Airpods 2 kan bli mindre hala

Enligt tvivelaktiga källor får nästa version av Airpods en ny ytbehandling som ska göra hörlurarna mer greppvänliga när de släpps senare i vår.

Det är en säker gissning att Apple arbetar på en ny version av de omåttligt populära hörlurarna Airpods. Rykten om Airpods 2 har pågått ett tag, och nu senast är det Digitimes som gör gällande att lurarna kommer under första halvan av 2019. Förmodligen blir det inte alltför stora förändringar vad gäller designen, men det har talats om stöd för "Hej Siri" och funktioner för hälsa och träning samt trådlös laddning.

Ett mer tvivelaktigt rykte kommer från Mysmartprice, som menar att Airpods 2 får stöd för den trådlösa standarden Bluetooth 5.0 Low Energy, och att lurarna får en ny intern design som ger bättre basljud. Dessutom ska Airpods 2 behandlas med ett nytt ytskikt som gör de mer greppvänliga och mindre hala.

Enligt uppgift ska också dessa nya funktionerna göra att Airpods 2 blir lite dyrare än sin föregångare, närmare 200 dollar jämfört med 159 dollar som dagens modell kostar. I Sverige skulle det isåfall innebära närmare 2 200 kronor är dagens 1 795 kronor.

Läs mer:

Källa: Digitimes | Mysmartprice