Galaxy S10 Plus släpps i en extra dyr variant

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Det senaste året har en stor del av diskussionen om mobiltelefoner handlat om pris, där många är av åsikten att de så kallade premium-mobilerna blivit för dyra samtidigt som mellanklass-mobilerna blivit allt mer välutrustade vad gäller prestanda och funktionalitet.

På lanseringseventet Unpacked nästa vecka väntas Samsung avtäcka ett flertal medlemmar i Galaxy S10-familjen, med en modell som platsar in i mellansegmentet och andra som pressar uppåt vad gäller pris. Lättviktaren uppges få namnet Galaxy S10E, och den telefonen kompletterar flaggskeppen Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus. Den sistnämnda väntas kosta nästan 1 600 Euro med maximalt lagringsminne, eller en bra bit över 16 000 kronor när svensk moms tillkommit.

Nu ryktas det också om en specialvariant av Galaxy S10 Plus som ska erbjudas i begränsad upplaga (vad nu det betyder) och kosta skjortan, för att uttrycka sig milt. Enligt Lifehacker kan specialmodellen kosta upp emot 3 000 dollar eller svindlande 28 000 kronor. Det ska mycket till att få en Iphone XS Max att verka billig, men här skulle Samsung faktiskt kunna lyckas med det konststycket.

För det priset är givetvis lyx bara förnamnet. Mobilen har inte bara 1 terabyte lagringsminne och hela 12 gigabyte primärminne, utan uppges också få en välvd bildskärm på 6,7 tum. Dessutom får den hela fem kameror och stöd för mobiluppkoppling med 5G, vilket hade varit användbart om det funnits täckning för det hos teleoperatörer.

En inte särskilt vild gissning är också att specialvarianten av Galaxy S10, som uppges ha kodnamnet Beyond X, också släpps i en eller flera specialfärger jämfört med de andra lyxiga S10-mobilerna.

Läs mer:

Källa: Lifehacker

Kommentarer
6 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.