Kunde vi aldrig tro

Samsungs vikbara telefon blir jättedyr

Fler detaljer om Samsungs nya telefon med vikbar skärm tyder på att den kan komma redan i vår, och kosta en avsevärd slant. Namnet blir enligt uppgift Galaxy F.

Förra veckan visade Samsung upp en ny skärmteknik de kallar Infinity Flex Display, helt enkelt en vikbar bildskärm. Det som visades upp var en protoyp, men nu kommer rapporter om både namn, pris och lanseringsdatum på den spännande mobiltelefonen.

Enligt Yonhap News Agency i Sydkorea kommer telefonen att kallas Galaxy F. En ordentlig lansering ska ske i mars nästa år – en kort tid efter lanseringen av det nya flaggskeppet Galaxy S10. Till skillnad från Galaxy S kommer Galaxy F att vara en exklusiv modell inte tänkt för den breda massan. Priset blir också därefter.

Samsung ska inte ha bestämt sig för ett slutgiltigt pris ännu, men det handlar om nivåer upp till 1 770 dollar enligt Yonhap – motsvarande runt 16 000 kronor exklusive moms. En riktig lyxlur alltså. Enligt tidigare uttalanden planerar Samsung att skeppa runt en miljon vikbara telefoner under 2019.

Läs mer:

Kommentarer
29 svar

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.