Siri kan få offline-läge

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

Apple sparkade igång trenden med smarta röstassistenter med Siri redan 2011, en tjänst som i sin första upplaga var aningen begränsad men som har vuxit under åren. För att använda Siri är det nödvändigt att vara ansluten till internet eftersom assistenten måste kommunicera med Apples servrar, men enligt en patentansökan kan det kanske bli ändring på detta framöver.

Patentansökan beskriver kort och gott en personlig assistent som är tillgänglig även när användaren inte är uppkopplad mot internet. Siri i offline-läge skulle bearbeta ett antal igenkända ord och kommandon och lista ut vilka fördefinierade åtgärder som ska och kan utföras baserat på detta. Siri i offline-läge hade inte varit möjligt 2011, men dagens snabba systemkretsar med speciella kretsar för artificiell intelligens och maskininlärning gör detta möjligt.

Vissa av de funktioner man kan använda Siri till idag skulle vara väldigt rimliga att kunna användas i ett offline-läge, exempelvis att starta timer, visa bilder, med mera. Andra funktioner, som att skapa möten i en delad kalender eller söka upp information skulle av naturliga skäl inte fungera i ett sådant offline-läge. Då patentansökan skickades in i torsdags förra veckan lär offlineläget inte vara nära förestående, men förhoppningsvis är det något vi kan komma att få reda på mer om under vårens utvecklarmässa WWDC.

Har du saknat offline-läge för Siri, eller använder du dig inte av röstassistans i vardagen? Dela med dig i kommentarerna!

Källa: Apple Insider, Apples patentansökan

Kommentarer
7 svar

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.