Apple patenterar större och "vändbara" Airpods

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Apples nätta trådlösa hörlurar Airpods är en succé, både vad gäller försäljning och inspiration för andra hörlurstillverkare. Under en tid har det nu cirkulerat rykten om att Apple planerar att följa upp med ett par större hörlurar, så kallade "over-ear". Redan idag finns Beats Wireless-hörlurarna i Apples stall inom samma kategori.

Detaljerna har varit få, men nu har Apple säkrat ett patent som kan ge en ledtråd till vad företaget planerar. Patentet beskriver ett par hörlurar som automatiskt kan avgöra vilken lur som sitter över vänster respektive höger öra. Du kan alltså sätta på dom åt vilket håll som helst – hörlurarna kommer att slussa ljudkanalerna till rätt öra.

Detta ska åstadkommas med hjälp av fem mikrofoner placerade i varje hörlur och en avancerad metod som jämför den relativa ljudnivån från mikrofonerna. Mikrofonerna ska också användas för aktiv brusreducering, och för att fånga upp användarens röst när hörlurarna används för telefonsamtal.

Tekniken påminner en del om Apples högtalare Homepod, som använder mikrofoner för att mäta hur omgivningen ser ut och rikta ljudbilden åt rätt håll. Två stycken Homepod kan nu också parkopplas till ett stereopar, och de håller automatiskt reda på vilken som är höger respektive vänster.

Ett patent är naturligtvis inte samma sak som att det blir en produkt av det hela, men visst låter det som något Apple skulle kunna göra med en större variant av ett par vita – eller kanske rymdgrå – hörlurar? Skulle ni vilja ha en over-ear-variant av Airpods?

Läs mer

Källa: Amerikanska patentverket | 9to5mac

Kommentarer
3 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.