Google erkänner: Android Things handlar bara om skärmar och högtalare

Google erkänner att plattformen som skulle koppla ihop allehanda smarta saker faktiskt bara handlar om smarta skärmar och högtalare, och skiftar fokus till detta.

När Google presenterade plattformen Android Things framhölls den som just det namnet antyder, en plattform för alla prylar som är smarta och kan tänkas kopplas ihop. Så har det inte riktigt blivit och Android Things har primärt använts i smarta skärmar, lustigt nog med undantag för Googles egna Home Hub, samt smarta högtalare.

Google har insett detta och går nu själva ut med att Android Things nu också kommer fokuseras på skärmar och högtalare. De kommer därför inte längre erbjuda stöd för enklare kretsar som används i enklare typer av prylar som inte är skärmar och högtalare. De företag som vill koppla ihop diverse prylar med Googles ekosystem ska istället använda sig av Google Assistant Connect, gränssnitt för kommunikation som låter prylarna kommunicera med Google Assistent utan att en Android-plattform behöver vara inblandad över huvud taget.

Under CES visade Google upp hur tekniken kunde användas bland annat genom att en enkel e-boksläsare utrustades med en knapp som kunde aktivera Google Assistent-rutiner. Det återstår att se vad detta innebär för framtiden för Android Things. Företag som Lenovo och JBL har smarta skärmar som använder plattformen på marknaden, men när Google själva inte använder den och arbetar på det framtida operativsystemet Fuchsia OS blir Android Things kanske inte det nav i Googles smarta ekosystem det en gång var tänkt som.

Under MWC-mässan som smygstartas nästa helg får vi helt enkelt se hur många Android Things-produkter visas upp. 99 är på plats och testar på allt vi lyckas snubbla på.

Källa: Android Developers Blog

Kommentarer
3 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.