Apple vill inte bygga någon annanstans i Stockholm

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Turerna har varit många runt Apples planerade butik i Kungsträdgården i Stockholm, men det nya blågröna styret i staden sade definitivt nej till bolagets planer på att bygga utanför den detaljplan som finns.

Apples planer skulle innebära att 375 kvadratmeter parkyta försvinner. I oktober sade borgarrådet Erik Slottner (KD) att Apple gärna fick bygga butik i Stockholm, men inte i Kungsträdgården.

Apple verkar dock inte vara intresserade av att bygga någon annanstans i staden. Slottner har varit i kontakt med Apple, och säger såhär till DI Digital:

– Jag har träffat Apple och de är så klart besvikna. De säger att de inte är intresserade av att öppna butik någon annanstans i Stockholm. Men det kan såklart vara en förhandlingstaktik.

Enligt Slottner har Apple presenterats några alternativa förslag, men inte nappat på något av dem. I praktiken skulle Apple kunna bygga en mindre butik på tomten vid Kungsträdgården, som bolaget köpte 2015. Det skulle isåfall behöva vara en byggnad som inte kräver en förändring i detaljplanen. Slottner bedömer inte heller detta som sannolikt:

– Jag har mycket svårt att se att de skulle söka bygglov när vi nu avbrutit detaljplansarbetet. Apple vill så klart bygga den butik som de föreställt sig från början.

Öppnar i Paris på söndag

I andra länder fortsätter däremot Apple att öppna nya butiker på anrika platser. På söndag öppnar bolaget en ny butik i Paris på den berömda avenyn Champs-Élysées. Om någon 99-läsare har vägarna förbi kan det alltså vara läge för ett besök!

Hur tror du det hela kommer sluta i Kungsträdgården, och kommer Stockholms innerstad någonsin få en Apple-butik?

Källa: DI Digital

Läs mer: