Google avslöjar specifikationer för Nokia 9 Pureview

Nokia förväntas presentera Nokia 9 Pureview – en mobil med hela fem kameror på baksidan – under MWC i Barcelona, men redan nu vet vi lite mer då en del specifikationer har läckt ut via Googles webbplats.

I slutet av nästa vecka skickar vi Jakob och Andreas till Barcelona för mobilbranschens gigantiska mässa MWC. En av nyheterna vi högst troligen kommer att få se därifrån kommer från Nokia. Vi pratar förstås om telefonen med hela fem kameror på baksidan, Nokia 9 Pureview. Företaget ska ha ett event den 24 februari som de kallar för #Getsmart.

Via Googles webbplats har vi redan nu fått några av enhetens specifikationer. Sedan innan har vi sett bilder på baksidan med de fem kamerorna, som sägs bestå av två 16 megapixel-kameror, en med 8 megapixel och en med 5 megapixel. Några detaljer om den femte kameran har inte letat sig ut än.

Skärmen kommer att mäta 6 tum och telefonen kommer med Android 9. Andra specifikationer: Nokia 9 kommer med 4 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagring samt en NFC-läsare och en fingeravtrycksläsare. HMD Global kommer troligen att erbjuda också andra versioner av telefonen med mer primärminne och lagring.

Källa: Nokiamob

Läs mer

Nedräkning till MWC 2019
Läckt video visar fem kameror på Nokia 9

Kommentarer
6 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.