen att kallas Galaxy F. En ordentlig lansering ska ske i mars nästa år – en kort tid efter lanseringen av det nya flaggskeppet Galaxy S10. Till skillnad från Galaxy S kommer Galaxy F att vara en exklusiv modell inte tänkt för den breda massan. Priset blir också därefter.

Samsung ska inte ha bestämt sig för ett slutgiltigt pris ännu, men det handlar om nivåer upp till 1 770 dollar enligt Yonhap – motsvarande runt 16 000 kronor exklusive moms. En riktig lyxlur alltså. Enligt tidigare uttalanden planerar Samsung att skeppa runt en miljon vikbara telefoner under 2019.

Läs mer:

Kommentarer
29 svar

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.