Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony ryktas släppa Xperia XZ4 Compact

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Det fanns en tid då majoriteten av telefontillverkarna hade "normalstora" telefoner i fyratumsklassen som sedan kompletterades av modellen större. Detta har dock skiftat de senaste åren och nu är modellen större det nya normala, med modellen extra stor som komplement istället. Apple har inte uppdaterat sin minsting Iphone SE på flera år, och Android-marknaden förefaller också ganska ointresserade av de kompakta telefonerna.

Men, det kanske finns ett undantag på horisonten. Sony är ett av få företag som fortfarande släpper kompakta versioner av sina flaggskeppstelefoner, och till skillnad från konkurrenterna är dessa inte bantade sett till den hårdvara som sitter innanför skalet. Xperia XZ3 Compact är den senaste varianten på detta spår, och nu ryktas det om att Sony fortsätter på det inslagna spåret med Xperia XZ4 Compact.

Det är den indiska tekniksajten Compareraja som lagt vantarna på vad som ska vara renderingar av Sony Xperia XZ4 Compact. Om dessa stämmer ser vi ut att kunna vänta oss en återgång till ett mer fyrkantigt formspråk Sony använde innan Xperia XZ2 och XZ3, där en mer rundad baksida tillhörde det nya formspråket.

Läckan avslöjar få detaljer om telefonen, men om renderingarna stämmer ser vi ut att få en ganska konventionell design med relativt stora kanter under och ovanför skärmen. Av renderingarna att döma ser skärmen ut att vara någonstans över fem tum stor, men läckan avslöjar inga detaljer runt detta. En annan utdöende tradition som Sony ser ut att hålla vid liv är 3,5-millimeters hörlurskontakten som finns synlig i renderingen.

Om Sony är sin vana trogna kommer den kompakta modellen bestyckas med samma kraftfulla innanmäte som storasyskonet Xperia XZ4, vilket troligtvis innebär Qualcomm Snapdragon 855 med 4 gigabyte primärminne, eller mer. Kanske kommer de kompakta telefonerna bli Sonys egna nisch på en hård Android-marknad där Sony hittills haft det kämpigt?

Det avslöjas inte när telefonen ska lanseras, men en inte helt osannolik gissning är att vi kommer få reda på om läckan stämmer eller ej under Mobile World Congress i februari.

Källa: Compareraja

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.