Siri kan få offline-läge

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

Apple sparkade igång trenden med smarta röstassistenter med Siri redan 2011, en tjänst som i sin första upplaga var aningen begränsad men som har vuxit under åren. För att använda Siri är det nödvändigt att vara ansluten till internet eftersom assistenten måste kommunicera med Apples servrar, men enligt en patentansökan kan det kanske bli ändring på detta framöver.

Patentansökan beskriver kort och gott en personlig assistent som är tillgänglig även när användaren inte är uppkopplad mot internet. Siri i offline-läge skulle bearbeta ett antal igenkända ord och kommandon och lista ut vilka fördefinierade åtgärder som ska och kan utföras baserat på detta. Siri i offline-läge hade inte varit möjligt 2011, men dagens snabba systemkretsar med speciella kretsar för artificiell intelligens och maskininlärning gör detta möjligt.

Vissa av de funktioner man kan använda Siri till idag skulle vara väldigt rimliga att kunna användas i ett offline-läge, exempelvis att starta timer, visa bilder, med mera. Andra funktioner, som att skapa möten i en delad kalender eller söka upp information skulle av naturliga skäl inte fungera i ett sådant offline-läge. Då patentansökan skickades in i torsdags förra veckan lär offlineläget inte vara nära förestående, men förhoppningsvis är det något vi kan komma att få reda på mer om under vårens utvecklarmässa WWDC.

Har du saknat offline-läge för Siri, eller använder du dig inte av röstassistans i vardagen? Dela med dig i kommentarerna!

Källa: Apple Insider, Apples patentansökan

Kommentarer
5 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.