Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple patenterar större och "vändbara" Airpods

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Apples nätta trådlösa hörlurar Airpods är en succé, både vad gäller försäljning och inspiration för andra hörlurstillverkare. Under en tid har det nu cirkulerat rykten om att Apple planerar att följa upp med ett par större hörlurar, så kallade "over-ear". Redan idag finns Beats Wireless-hörlurarna i Apples stall inom samma kategori.

Detaljerna har varit få, men nu har Apple säkrat ett patent som kan ge en ledtråd till vad företaget planerar. Patentet beskriver ett par hörlurar som automatiskt kan avgöra vilken lur som sitter över vänster respektive höger öra. Du kan alltså sätta på dom åt vilket håll som helst – hörlurarna kommer att slussa ljudkanalerna till rätt öra.

Detta ska åstadkommas med hjälp av fem mikrofoner placerade i varje hörlur och en avancerad metod som jämför den relativa ljudnivån från mikrofonerna. Mikrofonerna ska också användas för aktiv brusreducering, och för att fånga upp användarens röst när hörlurarna används för telefonsamtal.

Tekniken påminner en del om Apples högtalare Homepod, som använder mikrofoner för att mäta hur omgivningen ser ut och rikta ljudbilden åt rätt håll. Två stycken Homepod kan nu också parkopplas till ett stereopar, och de håller automatiskt reda på vilken som är höger respektive vänster.

Ett patent är naturligtvis inte samma sak som att det blir en produkt av det hela, men visst låter det som något Apple skulle kunna göra med en större variant av ett par vita – eller kanske rymdgrå – hörlurar? Skulle ni vilja ha en over-ear-variant av Airpods?

Läs mer

Källa: Amerikanska patentverket | 9to5mac

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.