Samsung och Huawei satsar på kamerahål

Två riktiga mobiljättar verkar båda förbereda telefoner med ett utskuret hål för kameran istället för en skärmflärp. Kanske är detta den nya trenden.

I oktober skrev vi om tillverkaren Oppo som verkar vara på väg att ersätta den ökända skärmflärpen med endast ett utskuret skärmhål för selfie-kameran. Nu verkar fler aktörer gå i samma riktning.

Samsung har enligt uppgift också en telefon på gång med ett kamerahål istället för en fullfjädrad flärp. Produkten kan dyka upp redan i januari, och kallas Galaxy A8S. Bildskärmen med hål går under namnet Infinity-O, och har kameran i övre vänstra hörnet istället för i mitten längst upp.

Även Huawei ger en ledtråd om att dissa flärpen för ett kamerahål i hörnet. En produktbild för en kommmande telefon har cirkulerat på kinesiska sociala medier, och antyder att även denna telefon får en kamera i hörnet.

Frågan är om den här trenden kommer att få ytterligare spridning, och om det är mer eller mindre störande med ett hål för kameran i skärmen istället för en hel flärp. Vad tycker ni?

Läs mer:

Källa: Sammobile | The Verge