Siri kan få offline-läge

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

Apple sparkade igång trenden med smarta röstassistenter med Siri redan 2011, en tjänst som i sin första upplaga var aningen begränsad men som har vuxit under åren. För att använda Siri är det nödvändigt att vara ansluten till internet eftersom assistenten måste kommunicera med Apples servrar, men enligt en patentansökan kan det kanske bli ändring på detta framöver.

Patentansökan beskriver kort och gott en personlig assistent som är tillgänglig även när användaren inte är uppkopplad mot internet. Siri i offline-läge skulle bearbeta ett antal igenkända ord och kommandon och lista ut vilka fördefinierade åtgärder som ska och kan utföras baserat på detta. Siri i offline-läge hade inte varit möjligt 2011, men dagens snabba systemkretsar med speciella kretsar för artificiell intelligens och maskininlärning gör detta möjligt.

Vissa av de funktioner man kan använda Siri till idag skulle vara väldigt rimliga att kunna användas i ett offline-läge, exempelvis att starta timer, visa bilder, med mera. Andra funktioner, som att skapa möten i en delad kalender eller söka upp information skulle av naturliga skäl inte fungera i ett sådant offline-läge. Då patentansökan skickades in i torsdags förra veckan lär offlineläget inte vara nära förestående, men förhoppningsvis är det något vi kan komma att få reda på mer om under vårens utvecklarmässa WWDC.

Har du saknat offline-läge för Siri, eller använder du dig inte av röstassistans i vardagen? Dela med dig i kommentarerna!

Källa: Apple Insider, Apples patentansökan

Kommentarer
7 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.